Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Mar 1, 2005

perjalanan pulangku

densya 6:46 am ... pukul 6:36 am aku dah turun ke eki bawah .. dr awal pagi dah rase tak sedap hati .. tapi aku terpaksa meneruskan perjalanan ... ye lah takkan la nak cancel kot .. memandangkan nak dapat tiket aritu pun sket nye bedebar debar .. 4 ari sblm balik baru sampai tiket .. adehss .. mase tu mmg tawakal je la .. kalao tak sampai tiket memang tak balik la ..

sampai di oita eki terus lari nak norikae ke beppu eki .. ade 3 minit je mase .. ape lagi pecut aaa angkat beg berat kemain .. alhamdulillah sempat .. dr beppu eki jalan ke kitahama basutei kejap je .. ade lebih kurang setengah jam yoyu .. singgah konbini jap beli komik doremon .. dan aku adalah org ke dua sampai kitahama tu .. lame aku tunggu bas tak sampai .. skali kaleh belakang .. ramai gilerrr manusia duk tunggu bas jugak .. patut bas ke fukuoka kuko kul 8:00 am .. yoyu yoyu !!! tetiba 7:56 am bas ke kuko sampai .. ( kaler pink ) aku pun terus naikkk .. dengan angkut beg beratnye ... skali kaleh belakang takde sape pun naik bas tu .. terus gerakkk ..

aaaa sudah !!!! salah naik bas ... BAS KE OITA KUKO rupenye ... mase tu aku rase gelabah mmg tahap tak tau nak cakap aaa .. aku diturunkan 1 km gurai dari basutei tadi .. 4 minit nak lari balik ke basutei tadi .. mane sempat .. tapi aku gagah jugak la .. lari .. yappa tak sempat .. aku tau minah omputeh dalam bas tu usha sedey je sbb nampak aku berlari angkut beg berat ngan pakai baju kurung .. uwaaaaa

dan bermula aku termiss kat situ .. sepanjang perjalangan aku mengalami dogi dogi .. dan aku hanya berserah pada Allah SWT ... ade rezeki aku balik jumpe mak bapak dan adik adik .. aku balik .. kalau takde takpe la ..

thanks pada aishah ( tottori ) sbb bagi idea kat aku naik tokkyu .. aku berkejar balik ke eki .. kalo lari tak sempat .. seb baik ade teksi .. walaupun nampak eki tu dr basutei .. aku terpaksa gak naik teksi sebab tak sempat .. beserah je .. tatau ade tokkyu ke tak .. sampai sampai .. lagi 4 minit tokkyu sampai .. tetengok cash takde plakkk .. tiket 5000 lebih .. adehsss .. seb baik ade credit card .. terpaksa guna jugak ... dan alhamdulillah sempat ...

2 jam dalam densya tu tak langsung dapat melelapkan mata aku .. sepanjang perjalanan tu aku ngaco aishah dan kawan-kawan nye yg mmg dah sedia ada kat fukuoka .. thanks aishah , lizo , yati dan ida ... serta imam dan kak tun .. time kasih bebanyak sebab tolong saye aritu .. kalau tak tatau la ape nak jadik ...

aku check in 5 minit lewat dari waktunye .. cuakkk giler .. setelah berbincang dan mintak tolong masukkan jugakk.. akhirnya derang lepaskan aku tanpa check in barang ... 2 org pegawai jepun pompuan eskot sampai masuk flight .. aishah pun giri-giri .. alhamdulillah sempat semua .. time kasih semua .. pendek kate .. flight tunggu aku aaa .. hahhahah .. time kasih Malaysia Airlines .. malu gilerrr masuk flight steward tegur ..

" Why you late aaa ?? Flight is waiting for you .. you sit aa anywhere you want .. you are the last one pun ... " .. ahaks !!! malu seh ..

sampai epot .. takde org tunggu ... memang sengaja nak suprise kan mak .. tapi letihnye masa tu rase nak nangis .. beli tiket KLIA ekspress terus ke KL sentral .. mahal . RM35 .. adehsss .. dengan syiling ade 20 sen je .. ( mintak tuka sume tak bagi .. tah ape ape .. bakpe buat public phone syiling .. mintak tuka syiling takde .. tah ape ape .. bengang betul aku .. ) ingat yg sampai epot tu semua ade handphone ke ????? eiiiiiiiiiiiiiiiiiiii .... terus call nuar suh amik kat UKM komuter eki jek ..

memang taihen perjalanan dr KLIA ke UKM tu .. naik tangga turun tangga .. ngan beg berat ... bahu sakit .. kaki sakit .. sume sakit .. sampai je nampak adik adik dah tunggu ngan bapak .. ape lagi .. berjujuran lah air mata kegembiraan dan kesedihan sebab letihnya masa tu hanya Allah yg tahu ..

dan akhirnya aku sampai juga rumah .. alhamdulillah .. dan aku ingatkan mak tak tahu aku balik arini .. rupenye seseorang telah memecahkan rahsia aku .. dan akhirnya mak merajuk sebab aku balik tak gitau die ..

dan akhirnya .. SUPRISE aku tak jadik .. badan letih .. pelbagai dugaan kena hadapi .. dan aku berjanji dengan diri sendiri .. taknak tipu mak dah !!!!

Makkkkk .. bukan niat nak nipu .. saje nak kasik SUPRISE !!! nampak sangat suprise tak jadi .. sendiri letih ... moralnye .. JANGAN NIPU MAK !!!!

adehhhhh ...........

No comments:

Post a Comment

Sponsor Kami