Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Apr 30, 2004

Trauma

Aku rase ni la the best movie Melayu aku pernah tgk dalam idup aku ... seriesss !!!! Sape belum tgk sila la tgk .. aku yakin mesti korang pueh ati nye ... kalau nak best tgk la kat bilik sound system power ... cam bilik pnat .. kan pnat kan .. hehehhe

Power aaa nasha ngan amy mastura memainkan peranan masing-masing dalam citer tu .. aku rase cam nak jerit je kat nasha apesal jahat sangat ko aaaaaaa .... dah la masuk dalam famili orang tak pasal pasal .. pastu huru harakan famili orang .. pastu putuskan hubungan adik beradik .. rampas pakwe orang .. pastu suka ati je nak duk umah tu .. buat cam umah sendiri .. cam bagusss je .. eiiii ... gerammmmnye aku tgk nasha belakon .. pendek kate mmg menjadi aaa citer nih ... maji best !!!

Amy memang lain giler aa dia dalam citer nih .. mengalir air mata aku tgk camne dia dimainkan oleh nasha ... tu la .. baik sangat .. sian amy masa dia cube buktikan dia tak giler ... aku pun rase nak jerit ... " tolong aaa pecaya amy tu tak giler aaaaaaaa " ...

Tu baru wataknye dalam citer.. belum tahap kesuspenan nye lagi .. memang suspen aa citer nih .. sassuga aziz m.osman .. dengan bunyi , gambar dan suasana movie lagi .. aku rasa ni la citer melayu paling suspen aku penah tgk ... maji korang ... best sangat citer nih .. sape lum tgk tu sila la tgk .. tak rugi .. kalau nak best lagi pasang sound system korang kekuat ... boleh lawan citer suspen omputeh ... gilerrr aaa citer nih .. tak penah aku puji citer melayu camni .. hehehe ...

Sape yang belum tgk citer nih .. pelakon dia .. amy mastura , azhar sulaiman , nasha aziz , sharifah aleya .. tengok jangan tak tengok kay ...
Tokyo nanoni ...

Buhsannye duk dalam bilik aje .. nak kuar bilik tatau nak gi mane ... kang sesat tak jumpe jalan balik payah plak ... nak tgk tv tatau channel ape best ... nak ngadap internet .. dari pagi tadi dah ngadap internet .... uwaaa nak wat ape ni ??? Tu laaa orang skolah aku ponteng .. padan muke tatau nak wat ape ..

Okubo Sensei ... gomen ne .. sabocchatta !!! repoto wa yarimashita kedo ... hehehe ..

Uwaaaa nuar balik la skolah cepat ... akak buhsan nih ... !!!!

Apr 29, 2004

Pengalaman Ngeri Hakata-Shinjuku !!!


"Diharap semua dapat berkumpul di Oita Eki setengah jam sebelum densya berlepas ... waktu densya 16:15 ...yoroshiku !! "

Tunggu punye tunggu ... punye tunggu ... punye tunggu ... aku , kak fuza , azie , jaja ngan fariq dah naik risau .. mane taknye .. pnut ngan abg tasmim kul 16:05 lom muncul muncul lagi ... mane derang nih ?tiket kat derang ... kate setengah jam ... ??? camne nih ??

Dan 16:08 gurai baru nampak derang terlari lari masuk eki .. ape lagi berkejaran la kitorang cari platform 4 .. elok sampai .. densya pun tiba .. semua masuk je densya terus densya gerakkk .. lewat sket je abg tasmim ngan pnut .. ade yg menangis ilang Y40 ribu ... ryokou melepas shushokukatsudou melepas ... tapi alhamdulillah semua selamat ...

Sampai Hakata ... semua siap siap nak naik bas plak ... sampai je bas terus kitorang naik .... Ntah kenapa mata aku tak boleh lelap dalam bas tu walaupun servis dia cam naik flight ... padahal badan letih yang amat ... apesal tah aku rase macam tak sedap ati jek ....

Tetiba ....

"Gedeganggg ..... " bunyi kuat dari belakang bas ... rase hentakan kuat kat tepi bas ...

"Ya Allah .. ape tu ? " aku ngan Kak Fuza dah pegang tangan masing-masing ... dalam kepala memang ingat Allah , mak ayah dan keluarga je .. nak menangis .. sume yg tgh tidur terjaga ... masing masing tertanya tanya .. tapi takde sape berani bersuara .. diam je sume .. agaknye masih terkejut kot ...

Pastu ade mamat jepun sorang nih gi kat driver .. ntah ape dia bebel aku pun tatau ... dalam seminit dua dia pun balik seki dia ...

