Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Jul 27, 2004

makcik kayo !!!
 
"kak .. gaji dah masuk !!! "
 
pepagi buta jaja dah mail kat hp .. amboi jaja .. awai bangun arini .. ahakss !!! hehehehe besa lah arini sume muka berseri seri .. skolar dah masuk .. (agaknye nihonjin pun bonus masuk arini kot .. gi jengjalan tadi nampak ramai giler nihon jin kat bank .. bukan takat bank .. kat supermarket pun ramai giler .. ape lagi yg beratur kat atm .. ) .. ngaco je .. kan kena beratur panjang ..  muehehehe dah tumbuh tanduk .. tapi takleh suke sangat .. yang penting skrang nih kena beli omiyage seperti yang dirancang dulu .. takleh beli menda lain lagi nanti lari budget ..
 
amenda aku bebel nih ... ?
Allowance  Information

Dear University Students,

Hope you are well.

Next allowance (August, September and October 2004)
will be paid on 27th July 2004.

Take care,

T. Funahashi
Embassy of Malaysia

*kyou jang !!!!

Jul 25, 2004

sayang adik-adik akak ...

padan lah sejak semalam aku rase macam ade yang tak kena .. tak sedap hati semacam je .. sampai nak demam ..

" kak ... mak suh call malam ni .. ade mak nak sembang sket "  sms adik aku tiba dalam kul 8:30pm camtu ..

ape plak yang tak kena nih .. cam ade yang tak best je .. ( dalam hati )

dalam kul 10:30pm aku call mak ...

rupenye ade berita buruk yang paling aku takut nak dgr terjadi ..

adik adik aku tiga orang ( ace , syahir , ihsan )  eksiden ..

on the way ke bandar pontian .. ace drive kembara mak .. alhamdulillah adik adik takde ape ape .. cume cedera ringan .. tapi tiga-tiga orang tu masih dalam trauma lagi .. keta teruk gak kena langgar dek lori dari belakang .. keta derang plak langgar keta depan ..

rase lemah satu badan .. tetiba je ternangis .. walaupun mak kate adik-adik takde pape .. rase macam nak pengsan je dengar berita tu ..

" keta pusing-pusing ..." kata adik aku yg kecik skali , ihsan ..

terbabas ke tepi keta derang .. tayar blakang pecah .. blakang ngan depan keta kemek teruk .. adik ihsan benjol kepala mak kate .. ace ngan syahir pun cedera sket kat kepala .. spek ace pecah ..di tak nampak sangat ape jadi lepas tu .. ya allah ... kesiannye .. alhamdulillah syukur sangat takde jadi ape ape kat diorang ... kebetulan masa tu handphone dia kena bar ( lom bayar bil ) .. ade pakcik kat situ tolong call kan umah ..

" mak .. ace eksiden nih .. adik-adik selamat .. minta maaf ye mak " .. dalam keadaan terkejut lagi ace cakap ngan mak dalam tepon .. ( ni mak yg citer .. )

sedihnye ... alhamdulillah syukur sangat tak jadi ape ape kat adik adik aku .. semoga Allah makbulkan doa aku untuk bertemu mak , bapak , dan adik adik tersayang balik natsu nih ..
demam ke ??

cuaca yang terlalu panas kat luar menyebabkan aku tak berapa boleh concentrate ape yang aku study .. pasang ekon sejuk .. tutup ekon panas plak .. remote ekon tu dah jadi cam barang mainan aku je ... petik sane petik sini .. naik suhu turun suhu .. last last tak selesa jugak .. sejak semalam badan rase tak sedap .. kul 3 pagi terjaga .. rase haus yang amat sangat .. terus pi minum air .. tidur balik .. kul 5 pagi terjaga lagi .. haus lagi .. minum lagi .. ntah nape badan rase tak sihat .. salah makan ke ape aaa ??? badan panas semacam je .. cam nak demam .. agaknye suhu kat luar badan bertukar tukar kejap sejuk kejap panas menyebabkan badan rase tak selesa kot ..

doakan aku sihat ye .. risau nak exam nih ..

*sambil terfikir awatlah lambat sangat masa berlalu .. cepat la skolar masuk leh shopping barang nak balik nih .. :)

Jul 24, 2004

study vs roti canai !!!
 
arini baru rase semangat setadi datang ... ade lagi 8 paper nak kena tempuh nih .. waduh waduh ... sakit bangatttt kepala ku ini .. !!!
 
terlewat plak bangun arini .. terpaksa tolak pelawaan breakfast roti canai ayie .. kang kalo pegi mesti makan banyak .. pastu balik kenyang .. pastu letih .. pastu tido .. pastu bangun tido .. pastu tetengok dah malam .. pastu terus tak setadi .. takmo aaa .. gomen ne ayie .. lagipun jaja ajak aku pun ajak ajak ayam je tu ..
 
" kak .. ayie ajak brekfes roti canai sok.. datang tak ??? "
 
" ermm tak kot .. nak kena study aaa .. "
 
" alhamdulillah .. !!!" ( senyum melebar je dia .. )
 
" aik .. awat ??? "
 
" leh saye makan banyak .. !!!"
 
ampehsss tui kohai aku sorang nih .. heheh takpe la jaja .. kasik can la .. kite dah nak balik mesia .. makan roti canai sane aaaa .. jaja makan la ek  ...
 
sila - sila ...

Jul 23, 2004

tipah tertipu tipu tertipah :D 

adehsss !!! semput dengar lagi 8 paper nak kena tempuh .. waduh waduh .. apakan bisa ku tempuh dugaan berat sebegini yaaaa bapakkkk ??? heheheh .. aku kepeningan setelah abeh menatap 2 paper tadi ..

satu paper .. maaa maa ok la kot .. buleh la jawab gak .. tapi satu paper lagi paper yang aku akirameta ari tu .. ermm setelah mendengar nasihat senpai ngan kohaitachi ..

" kalau ye pun akirameta .. jangan la antar kertas jawapan kosong .. try la mane yg mampu "

maka aku pun try la sebaik mungkin walaupun tak berapa baik .. hajat nak meniru tak kesampaian bile kobayashi sensei lebih bijak dari aku .. muehehhe .. ( ingat nak menipu sensei ... isk .. bijak plak sensei aku sorang nih .. ) mane tak nye .. pueh aku conteng meja dengan jawapan-jawapan kakomon lepas .. ( sebab aku tahu sensei takkan kuar soklan lain nye .. dia besa kuar soklan same tetiap tahun .. ) sejam sebelum exam aku dah sampai kelas  ... cari meja paling strategik skali nak conteng dan aku fikir tak kantoi la kot ... isk .. sensei aku sorang nih .. memang bijakkk ... elok je dia masuk .. bebudak dah amik tempat sume .. dah ready nak amik exam ..

