Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Jul 16, 2008


My little Muhammad Muadz is 8 months old .. alhamdulillah ..

His development is getting faster ... tak sempat nak catit dalam diary dah .. everything is going soooo fast !

  • His weight is around 8-9kg which is normal for his age .. alhamdulillah .. tapi letih jugak la nak dukung .. I always bring carrier because he prefers carrier then stroller especially kat supermarket sempit sempit .. kalau alamanda kerrr .. stroller should be OK for him sbb luas mata memandang .. ( pandai memilih jugak anak aku sorang nih .. )
  • He will put everything inside his mouth .. people says " Nevermind .. he is exploring .. " .. ermmm susah ati jugak sebab takut termasuk menda yang tak patut ... die sangat suke mengemas pinggan mangkuk kat rak dapur dan jugak pasu pasu kecil yang ibu susun atas rak TV ... erghhh penat nak susun balik after he done his 'job' ..
  • He doesn't like to be in a car for more then 15 minutes unless ibu pasang child song which bought by his 'atok angkat jepun' tu .. ade lagu anpanman, doraemon, sakana jusco and few more .. ibu dah hafal dah pun lagu lagu tu .. selalu sangat dengar ..
  • My Muhammad Muadz tak boleh nampak ibu ... die akan meraung sekuat ati .. tak boleh nak pujuk langsung .. even ayah ke atok ke opah ke ... ( ermm keras ati jugak anak aku nih .. ) .. so kalau ade sesape nak main ngan die .. kena make sure ibu kena lari dulu pi mana mana .. kalau takkkkk .. die nak melekaaaaaattt je ..
Ok la sekian dulu kisah si Muhammad Muadz yang dah besar nih ... tu dah bising la tu .. nak melekat ngan ibu ..

" Sabar la sayang .. ibu nak off PC dah ni .......... "

Jul 11, 2008

News

Until last few months my favorite TV program was NEWS ... After work, going home .. performed solat and everything .. I will prepare our dinner while listen to the news ( mostly on TV3 news la kan .. ) Time tu, they were so much talking about Malaysian issues ( not politicsssss issues ... ) ... banyak jugak la citer masalah rakyat, kemalangan jiwa and wutso ever ... of coz la nak tengok perkembangan terkini negara .. even kat Jepun dulu pun I watched news nak tahu ape ape menda baru yang penting-penting even I am not fully understood what they were talking about .. the main point is they talked about what we want to know ...

Nek Emo sket ...

But lately ... ( not sooooooooooooo lately laaa ... ) ... lepas 'KALAH' aritu, they start talking nonsense ... kerajaan negeri salah itu ini .. ade je yang tak kena .. hellooooo ... mase kitorang bagi mandat tanak buat bebetul .. dah kalah baru nak kondem org lain .. kalau betul sangat apesal KALAH ???? desho .. Ermmm this is not because I am with the other side ke ape .. tak kisah la tu .. tapi rase dah meluat sangaaattt tengok NEWS sekarang nih .. bias sangaattttt ... baper banyak la korang dapat untuk cakap menda menda nih ??sudah sudah la tu ... lets talk about Malaysian social problems .. nape banyak kes curi ?? nape banyak kes bunuh sekarang ?? do some research la weih before saying those nonsense things .. rakyat dah penat dengar menda politics nih .. cost of living naik .. rakyat perlu duit .. they will do anything to get some money to get food ... you all never pay for petrol, toll, electricity and wutever ... pls think about rakyat laaa .. dont say government did so many GOOOOOD things and all rakyat agreed with that .. yang di interviewed semua setuju ape you all buat .. cube la interview yang negative same .. ape salahnye .. bagi peluang rakyat bersuara .. susah sangat ke ??

Sori terEmo plak .. saje je .. nak meluah perasaan .. dah jadi housewife ni lebih la sket tgk tv and bace di internet .. pastu everytime news citer pasal kerajaan negeri tak tunai janji laaa .. kes liwat laa .. kes altantuya dah diam dah .. aiiii nak alih konsentrasi rakyat ker ?? pandai betul politician ni kan .. tak kisah laaa .. kubur lain-lain .. pandai pandai la jawab nanti .. rakyat tanak tahu semua tu .. kami nak hak kami sebagai rakyat je ..

betul tak kawan-kawan .. hehe

Jul 3, 2008

Perfectionist !

Who ? I can say that my husband is a perfectionist .. i watched the Wanita Hari Ini just now and they were talking about this type of people .. good and bad ... for me , to have a perfectionist beside you will teach you to become a perfectionist too..

My husband will always make sure ....

1. Rumah sentiasa kemas ... anytime !

2. Habuk !! No way ... he will get the vacuum cleaner and clean everything.

3. Muadz toys ... always been washed and cleaned properly.

4. Everything to be put neatly ... no sepah sepah ..

5. He hates redundant works .. everything need to be done accordingly ... no rework ..

But sometimes I feel sooo impatient because he always make sure everything clean before going out ... arghhhh .. so stresssssful !!! orang dah tunggu dalam kete ... he's still inside ... Kekadang rase weird je .. in wut so ever points .. he's better !!

Anyway thanks sayang !!!

My lil Muhammad Muadz ... ermmm semakin pantas dan cargas !! in few more weeks he'll get his first step .. arghh tolong ... barang kat rumah sume kena sorokkk sebab die sangaaaaaaaatttt rajin mengemas .. ( skrang pun tgh duk mengemas meja PC ibu nih ... )

" Muhammad Muadz ........................... tepi sikit laaaaa sayang .. ibu nak buat keja ni ...... "

Adoooiiii tensi ..

Sponsor Kami