Tetiba tayar bas macam zureru lagi ... Ya Allah .. skali lagi ... ape dah jadi sebenarnye nih ????

Mamat tu terus bangun gi kat pakcik drebar .... tetiba bas masuk ke kawasan rehat dan berenti ...

"Chanto setsumei shiro yo !!!!! " mamat tu jerit sekuat hati ... suasana dalam bas tegang sangat masa tu .... semua diam ...

Tetiba pakcik driver tu bangun .. dia minta maaf kat semua penumpang ..

"Saya minta maaf .. bukan saya mengantuk .. sampah saya jatuh tadi .. jadi masa saya nak amik sampah tu saya ter'lost control' stereng .. saya minta maaf ... "

Sampai kawasan rehat seterusnye ... kitorang diarahkan tukar bas sebab bas yg kitorang naik tu rosak .. dan kena buat laporan polis .. kelam kabut kitorang kemas barang terus kuar bas ...

Alamak .. getah rambut aku tertinggal dalam bas ... uwaaaaaaaaaa dan sampai Shizuoka baru sedar ...

Takpe la .. tapi pengalaman tu menyeramkan .. cam kes amuk kat dalam TV plak .... !! alhamdulillah dah selamat sampai pun .. otsukaresama !!!

Apr 28, 2004

Tokyo ni ittekimaaaaasu !!!

Ok nak bertolak dah nih .. doakan perjalan aku selamat ... tak sabar nak jumpe nuar ...

"Ok nuar .. tunggu akak kat Shinjuku kul 10 pagi esok naaa ... "

Apr 27, 2004

Shiawaseinye arini

Yeyyy !! Repot dah antar tadi .. lega rase .. cam nak nangis je kena puji ngan Midorikawa Sensei .. senyum sampai telinga .. hehehe bukan slalu dapat pujian .. harap Hara Sensei .. ermmm ampeh je .. itu tak kena ini tak kena .. abeh kisojikken pun tak lepas lagi ..

Betapa shiawasenye arini sampai terasa nak melayan sebijik movie.. hehehe tgk "Sweet November" ... memang sweet citer tu .. tapi aku still tak faham apesal dia nak jadikan laki tu November dia ... apesal dia pilih mamat tu ? apesal bukan mamat lain ? tau la mamat tu ensem .. apesal dia kate dia nak tolong mamat tu ? ke dia nak tolong diri dia ??? uwaaa tak faham .. setsumei shitekure yo !!! ke aku nye eigo yang barai ???

Esok nak gi Tokyo dah .. tak sabar nak jumpe adik tersayang ... malam ni ingat nak masakkan ape ape bawak bekal kat dia .. bukan takleh masak kat bilik dia .. tapi besa la .. bilik bujang itu takde ni takde .. payah aku nak buat keja ... baik masak sesiap bawak ke dia .. senang citer .. nak masak ape ek ???

Ingat nak order kat jaja keki .. tapi sian plak dia tu balik skolah pepenat . cancel je la .. hehehe .. aku ni payah betul bab kuih menguih nih .. sokmo tesasar .. buat kek pandan jadi bengkang ... buat kek coklat jadi dodol .. maleh aaa nak buat ... arap jaja ngan kak fuza buat baru leh makan kek .. uwaaaa keki tabetai na ...
Penat buat report jikken ... 25 pages ... ZzzZZzz !!!
Loving You

I love you
Please say you love me, too
These three words, they could change our lives forever
And I promise you that we will always be together
Til the end of time


Yess .. I do love you .. since the first time i saw you
I remember that moment and i never forget that

Please don't put somebody else between us
Cozz i love you so much ... i can't help that ..

I'll be your one and i promise that ...
There's a place in my heart where everybody can't put anything in there ..
Except YOU ... my sweetheart !!!

Thanks for being MY LOVE ...

I will always love you ...

Apr 26, 2004

Semoga Allah selamatkan sahabatku

"Assalamualaikum... skang nih keadaan ****** dlm keadaan kronik.. jadi diharap korang boleh buat baca yassin dan solat hajat .. moga2 Allah beri kekuatan pada sahabat kita ******... semoga Allah mudahkan semuanya.. jazakaAllah "

Offline msg yang appear kat skrin pc aku sebaik saje aku bukak PC ...

Ya Allah .. apesal nih ??? aku tatau pa pe pun .. dua tiga orang kawan aku berstatuskan " semoga ****** selamat " dsb nye kat YM ... ape yang berlaku nih ? aku tanye kawan kawan ... dua tiga orang reply citerkan ape yang berlaku ..