" ok .. sekarang awak sume tuka tempat .. yang lane kanan tuka ngan kiri situ .. yang hujung skali tuka duduk lane nih .. "

uwaaaaaaaaaaaaa .. tensyen aku .. penat tulis atas meja ... dah la tu..  soklan yg kuar mmg sejibikkk .. sebaik la banyak jugak yg aku sempat hafal mase duk conteng-conteng tu .. dan sebaik jugak takde org duk ganti tempat yg aku duduk tadi .. kalo tak .. boleh score aaa dia .. ( jelesss :P ) nyahahahha ..

* pengajarannye .. jangan sangka sensei yg 'diam' itu .. tidak bijak .. muehehheh :P


Jul 22, 2004

:(

First paper dah lepas .. esok 2 paper lagi nak kena tempuh .. saiking migrain melampau-lampau .. sampai muntah-mutah .. tak tahu kenapa .. nak kate letih study tak jugak .. exam kali nih aku tak bape study sangat .. tatau kenapa .. soklan past years sume dah kumpul .. banyak dah .. siap ngan skema jawapan .. tinggal nak faham dah hafalkan je .. tapi semangat nak belajar tak datang-datang .. sakit pala dah dua tiga ari tak baik-baik .. terpaksa makan ponstan ( ubat tahan sakit )  hilangkan rase sakit .. kalau sakit sket sket biasanya aku tak makan .. ni sebab tak tahan .. kena kurangkan sket sakit sebab nak concentrate study .. ye la .. bukan sebab ubat pun sakit aku reda .. semuanye kerana Allah SWT .. tetengah nak exam ni la ujian datang .. semoga Allah kuatkan diri aku dan permudahkan aku jawab exam ..

My first paper tadi .. nak kate boleh jawab tu .. ermm tak la jugak .. sume jawab sekerat-sekerat je .. rase cam kena repeat je paper nih .. ntah la .. kalau sensei sian kat aku .. dia lepaskan la kot ..

Innalillahi wa innailaihiraji'un .. baru dapat tahu tadi Menteri Besar Kelantan, Tuan Guru Dato' Haji Nik Abdul Aziz Nik Mat dimasukkan ke Hospital Pakar Perdana Kota Bharu kerana serangan sakit jantung pagi tadi .. keadaan Mursyidul Am PAS itu belum stabil dengar citernye .. diharapkan semoga rakan-rakan dapat sama-sama solat hajat memohon kesejahteraan beliau ..

Amin ...

Jul 21, 2004

ohayo gozaimasu
 
kelas stat kul 9:00 am patutnye .. terjaga kul 8:55 am .. yabeii !!! tak sempat mandi pun .. mueheheh ...basuh muka gosok gigi terus pecut gi skolah .. ingat sensei dah ade .. rupenye bayang sensei pun tak nampak sampai skrang nih aaa .. awat la sensei nih .. kelas programming ni ade report kena buat .. malangnye tak faham langsung ape dia ajar .. dia suh beli buku lain pastu dia ajar pakai buku lain .. camne nak buat ??? sape reti guna microsoft visual studio.net tulun la cakap .. nak mintak tolong ajar nih .. tak reti langsung nak guna .. camne nak antar report nie .. ??? arghhh tensyennye ...
 
lepas ni ade kelas bahasa jepun plak .. minggu lepas dah cakap ngan sensei takleh dtg sebab kelas bertindih ngan exam kelas lain .. tapi exam tu batal .. tapi takmo dtg jugak kelas tu .. malas ... saiking virus malas dah masuk dalam diri .. malas study , malas gi klas .. sume malas .. sebab ape eh ? heheh kalo mak tahu mesti mak marah .. anak dara mane leh malas ...
 
semalam berjaya hantar kat sensei report experimen sem lepas yang kena repeat next sem .. sepatutnye 3 paper kena hantar .. tapi dapat hantar 2 je sebab satu lagi data experimennye dah ilang ... lojik la ilang dah setahun tak guna .. yang dalam pc lojik la aku save .. ni data dalam kertas graf .. tanye kawan nihonjin pun derang takde simpan .. kesimpulannye .. kena la buat balik experimen tu sem depan .. alhamdulillah kena buat satu je .. kalao kena repeat sume .. alahaiiiiii .. penatnye ... takpe takpe .. mak selalu cakap ..
 
" belajar memang la camtu .. susah tu biasa la .. semua orang rase .. jangan la ngomel je .. ikut je ape sensei kate .. "
 
baik mak ....
 
 

Jul 20, 2004

summer
 
sebut summer .. ape lagi yang boleh terfikir selain PANAS !! mesia panas gak tapi panas jepun nih lain .. panas lembab .. takde angin .. berkuap je .. mandi pun air tak sejuk .. suam je .. mase winter boleh la pasang air panas .. summer nih kalo air suam .. sho ga nai aa .. mandi gak air suam .. kuar je bilik air .. duk 5 minit dah peluh balik .. kekadang kuar je bilik air tak sampai seminit peluh balik .. melekit-lekit .. panas kat sini terik .. nak jalan pun seriau .. cari tepi tepi bangunan je .. nak elak pancaran matahari punye pasal .. bukan la puteri lilin .. cume memang panas terik dan bahang kuat giler .. sejak ichinensei nak beli payung kain itam tu .. teringin sangat nak rase suzushi duk bawak payung tu .. tapi tak terbeli-beli .. uwaaaaa ..
 
dah panas panas camni .. baju pun bertukar je .. pueh basuh baju .. weekend je bertimbun kain nak kena basuh .. penuh kat ampaian baju .. natsu ni pakai baju kurung best .. berangin je .. walaupun angin takde sangat tapi rase ringan dan sejuk berbanding pakai jeans dan t-shirt .. tapi segan la sket sebab baju kurung berkaler-kaler .. meriah kemain .. segan ngan nihonjin .. derang pandang semacam je .. tatau la derang kate kite giler ke ape pakai baju berkelumbung camtu .. ke sebab kaler yg meriah sangat ke ape .. tapi sebenarnye sejak memula dtg sini dah pelik dah ngan orang jepun nih .. bukan ape .. masa winter pakai baju sket punye la macam tak cukup kain .. pakai skirt tu kalau boleh sampai nak nampak 'tuttttt' ... isk .. kite punye la pakai baju dekat 5 lapis .. dah tu bile summer pakai baju berlapis lapis plak .. kalau dua lapis tu leh la tahan lagi kot la nak bergaya .. ni kekadang sampai tiga pat lapis .. isk .. bak kate org kedah .. biaq betui makcik ni .. hehehheheh .. pastu kite pakai baju kurung tutup semua derang pandang pelik .. selalu je dalam kelas .. sensei tegur ..
 
" kamira san .. awak ni tak panas ke pakai camtu .. ? "
 
hehehhe... lek aa sensei .. kalo panas takde la saye pakai camtu .. org jepun lagi paneh rasenye .. terdedah je .. time terdedah abeh dedah sume .. summer ni sangat la bahaya gi laut .. hehehh pepaham je la .. kang pueh menjamu mata .. dah la lawa lawa minah minah jepun nih .. muehehheh ... dapat cam kyoko fukada ke .. tak tidur malam .. :P
 
disebabkan penggunaan ILA ditentang habis-habisan oleh peminat-peminat setia blog aku nih .. jadi dengan rasminye aku tuka balik penggunaan ILA kepada AKU ..  nyahhhahahaha ..
 
lepas ni jangan ade yang putus urat perut lagi la naaaa ...
lapar
 
maji lapar gile .. dedekat nak exam ni biasa sangat la kalo dapur tak berasap ... arini makan hokka ben je .. tak larat nak masak .. dah letih .. mahal jugak hokka ben ni .. tadi beli bento saba Y440 dalam lebih kurang RM12 sebungkus ... heheh sape suh convert RM mmg la mahal .. tapi tak kire memang mahal jugak .. tapi tak larat nak masak .. perut dah berkeroncong mintak diisi .. nasik tak masak lagi , ayam duk keras lagi .. sayur pun takde dalam peti ais .. bule dikatakan peti ais tu dah clear sebab dah nak balik nih .. ( 2 minggu lagi .. tapi semangat kemain lagi .. ahakss !! ) 
 
tak sabar nak balik .. tadi call mak .. dengar suara mak .. rase cam nak nangis sebab rindu sangat .. pastu dengar adik riuh riuh kat blakang mak .. suh belikan jagariko .. uwaaaa nape rindu sangat ngan mak nih ..
 
nak balik .. cepat la .. apesal rase lambat sangat masa berlalu nih .. !!!


Jul 19, 2004

fenin
 
awat persamaan ni cam tak betul ??? apesal voltan litar selari ditambah ?? bukan same ke ?? aaaa ni yang maleh nih .. tengah semangat buat ade plak yang diragukan .. terbantut kejap .. esok je la ila tanye tutor ..
 
exam semester ni ila amik 11 paper .. this week je 3 paper nak kena tempuh ... satu paper fizik ila telah katteni membuat keputusan untuk amik repeat je nanti .. sebabnye paper tu memang takde kakomon langsung dan memang tak faham langsung .. kelas wajib tapi ila memang akirameru la subjek tu .. pasal elektron , tenaga kinetik dalam zarah ntah menda ape lagi tah .. sensei mengajar pun bace buku teks je .. susahnye nak faham .. masa kelas dia ( kobayashi sensei )  ila selalu kena migrain sebab berlawan antara ngantukss dan nak memahamkan ape yg dia ajar .. biasanye ngantukss aa menang .. ( _ _) ZzzZzz !!! ahakss ...
 
jom jom setadi .. !!! nak balik mesia lagi 2 minggu gurai .. yeyyy !!!
 
Demam Exam
 
Demam exam dah mula .. maybe ramai yang dah mula dua tiga minggu lepas ... tapi ila baru je nak start nih .. heheh malas la nak study .. mood dah sampai mesia ..
 
Minggu minggu exam nih nanti banyak la perkara-perkara pelik yang berlaku .. every year memang berlaku .. tak heran la kalau ade yg bile jumpe masam je muke .. tak pun sepanjang panjang minggu exam tak nampak batang idung ( duk lepak library je .. jgn sampai lupe makan dah .. ) .. tak pun cepat terasa ati ke .. maklum la sume emosi tak stabil .. kena yang satu ari 3 ke 4 paper .. phuhh !!!! Pueh memerah otak ..
 
Jadinye .. di saat-saat camni .. jom kite banyakkan berdoa.. mintak Allah ringankan .. tenangkan hati .. permudahkan jawab soklan .. Insyallah .. daijoubu desu !!!
 
Minna gambarimashou ne !!!
Satu permulaan
 
Tiba-tiba terasa nak tukar plak .. takmo la pakai "AKU" dah .. nak pakai "ILA" plak  ..heheh jangan ade yang geli urat perut dah la ek .. mueheheh saje je .. jangan mare !!!
 
Blog berwajah baru .. cara tulis pun nak baru gak .. ahakss !!!
 

Jul 18, 2004

Pulangkan
 
Seharum bunga yang menggoda
Sekadar dipandang usah dipuja
Kau pasti tak percaya
Kasih ku bukan untuk mu, sayang
 
Tiada ku sangka kau sungguh kejam
Kau rampas segalanya yang kau dendam
Namun takkan bahgia kehidupan mu
Bila bunyi bersatu
Kau milik ku
 
P:Pulangkan cinta hati ku
L:Oh hentikan lah menghantui ku
P:Pulangkan oh pulangkan lah pada ku
L:Ku pulangkan kesan hidup mu
P:Yang dikau musnah tanpa relaku
L:Bebaskanlah maafkan daku, oh kasih
 
Tiada kemaafan di sini
Kau ragut degupan hati ku ini
Akan ku jejakimu, kemana jua
Hingga akhir masa, sayang.....
 
-Misha Omar-
 
*Seram sejuk bace lirik lagu nih ... walaupun belum tgk lagi citernye .. Eiii kowai ..


Jul 17, 2004

Pulangkan cinta hatiku

Semua pompuan same ek ???

Nape ?

Ye la .. jauh je nak putus .. sorang utara sorang selatan dah tak tahan .. ( ape yg di tak tahankan pun aku tatau la .. )

Ermm .. same la cam laki .. bukan sume laki 'buaya' kan .. ??

Pelik la aku .. apesal orang kat sane tak faham pompuan tu dah ade yg punye .. nak kaco jugak ?

Kalau niat berkawan pun dah lari .. bukan kerana Allah .. segala yang berlaku pun lari jugak la .. kalau niat berkawan untuk jadi teman keluar-keluar , teman shopping ,teman bermanja sebelum kahwin .. sebab tu nak yang dekat je ( kalau jauh mane dapat ) .. kalau niat ikhlas berkawan kerana Allah insyallah tak timbul masalah nih ...ntah la ..  Aku rase masalah ni pun berpunca dari pompuan tu sendiri jugak kot .. kalau tak layan takde la masalah .. kan ?? Perempuan ade hak untuk menolak kalau dia tak mahu ..

Ye la .. tapi kalau mamat tu pun tak kacau dia .. takkan dia nak berubah hati .. ??

Ko percaya pada jodoh dan takdir tak ???