Rupenye sahabat aku sorang ni accident semalam .. gerun dengar citer macam mane boleh jadi peristiwa hitam tu .. hanya dia dan Allah yang tahu macamane keadaan dia skrang .. aku dan kawan-kawan hanya mampu berdoa semoga dia selamat ...

Uwaaaa

"Alo Yamamichi ... bley tak mail kat saya data jikken aritu sebab floppy saya rosak nih .. tolong eh .. "

Sampai kul 12 malam aku tunggu mail dari dia .. sampai ke sudah takde .. tensyen nye .. call dua kali tak angkat mail tak reply .. call Watanabe pun tak angkat .. Mail Watanabe pun dia tak reply ..amenda yg derang buat ni .. baito kot .. tapi takkan la baito 24 jam .. ???

Apr 25, 2004

Repotku tergendala

Tensyennye .. tengah sesemangat buat repot jikken ... tetiba data dalam floppy plak tak bley bace .. camne nak buat repot data jikken takde .. dengan muka tak malunye aku mail Yamamichi .. sampai ke sudah tak balas balas .. camne ni camne ni ?? ni yang tensyen nih ..

Dah takleh siapkan report jikken .. aku siapkan dulu repot Electronic Circuit ngan High Voltage Study .. alhamdulillah siap gak akhirnye .. senang je rupenye repot ni .. ingat susah .. rupenye kalau kite concentrate semak nota ngan buku sini buku sane .. actually report yg sensei bagi sume sesenang belaka .. cume kena rajin mencari aaa .. harap bulan jatuh ke riba .. bebila pun tak dapat ..

Dah pepetang nih .. repot sume dah siap .. terus biol jap tatau nak buat ape .. nak gi kosen takde keta , nak gi machi mahal sangat plak densya .. nak gi wasada takkan nak naik beskal ngan jaja .. uwaaa last last decide melepak dalam bilik je sementara tunggu kul 6 kang nak beraksi kat court badminton .. muahahha .. partner baru dah ade .. best sket .. heheheh

Apr 24, 2004

My Home My Paradise

Baru abeh kemas umah ... basuh baju jemur baju lipat baju .. kuar baju natsu simpan baju fuyu .. kemas dapur .. perghhh letih !!! alhamdulillah akhirnye abeh jugak kemas .. sejuk sket mata memandang .. kalo tak .. lantai pun tak nampak ..

Orang cakap .. rumah kite menggambarkan ape yang ada dalam kepala .. kalau umah serabut tu maknenye kepala tgh serabut aaa tu .. cube cek tak caya .. kalau tgk umah tgh kemas tu maknenya dalam kepala mesti tgh best jek .. kan kan .. aaaa tu aaaa ...

kay aa nak sambung buat report jikken .. isk fenin fenin !!

Apr 23, 2004

Takde Tajuk

Sebabnye takde menda yg best jadi arini .. balik terus ZzzZZzZ !!! letih sangat .. saiking takleh tidur malam .. apesal aaa ??

Nak kate kelengkapan tidur tak lengkap .. slimut mantap dah ... bantal mantap jugak .. fan sebelah tilam je .. apesal hah apesal ???? sape tau ??? sian la kat aku dah dekat seminggu takleh lelap .. behtu gi skolah ngantuk ngantuk .. camne nak concentrate ape sensei ajar ..

Malam ni sambung report jikken .. at list sampai jikken kekka .. gambaro mila !!

Apr 22, 2004

Penat + Letih = ZzzZZz !!!

Jikken 4 jam arini .. mengadap litar transistor.... aduhhh sakit pala tgk litar berselirat ... bengang betul aaaa ngan Yamada , Watanabe ngan Yamamichi nih .. bukan nak bagi aku buat same jikken .. dah last last tu baru bagi aku buat sket .. sedey aku .. ingat aku tak yoshuu ke sebelum datang jikken ... sume derang nak buat .. aku tengok je .. bile la derang nak pecaya aku .. geramm gak .. bile sensei tak nampak aku buat jikken .. kurang la markah aku .. nanti sensei kate aku tak aktif dalam grup .. rase nak nangis je tadi ... yarasete kudasai yo !!!

Uwaaa .. kejam nye grupmate aku .. !!!
Birthday Card

Dapat birthday card dari adik-adik ..


Hey Sis ...