Percaya .. !!

Aaaa kalau percaya .. ko yakin la yang dia bukan jodoh ko .. kalau dia lari kehujung dunia pun kalau dia jodoh ko .. tak kemana nye .. dan .. kalau ko dah plan everything pun .. kalau bukan dia jodoh ko .. takde jugak .. tul tak ?? Takyah la nak usaha tarik dia balik .. biarkan dia pergi .. kadang kadang dengan diam pun boleh mengajar ..

Betul la tu .. tapi penat dah bercinta nih ..

Tu semua kerja Allah SWT .. ujian datang pun dari Allah .. Allah takkan uji hambanya melainkan dia tahu kemampuan hambanya tu untuk melalui sume tu .. nampak tak betapa Allah sayangkan ko .. sekurang-kurangnya dia ingat dan cube menguji sejauh mana cinta ko kat Dia berbanding perempuan tu ..

Kan .. tapi aku sedih la .. nape dia buat camtu kat aku .. aku setia gile kat sini .. berusaha mencari rezeki untuk kami lepas kahwin nanti .. tiba-tiba nak putus ..

Perempuan yang baik untuk lelaki yang baik .. ade hikmah disebalik kejadian ni .. kalau bukan arini , esok , lusa .. setahun , 10 tahun .. atau mungkin lepas mati nanti .. pasti ade hikmahnya .. yakin je la sahabat .. doakan kebahagiaan dia dan semoga kau bertemu someone yang lebih sesuai dengan ko ..

Ermmm ... :(

* Perbualan seorang dengan seseorang ... tertarik untuk di adaptasi balik dalam blog aku nih .. bukan ape .. saiking banyak sangat citer orang di'ambil' dan meng'ambil' .. aku tak suke aa cite camni berlaku kat kawan-kawan aku .. yang di'ambil' ataupun meng'ambil' .. sedih .. :(

 


Jul 16, 2004

Yassin Special Edition .. Muslimat Oita 2004 :P 
 
Alhamdulillah .. sekali lagi kami muslimat di Oita berjaya menjalankan aktiviti kami sesama muslimat semalam .. dikatakan special edition ( macam majalah plak .. ahakss !! ) bukan ape .. sebab kali ni special sket majlis nye kitorang buat sesama kitorang je kat umah kak lina ... bermula dengan solat maghrib berjemaah .. diteruskan dengan bacaan yassin dan tazkirah oleh kak fuza .. alhamdulillah topik yang sangat baik aku kira sebagai perempuan .. :) Disambung lagi dengan perbincangan bersama-sama yang hadir semalam .. sape lagi kalau bukan aku , kak fuza , jaja , ayu dan kak lina sebagai tuan rumah .. tajuknye ??? shhhyyy :P mane leh habaq .. hi..mit..su.. !!! heheh... ingat sekejap je perbincangan semalam .. rupenye terpanjang plak sampai melewati isyak .. dah alang-alang masih berwudhu .. kami teruskan dengan solat isyak berjemaah .. dah selesai sume .. ape lagi .. makan aaaa .. heheh macam macam juadah ade .. bawak sorang sket .. kenyanggg !!!  .. terlebih lebih makanan .. tapi takpe save utk breakfast esok .. heheheh 
 
Aku rase hubungan kami semakin rapat dengan adanya aktiviti sesama muslimat kat sini ... mulanya cadangan kak fuza untuk sama-sama bertadarus setiap minggu ... bace sorang sket je .. takyah panjang panjang ... takpe ... biar sket asal istiqamah .. alhamdulillah walaupun baru dua tiga minggu .. tapi memang terasa sangat ukhwah yg semakin rapat antara kami .. macam adik beradik .. tak malu untuk berbincang .. tak malu untuk bercerita masalah dsb nye ... walau dalam kesibukan macam mana pun .. masing-masing masih ingin meneruskan aktiviti ini .. tanpa rase berat hati .. alhamdulillah syukur sangat Allah bukakan hati kami untuk bersama-sama bersenang hati mendekatkan diri padaNya .. yang paling best .. kami dah tak malu sangat untuk jadi imam antara kami .. heheheh .. susah tau nak jadi imam .. tetiba kena tarik disuruh jadi imam .. tanpa persediaan .. tambahan plak kena waktu maghrib atau isyak ..  kalau dulu mesti berpeluh-peluh .. skrang berpeluh jugak .. tapi sket sebanyak keberanian dah ade .. keyakinan pun dah ade .. dan yang penting persediaan dalam diri dah ade .. takde la takut sangat .. betul tak ??? Syukur sangat Allah bagi aku berkawan .. bersahabat dengan teman-teman camni di Oita .. aku harap ukhwah kami akan terus kekal dan lebih rapat lagi di masa akan datang .. insyallah ...
 
Leka plak bercerita pasal kitorang kat sini .. hehehe bukan ape .. terase best dan shiawase .. dapat berjumpe setiap minggu dan sama-sama berdiskusi topik yang menarik .. berjumpe bukan sekadar bual kosong .. ade je isu-isu semasa mahupun hukum-hukum feqah dan sebagainye yang dijadikan topik perbincangan .. kalau ilmu Allah seluas lautan .. ilmu kita sebagai manusia nih .. tak sampai dihujung jarum pun .. banyak lagi yang orang lain tahu kite tak tahu .. melalui perbincangan lah banyak ilmu dan pengalaman yang boleh dikongsi .. kan ... seperti satu hadis nabi yang selalu didengar .. " sampaikanlah daripadaku walau satu ayat ... !!" aaa nabi dah cakap .. walaupun sket je yg kite tahu .. khabar-khabarkan .. insyallah besar rahmatnye daripada Allah SWT ..
 
Isk .. terpanjang plak .. eh aku pelik aaa .. apesal pc aku skrang nyanyi sendiri .. aku on je pc automatically terus ade lagu omputih yang tak pernah aku download tak pernah aku dengar .. dah la lagu seram belaka .. time aku bukak kul 2 3 pagi je jadi camtu .. dua tiga kali jugak dah jadi.. aku restart pc balik baru OK .. ade antu ke ?? ke virus ?? meremang bulu roma .. sape tau awat ??? .. dah check program yg run mase tu .. cume Yahoo MSG je .. takde menda lain .. ke aku terset automatically on Radio die tu .. tapi mustahil tak pernah plak aku usik setting YM nih .. uwaaaa PC aku berhantu ... !!!

Jul 14, 2004

Enkyori Love

Saikin aku rase cam nak nangis je .. banyak citer tak best aku dgr pasal enkyori love .. ade yang di'ambil' .. ade jugak yang meng'ambil' ..

Aku pelik kenapa susah sangat orang nak kekalkan Enkyori Love ( Percintaan Jarak Jauh .. ) Aku tak faham ape yang derang nampak pada cinta .. ntah la .. mungkin suatu masa dulu pernah berlaku pada diri sendiri dan alhamdulillah Allah kuatkan hati aku untuk terus bersamanya sampai sekarang .. alhamdulillah sekali lagi .. berdasarkan pengalaman .. aku sedih bile teman teman aku yang berkawan dah bertahun-tahun putus ditengah jalan disebabkan sorang Mesia sorang Jepun .. tak pun sorang Hokaido sorang Kagoshima ... Kenapa boleh jadi macam nih ??? Kenapa ???? Ade ke yang boleh bagi aku jawapan ..

Bagi aku .. selagi niat kita ikhlas .. dan mengikut jalan yang betul .. insyallah takde masalah .. lain lah jenis yang bercinta dengan niat nak kuar kuar makan same .. shopping nak berteman .. cuti je nak dating .. aku rase lah .. kalau niatnye pun dah lari .. susah lah nak kekalkan hubungan tu .. jauh bukan penghalang untuk meneruskan sesuatu hubungan .. itu pendapat aku la .. lagipun aku rase bercinta dekat dekat nih macam bahaya je .. kalau pandai jaga takpe la .. kalau tak pandai .. banyak dosa dari pahala .. aku rase la .. alhamdulillah kalau kite pandai jaga hubungan agar tak menuju kepada maksiat .. ( aku ni pandai je cakap .. ermm ntah lah .. sebagai manusia aku juga pernah melakukan kesilapan .. ) :(

Itu satu hal .. satu lagi .. masalah orang ketiga plak ..pelik .. memang pelik .. hairan bin ajaib .. kenapa ade jugak jenis orang yang tak reti bahasa .. dah tahu perempuan ke laki tu dah ade orang lain .. kenapa mesti ganggu dia .. biar la dia bahagia dengan sahabat dia tu .. biarkan dia .. kite bina la kebahagiaan kita sendiri .. manusia .. bile sidia jauh .. ade yg dekat melayan .. yang tanak pun boleh jadi nak .. itulah manusia .. fitrah manusia ingin rase disayangi .. tambah plak org baru ni dekat ... kalau kuat boleh la lawan .. kalau tak kuat .. nau'zubillah .. ( lagi skali pandai je aku cakap .. aku pun sebagai manusia pernah melakukan kesilapan .. semoga Allah mengampunkan dosa-dosa aku .. )

Semoga Allah terus kuatkan diri aku .. betulkan niat aku berkawan dengannya .. Datangkanlah cinta aku padanya kerana cinta kami padaMu Ya Allah ..
Menanti Subuh

Tenang sungguh pagi nih .. sambil menunggu subuh .. ambil mase sket menulis diari kesayangan ...takde ape yang nak diciter kan .. saiking tak lain tak bukan mengadap buku persediaan untuk exam akan datang ..

Baru lepas siapkan preparation untuk presentation esok .. bukan presentation besar pun .. nihon go je .. tapi dah sekkaku buat .. takkan nak buat cincai buncai kot .. ni pun dah kire cincai aa nih .. hehehe ngantuk dah .. mata dah takleh bukak .. perut dah memulas-mulas .. makan kari daging pedas sangat kot tadi .. aduhhh !!! iyada .. sakitnye ..

Ni kalo tido skrang gerenti subuh dinasour nye .. baik tunggu .. lagi 40 minit gurai je .. sesambil tu boleh setadi .. heheh .. ape la aku mengarut nih .. kay la jumpe lagi len kali .. babai ..

Jul 12, 2004

Malas

Topik yang sangat tak best .. tapi nak buat camne .. memang saiking malas betul nak bukak buku .. exam dah dekat .. soklan banyak dah kutip .. tinggal nak setadi je .. tapi time nak bukak buku tu la ngantukss .. tak pun tv citer best .. tak pun lapo .. tak pun .... aaahhhh tu sume alasan belaka ..

" Jangan la fikir nak balik je .. exam dulu .. ade lagi 3 minggu nih waktu free tu study la .. aa lagi satu .. pintu dah kunci ???? "

Aaaa tu la ayat bebelan mak aku tadi ... mak pun risau bile aku cakap maleh nak setadi .. mak risau la tu takut anak dara dia sorang nih kena extend setahun lagi .. iskkk .. mintak dijauhkan laaa ..

" Mak .. doakan mila ek .. "

Tak larat dah duk sini .. nak balik duk dengan adik adik .. penat dah duk merantau nih .. isk .. terbebel plak .. kay la nak setadi .. ( tu pun kalau berjaya menguatkan diri bukak buku aaa ) hehehe

Jul 11, 2004

Hisashiburi na weekend

Weekend aku kali ni diisi dengan program bersama muslimat Oita .. hisashiburi ni mengisi kekosongan Sabtu Ahad dengan kak fuza, jaja , ngan amy .. ( awat azie balik awal .. kalo tak leh join skali .. )

Tengahari sabtu bermula la aktiviti kami .. dimulai dengan berkumpul kat umah kak fuza .. sesampai je umah .. masih gelap gelita walaupun kat luar matahari terik dan suhu dah mencapai 32 darjah celcius gurai .. :) hehehhe .. dah siap siap mandi sume .. kami menikmati nasik lemak sambal ' kurang pedas ' kak fuza yang di masak kul 3.00 pagi tadinye ..

Apesal derang makan sambal heiki jek .. aku gak berpeluh peluh .. phuhhh !!!

Selesai 'brunch' .. kami bersiap-siap untuk solat zohor berjemaah .. jaja imam .. ( alhamdulillah .. :) ) sementara tunggu amy bersiap .. perbualan kami diisi dengan tazkirah daripada kak fuza .. tajuknye " Cinta dan Ciri-Ciri Isteri Solehah " .. ahakss !! sume khusyuk je dengar ..

Dalam hati .. " Siapakah yang bakal mengakhiri zaman bujang dulu agaknye .. " .. heheheh ...

Pastu masing-masing bukak Quran dan Tafsir .. bertadarus bersama-sama .. sambil membaca tafsir surah Al-Baqarah ayat 37-69 .. berkisarkan tentang Nabi Musa AS dan kaumnye Bani Israel ... dalam sejam lebih selesai sume .. berehat kejap .. sambil berbual-bual ..

Lepas asar .. bersiap-siap untuk beriadah .. hehehe .. kami berbasikal ke Markyo .. berjaya 'meminjam' basikal seseorang setelah beskal kak fuza pancit tahap nazakk .. selesai membeli bahan bahan nak masak tomyam malam nanti .. ade la salah sorang dari kami terfikir ..