You're tops,
You're fun,
You brighten up the place



" A'kum kakak yg sentiasa lebih TUA dpd Nua .Hepi Besday , semoga berjaya dunia akhirat.Doakan nuar skali ok" -nua-

" Akak , hepi besday , 22 ke 23 ? memane ah , janji dah tua .. Doakan ce berjaya .. exam start 17hb Mei .. belajar leklok kay " -ace-

" A'kum kak .. epi besday .. eh dah tue ek ?? baru ida tau .. ida takde hadiah nak bagi tapi ida rasa akak ade menda kot nak bg ida .. semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki" - ida-

" A'kum .. epi bezday .. nanti balik beli la ape ape tau .. " -syahir-

" 1 2 3 4"-ihsan-
( hehhe adik akak yg kecik nih .. tak pandai tulih puin nak tulih jugak ... )

Tima kasih adik adik akak ... sayang korang sume !!


Apr 21, 2004

Malu beb !!!

Dalam kelas programming tadi ..

"Dari last week saye try tapi sampai skrang saya lum baper reti lagi guna Visual Studio nih .. takpe la meh kite cube buat sesama .. bla bla bla pot pet .... " Tsugisaka sensei duk bebel sengsorang kat depan tu ..

Aku tengok bebudak lain sume duk surf net la ... bukak website game ntah menda tah .. tinggal sorang dua yang skema je bukak skrin same ngan ape yg sensei tgh ajar kat depan tu ...

Aku pun dengan selambernye bukak la jugak website website yang memang selalu aku surf .. check mail sume ..

Tetiba .........

" Horrraaaa !!!! Anata nani yattenno !! "

Dengar Tsugisaka sensei menjerit .. pastu sume mata tgk kat aku .. bebudak lain dah gelak .. apesal nih .. apesal nih ???

Skali aku tgk skrin sensei .. Alamak .. apesal skrin sensei tu jadi Yahoo Auction !! .. same ngan skrin aku .. YABAIIII !!!!!!!

Merah muka ... uwaaaaaa ... tak buat dah pas nih .. (-_-#) !!!

Apr 20, 2004

NEC Lavie M kembali bernyawa

"PC saya ni rosak ... tetiba takleh connect internet .. PC saya kate ade file yang dia tak jumpe .. kat sini boleh repairkan tak ?? "

"Kami kena tengok dulu kerosakan PC awak macam mane ... sama ada nak format balik atau nak repair ke .. mai ikut saye .. "

Dengan bangganye pakcik tu bawak aku jumpe sorang brother yang agak ensem .. sempat aku jeling nametag dia .. nama brother tu Kawai .. comel jugak Kawai kun nih ( dalam ati aku je ) .. hehehe ...

"Ye adik .. Boleh citer kan rosak camne PC adik nie .." ... cair kejap tgk kecomelannye .. muahaha ...

Aku pun ulang ayat yang same cam atas tadi tu .. dia usik sane usik sini sket ..

"Aaaa dah OK dah ... takyah format balik pun .. ade file adik terpadam nih .. tu la gatal tangan sangat ( ni aku yg tambah .. hehehe ) "

"Hehhe .. arigatou .. baper kena bayar ni ?? "

"Eh .. takpe la .. free je .. !!! "

Yattaaa .. time kasih bebanyak kat Kawai kun .. dia kasik free je walaupun aku nampak ade board kat tepi tu tulis kalau PC kite dia tengok tapi takleh repair pun kena bayar Y1050 ... fushigi ya na !!! maaaii kkaa .. arigatou ne !!

PC aku bernyawa kembali .. Sebaik aku terpk nak ke 100Man Volt pagi tadi .. akhirnye aku berjaya merepair PC kesayangan aku dengan tanpa mengeluarkan satu sen pun .. alhamdulillah ..

Ape la pakcik Yamada nih .. nipu aku ek .. isk ni nak marah nih ... nanti aku tak promote Yamada Denki kat kohai aku .. padan muka ..

Kay la nak gi skolah .. lewat dah nih .. Tsugisaka Sensei dah tunggu .. !!!

Apr 19, 2004

My PC's soul

"PC ape citer ?? " soklan yg sering senpai aku sorang ni tanye .. dgn nada perli plak tu .. eeiiii !!!

"Ermm .. ntah la ... nak repair kedai kena Y12000 .. kalau convert RM dekat RM400 ... pakcik Yamada kate bule buat sendiri kalo bace buku tu .. ermmm dou shiyou ??? "

Ikut ati aku nak je antar kedai .. pejam mata je la bayar .. tapi nye teringin jugak nak try buat sendiri .. tapi risau jugak .. kang buat buat lagi hancurr ... uwaaa apakah yang patut aku lakukan dalam situasi begini ...

Next week nak gi Tokyo .. tadi tanye sekyo paling murah Y32000 .. bestnye !!! tapi duit lagi .. heheh takpe .. banker aku ade kat tokyo .. nanti suh dia support aku sume .. muahahha ..