" Dah alang-alang dekat nih .. takde ke yg mengidam ??? " .. heheh memasing faham .. takyah sebut ngidam ape .. ape lagi kalo bukan SUSHI .. heheheh .. jom jom !!! sorang pekena 3 piring je .. malam kang nak pekena tomyam amy plak .. ahaksss !!! Lagipun lepas ni nak beraksi dengan pasukan badminton indonesia yang bakal tiba di Oita University .. :P

Tetiba .. tanpa diundang .. hujan lebat menggila .. ape lagi .. pecutttt tahap tak ingat aaa .. hahaha mottai nai .. pecut pun lenjun jugakkkk .. kelakar giler .. dah alang alang lenjun .. mandi terusss air ujan .. cam bebudak plak rase .. best nye !!!

Pastu terus berkejar ke dai 2 taikukang .. ade perlawanan hebat badminton bersama pasukan indonesia .. hehehe muslimat nengok jek .. aku ngan amy tak sempat join sebab ade tanggungjawab lain yg perlu diselesaikan ... bergegas pulang .. sebaik sempat !!! heheheh ..

Malam semua berkumpul di rumah aku .. sambil pekena tomyam dan ikan bakar ( cam restoran ala thai plak .. ahakss ) .. aku yg paling gembira makan tomyam tu sebab amy saje wat tak pedas sian takut aku takleh makan .. mereka bertiga pueh memecahkan cili api dalam tomyam tu sebab nak kasik rase tomyam sebenar .. hehehe .. tgk video kenduri besday kak fuza .. sambil mengadakan jualan jubah dari IPIJ .. alhamdulillah laku gak 3 helai .. heheheh tima kasih ye jaja ngan amy .. nanti bayar kat kak adi ek ..

Plan nak nengok Soal Hati kecundang bile kul 1 lebih sume dah mamai .. jaja sorang je segar bugar malayan afdlin shaukhi ngan erra fazira kat tv .. aku selamat di alam mimpi yang indah .. kak fuza ngan amy ape lagi .. awal awal dah selamat sampai ke planet pluto agaknye .. hehehe .. kul 4 gurai memasing bangun menunaikan solat subuh dan sambung tidur sampai pukul tuttttt !!!! terpaksa di tutttt kan disitu kerana ia mungkin bakal mengancam keselesaan pihak pihak tertentu .. huhuhuhu ..

Eh .. dah ahad .. cepatnye masa berlalu .. aargghhhh malehnye esok skolah .. kitorang ' brunch ' ngan bihun sup daging yang ' agak pedas ' bersama jus halia ... hihihih .. sambil tu layan video gi hiroshima .. video raya dan sebagainye ..

dan ..............

Berakhir lah aktiviti muslimat Oita minggu ini ... dan amy pun dah selamat sampai kembali Kosen Ariake nye di Kumamoto ken ..

Sekian , wassalam .... :)

Jul 10, 2004

Menghitung hari

Menghitung hari , detik demi detik .. hehehehe countdown balik Mesia ... tak sabo dah nih .. semalam gi buat re-entry .. alhamdulillah settle dah menda nak kena buat sebelum balik nih .. tinggal nak beli omiyage je untuk famili .. ni la masalah nye .. list barang nak beli ade dah .. pulusnye lom ade .. kalo skolar masuk lambat .. alamat balik tangan kosong la aku .. doushiyou ???

Tapi kan .. semalam dengan bangganya aku telah membeli sebijik tembikai dengan harga Y480 .. lebih kurang RM15 sebijik .. kecik je .. tapi sebab teringin sangat .. hehehe tu la aku .. mane tak abeh duit .. ade duit je nak membuang ..

Tapikan .. orang kate masa duit takde la banyakkan sedekah ... insyallah .. nanti duit sentiasa cukup je .. sebenarnye bukan masa takde duit je digalakkan bersedekah .. masa berduit lagi la elok .. cume nak cakap kat sini betapa Allah Maha Berkuasa .. kekadang tu baru je lepas sedekahkan makanan ke duit ke ape ape je la kat kawan kawan ke .. walaupun masa tu tgh tak berduit .. tetiba ade je sumber lain yg datang .. kawan pulangkan duit ke .. tak pun kekadang tu sampai 100 yen pun boleh tak terguna sepanjang minggu .. bukan sebab jimat .. sebab tak rase nak guna .. maknenye Allah datangkan perasaan senang hati walaupung tak cukup duit .. kalau tak .. mesti rase susah hati je .. " Camne ni duit dah nak abeh ... skolar tak masuk lagi .. " tak pun .. " Isk , tinggal 1000 yen je nih .. kalo guna wat beli sayur kang tinggal 200 yen " :P kan kan ... rase tak ???? cube la try ...

Actually takde menda nak mengarut arini .. cume happy je la semalam Amy ngan Azie datang .. celebrate besday kak fuza bersama-sama .. ke-ki oishikatta ... nak celebrate camtu gak .. ahakss !!!

Jul 9, 2004

Eppy Besday Kak Fuza

Besday senpai aku sorang nih ari nih .. kemain lagi eppynye dia .. maklum la dapat handbag putih yg comel gitu ... eiii shiawase dana ... ni yang jeles nih .. bile la aku leh dapat cenggitu .. nak la jugak .. takpe takpe countdown balik mesia lagi 28 hari .. yabedabeduuu .. tak sabo nak jumpe ****** ( terpakse di tuttt !! kan .. hehehe )

Ari for the first time aku berjaya buat kek dengan jadinye .. kali ni kek coklat aku dah tak jadi dodol .. kali ke-4 baru menjadi kek aku .. setelah aku memodifiedkan sket resepi .. dah kukus mengikut masa yang ditetapkan .. alhamdulillah success .. dah tak malu nak kasik bebudak oita rase .. hikhik ... tatau la betul sedap ke tak .. tapi aku rase sedap .. kalo org lain kate tak sedap .. gomen na .. perasan terlebih plak aku .. mueheheh !!!

Sempena besday kak fuza arini .. aku ngan jaja telah mendecorate atas kek tu buh nama kak fuza .. heheheh nak tgk gambar kek aku ???? aaa sila la klik di sini .. nak lagi .. aaa ni lagi gambar ... punye la bangge ngan kek sendiri .. comel kan ?? .. bukan ape .. first time jadi .. tu yang bangge tu .. hehehe ..



Jul 7, 2004

Suzukiku kembali suci

5.30pm

"Kamirasan ... moto awak pakcik dah repair nih .. mai aa amik ... kalau awak sampai nanti pakcik takde .. letak je duit tu dalam kotak kat dalam kedai ek .. kunci pakcik letak dalam moto .. amik je la nanti ek .. "

Yeyyyy .. kena Y5000 je .. alhamdulillah .. lagipun memang dah baik ngan pakcik Takaki nih lame .. beli pun ngan dia .. dah baper kali repair dia kasik free jek .. kali ni pun .. banyak jugak aku rase dia repair .. sebabnye brek blakang pun dia repair skali ...

Kebetulan masa sampai dia ade lagi kat kedai ..

" Banyak jugak rosak moto awak nih .. brek blakang pun pakcik repair skali la .. takpe la kire service .. heheheh "

Banyak nooo servis pakcik nih .. dah banyak kali dah dia servis moto aku free .. ni dia kasik lagi .. alhamdulillah .. rezeki ..laju giler moto aku tadi .. rase cam baru jek .. ringan dan pick-up dengan bestnye .. hihihihi best best .. best betul baik ngan pakcik makcik jepun nih .. masa ni la nak baik ngan diorang .. kalo tak bile lagi .. kan ..

Aku suke baik ngan derang .. derang ni kalo dah baik .. semua menda derang nak tolong .. pantang ade masalah .. ade je yg offer nak tolong .. basikal aku rosak tolong panggilkan kawan repair , yang paling best bile dibelanja makan sushi aaa .. heheheh masa tu nak makan ape je bleh amik .. kalo sendiri kena fikir duit .. everyweek ade je hadiah dari pakcik ke makcik jepun nih .. shiawase betul .. heheheheh ..

Cume takde kawan jepun sekelas jek .. :(

Jul 6, 2004

Suzuki aku wat hal lagi

Pueh berjalan ke Nishikimachi tadi semata-mata nak merepair moto aku yg separa bernyawa tu .. semalam bawak on the way ke Nagahama Matsuri .. terstop tepi jalan .. bukan takleh stat .. takleh gerak .. macam ade yg sangkut kat tayar .. kena sejukkan enjin baru leh gerak semula .. aiii ape dah jadi ngan buah ati pengarang jantung aku tu tah .. agaknye dia tau aku nak balik mesia tinggalkan dia 2 bulan kat sini kot .. majuk la tu .. alahai ...

" Oooo moto awak ni masalah kat brek ngan engine nih ... brek Y5000 engine Y5000 .. sume skali Y10000 .. "

" Hahhh !!! ichiman ??? " ( alamak mane la ade duit )

" Mahal ek .. aaa kalo brek takyah repair .. kena Y5000 je la .. boleh ? .. saya matikan brek blakang .. awak pakai brek depan je .. ok ? "

" Aaaa boleh la kot .. janji ade brek .. "

Mahalnye ichiman .. dah la tgh pokai nih .. nak cari duit kat mane nih ? skolar masuk akhir bulan nih .. mase nih la nak rosak pun .. cube la rosak mase duit ade ..

Isk ....

Jul 5, 2004

Nagahama Matsuri

Tanoshikatta ..

Sempat beli ikayaki dan kakigori .. takde la sedap sangat .. tapi sebab fuinki pasar malam .. bau takoyaki , toriyaki , yakisoba ( walaupun takleh makan .. nengok je bley ..hehehe ) ... menyebabkan ikayaki yang rase cam sotong masak kicap tu sedap .. hihihi lagipun lapar tadi .. abeh Y700 .. kalau makan joyfull lepas la jugak ikagesokara age washoku setto ngan drinkbar ....

Yang bestnye semua pengalaman berjalan di pasar malam jepun tadi sempat diabadikan dalam DCR-TRV33 aku .. jakku jadi cameraman ..heheh tuan punye kamera nak le ade dalam tu .. nanti nak tunjuk kat mak ayah .. hihihi gomen ne .. arigatou jakku ..

Comel-comel je kakak-kakak ngan adik adik jepun beryukata tadi .. alhamdulillah tak panas sangat .. banding 2 tahun lepas .. panas kemain .. berpeluh-peluh .. tahun ni suzushii .. tapi gerai tak baper banyak .. maaaa nee .. kalau banyak pun tapi yang dijual same tak best gak .. pusing memane pun yang ade takoyaki , karaage , ichigo ame , kakigori , kuji .. same jek .. awat derang tanak variasikan gerai aa .. terpk gak nak buka gerai mesia ( idea bajang aa nih .. ) tapi terbantut plak idea tu sebab itosan kate nak sewa pun makan dekat Y1000,000 ... ermmm berangan je la ..

Bukak gerai kat kaigakusai je la .. tahun ni nak jual ape ek jaja ???

Jul 4, 2004

Aku vs Nihonjin

Itu tak siap .. ini tak settle .. arghh banyaknye keja tak buat lagi .. bukan tangguh keja .. memang tak sempat nak buat ... ke pengurusan masa yang kurang bijak .. orang kate kena wat jadual .. memang dah buat pun jadual .. tapi still tak dan jugak .. adehhh !! ape nak jadi ngan anak mak ni .. uwaaa ..

Isk saiking asyik citer menda tak best jek .. kan kan .. tuka topik sket .. tertarik dengan perkara yang terjadi siang tadi .. turun gi buang sampah kat bawah .. tetiba nampak ade sorang makcik tua tgh bahagi-bahagi kan sampah kepada yg boleh bakar ngan yg tak boleh bakar .. sian dia .. dah tua .. dan rasenye memang makcik tu tak dibayar pun utk susun sampah sampah tu .. saje agaknye dia tgk sepah sampah .. kandou seketika .. tak jadi nak buang sampah aku sebab aku memang jarang wakeru kan sampah .. sebabnye mane lah ade sangat sampah yg nak di wakeru kan .. dalam seminggu .. sampah moenai ade la satu tin ngan satu botol .. yang lain sume kertas , tisu dan sampah basah .. sebab sket sangat .. malas la plak nak wakeru .. aku letak kat tepi vending machine sebab kalau letak jugak kat tempat sampah tu mesti kena marah ngan makcik tua tu .. then aku naik la umah .. dalam setengah jam lepas tu aku turun balik nak buang .. takleh tunggu lame nanti kucing kaco abeh sepah sampah tu .. tapi nye ....... pelik .. sampah aku tu dah takde .. sape lah agaknye yang tolong buangkan sampah tu ??? ermmm mushkil .. secepat tu ade org yang prihatin ...

Terasa diri ni jahat sangat .. mulia betul hati orang yang tolong buangkan sampah aku tu .. dan mulia juga hati makcik tua yang sanggup berkotoran pegang sampah dengan rela hati tanpa dibayar .. isk orang jepun nih ... memang betul orang cakap .. nihonjin ni kalau jadi orang Islam .. derang akan jadi masyarakat yang mulia di sisi Allah .. sebab ape ??? sebab budayanya yang bersih , hormat menghormati .. menjaga hati tetamu , dan pendek kate ape yang islam ajar dalam kehidupan seharian ade dalam life style masyarakat jepun .. cumenye derang tak lepas dari arak dan judi .. tapi kalau diorang mengikuti satu ajaran tu .. diorang akan belajar dan ikut sebaik mungkin ... bayangkan kalau diorang belajar Islam dan percaya adanya Allah ... mesti diorang ikut sebaik mungkin ajaran Allah dan yang pasti .. cara hidup diorang pasti boleh membuatkan orang pandang tinggi pada Islam ..

Tengah cube tarik sorang kawan jepun ni masuk Islam .. doakan la ek ..
Oita de ichibang oishii tendon



Tabecchaimashita !!!

Chou oishikatta ... patutla tendon dia menjadi sebutan ramai .. sume orang tau .. memang sedap aa .. tidak dapat dinafikan lagi .. tenpura yang kari-kari .. tare yang lemak berkrim .. uwaaa apesal sedap sangat tendon tadi .. tak aci aa .. dah la jauh nak pegi .. kalo dekat senang sket .. ngidam je leh pegi .. tapi bagus gak jejauh nih .. kalo tak .. abeh duit aku jek .. heheheh ... mengurangkan duit .. menambahkan berat badan .. muehehhe ..

Yabai desuwa .. tak bengkyou langsung arini .. jaaa esok kena bengkyou aa .. tak setadi kalau .. abeh aaa aku .. isnin exam electronic circuit ..

Permisi ya pakkk !!!

Jul 2, 2004

Berhenti Berharap

aku tak percaya lagi atas apa yang kau beri
aku terdampar di sini tersudut menunggu mati

aku tak percaya lagi akan guna matahari
yang sinarnya terangi sudut gelap hati ini

aku berhenti berharap dan menunggu datang gelap
sampai nanti suatu saat tak ada cinta kudapat

mengapa ada derita bila bahagia tercipta
mengapa ada sang hitam bila putih menyenangkan

aku pulang...tanpa dendam
kuterima.. kekalahanku

aku pulang...tanpa dendam
kusalutkan.. kemenanganku

kau ajarkan aku bahagia, kau ajarkan aku derita
kau tunjukkan aku bahagia, kau tunjukkan aku derita
kau berikan aku bahagia, kau berikan aku derita


Puas aku nak memahami lagu nih .. dah 4 kali dengar baru dapat tangkap maksud dia ... sedih .. ntah kenapa aku rase lagu ni sedih sangat ..

Masa bercinta .. janji manis je ... sayang sampai mati .. lautan api akan kurenangi .. onak duri sanggup kuharungi .. dah bosan ??

" Errmm .. nak buat camne dah takde jodoh .. dah takleh nak rase SAYANG tu .. "

Camtu la manusia .. dan semudah itu jugak cinta beralih arah .. .. dah tak nak .. dah ilang rase sayang .. tak fikir pun ape si dia rase .. tu la sebenarnye hakikat bercinta ..orang kate .. kalau takut kecewa .. jangan bercinta .. tapi .. bakpe bercinta kalau nak kecewa .. ??? kan ...

Sesungguhnya cinta sejati ialah cinta Ilahi ... nak bertemu cinta itu tak semudah kata-kata .. tak semudah mendapat cinta manusia .. cari .. cari .. dan cari .. kemanisan bercinta .. nikmat berkasih-sayang dengan-Nya akan pasti akan terdampar di depan mata .. Insyallah

Aku pun masih mencari ...
MARESMART 504 SPM99

Berjaya mendapatkan gambar bebudak kelas aku kat MRSM Taiping dulu dari muammar .. bestnye .. rindu kat sume .. terutama kawan kawan pompuan aku .. eka , shima ,zima .. dan sumer sumer la .. uwaaaa .. nak balik zaman skolah .. rindu kat cikgu salmiah , cikgu abah , ustaz basiron .. pakcik pejabat .. makcik DS .. uwaaa .. uwaaa uwaaa ....


Delima D

Delima C


Teringat bebudak nakal kelas aku .. sape lagi kalo bukan bogus,loque,syamad.. ermm sape lagi ek .. sat nak ingat ... aaa ni pun same gak nih nakal nye .. dalam duk dendiam tu .. acap,afdhal,kereng .. ade tiga orang je yg skema dalam kelas aku nih aku rase .. tapi tatau la si muammar ngan ijam,yo ni bebetul skema ke ataupun nakal dalam diam .. muehehhehe .. tu bab otoko ..

Aaaa ni yg onna nih pun same gak .. ahaks .. banyak gak kerja lagha kitorang buat .. especially bile dah lepak kat wing A bawah tu .. kroni kroni wing A bawah kan .. min, farah,fida .. hehehe faham faham je la keja lagha yg kitorang dah buat .. Sebaik dila,fizah,azlina,liza dan kroni kroni wing atas tak join .. hehhehe .. kalo tak .. agaknye pecah asrama Kenanga tu dulu .. hehehehe nama pun kenanga ..klasik giler aaa ..

Gambar Delima C banyak gak .. ni gambar Delima C lagi.. yang peliknye awat aku takde dalam gambar tu ? aku gi mane aaa ? tak join ke ? ke aku gi dating ? muahhaha nak dating la plak .. isk tapi tak ingat sungguh mane aku pi .. isk tak pueh ati tui .. mane aku gi masa nih aaa ??? Gambar ni pun takde aku .. isk !!! peliknye .. ke aku gi lepak bilik bapak aku aa ??

Hehehhe ...

Jul 1, 2004

Hima da na ...

" Chou hima !!! "

Hehehehe ... aritu bising banyak keja .. dah hima bising plak .. isk isk ape la nak jadi ngan aku nih ...

Frust giler arinih .. dari tengahari tadi aku gambaru wat strawberi keki .. uwaaaa for the 3rd time .. FAILED lagi !!! Atas hangit dalam tak bape masak .. ape nak jadi ngan aku nih .. asal wat keki mesti failed ... kek pandan jadi bengkang ..kek coklat jadi dodol .. kek strawberi tatau nak sebut jadi ape dah .. uwaaaaaaaaa frustnye !!! Dah berbunga bunga hati aku sejak semalam .. arini teringin nak makan kek buatan sendiri .. malangnye .. dah siap .. aku pun tak lalu .. tak sanggup aku nak bawak pi yassin tadi .. daripada org nipu kate sedap .. baik aku takyah bawak .. kang tgk muka sorang sorang terkulat kulat nak telan kek aku ... lagi keciwa .. hehehehe

Tu je la aktiviti aku arini .. ingat nak mengemas bilik .. tapi dah frust sangat keki tak jadi .. abeh plan aku arini sume .. uwaaaa .. takpe gambaru len kali plak ...

Sponsor Kami