Isk nak kena balik nih .. duk lab lelama kang tak jadi kije ... nak gi Applied tanye leh tak repair PC aku murah sket .. isk ampeh betul la pakcik Yamada nih .. gerammm aku !!!

Apr 18, 2004

komaru

Komputer aku tgh rosak nie .. tetiba takleh connect internet.OS hancuss !! Ni tgh pakai pc jaja .. arigato ne jaja .. dalam next week baru boleh settle ...

jaa ne !!!

Apr 17, 2004

Tenang

Hari ni rase tenang je .. bangun pagi kemaskan ape yang patut terus mengadap pc menyettle kan kerja kerja yang belum siap ...

Insyallah 29hb4 ni nak gi Tokyo .. Golden Week Gathering IPIJ .. tak sabar nak jumpe akak-akak , adi-adik dan kawan kawan baru .. sambil menyelam sambil minum air .. nak jumpe adik same .. Nuar .. Rindu plak ngan dia .. lagipun dia bawak balik banyak omiyage dari mesia .. mesti mak ade bagi macam macam untuk aku jugak .. hehehe

Teringin nye nak makan negotorodon .. takde ke sesapa nak ajak aku gi Joyfull nih .. ajak la .. ajak la ...

" Jaja .. jom negitorodon !! ngidam nih ... "

Apr 16, 2004

Best best

Saiking aku rase cam best je .. tatau nape .. malam tadi best sampai takleh tidur .. golek kanan takleh tidur golek kiri takleh tidur ... lame gak aku cube melelapkan mata aku ni tapi degil semacam je .. ntah kul bape baru terlelap pun aku tak perasan .. duk fikir itu ini .. saiking asyik rase shiawase jek .. hikhik .. apesal hah ??

"Isk mila nih .. udah tu jangan berangan je .. study penting .. settle down study cecepat kay ... "

Report banyak nih ... report kou dennatsu sebijik .. report keisanki sebijik .. kena study klas peace and gender lagi .. kena buat rujukan untuk next experiment ... ermm mane satu nak start dulu nih .. ???

Apr 14, 2004

BI vs BJ

"Hello everybody ..my name is Kamilah .. I'm from Malaysia .. I'm now
studying in Electrical Engineering Department ... Thank You !!! "

Berterabur BI aku dalam kelas Peace and Gender tadi apesal hah ??? tak terkeluar BI.. asyik terkeluar nihongo je ..yabai naaa !!! Jaja, Peyek ngan Jack selamber jek .. tunjuk power sket kat minah jepun yg ngaku penah duk Australia tu ... power la jugak minah tu eigo .. Pendek kate ade la gaya Utada Hikaru punye eigo ..

"Alaaa kak .. first week je tu ... tgk la 2 3 minggu lagi .. minah US tu pun sure lentoknye ... abaikan je .. jom kite masuk je klas tu leh dapat free credit .. "

Arini 2 bijik kelas tak bajar paper .. sebijik kelas cancel .. nihon go 4B.. Taneguchi sensei sakit .. sakit ape la dia .. siann dia .. tapi best gak .. balik tidur .. heheh banyak giler tidur arini ... malam ni kena tidur lambat .. cover keterlebihan tidur siang tadi .. nak kemas umah .. nak siapkan report jikken .. nak setadi butseibutsurigaku .. nakkk ... nak tidur .. ZzzZzz !!!
"Ni software baru ni .. saya pun tak reti guna .. ermm camni la bagi saya bajar dulu next week baru saya ajar ... ok awak sume boleh balik skrang .. "

"Laaaa ... tapi yehaaaa lagi skali !!! "

Isk .. Tsugisaka sensei nih .. baik aku tidur je tadi .. wazawaza je bangun 1 gen .. uwaaaa dah la salah budget .. ingat kelas stat kul 9:10 am .. rupenye kul 9:00 .. puas memecut Spalding aku tuh ..

Banyak keja nak kena settle nih .. jaaaaa !!

Apr 13, 2004

1:12 pm

"Arini saya amik kedatangan je .. lepas tu awak sume leh balik ... "

"Ye haaaa !!!! ... "

Tsugisaka sensei memang besstt !!! Esok jumpe lagi di klas programming ..

Apr 12, 2004

Round Plain

Nama cokelat yang dihadiahkan oleh sorang senpai kat aku ... tima kasih bebanyak .. kandou shichatta !!! sayang nak makan cokelat tu .. sedappp .. hikhik .. aku ni bukan la antu cokelat sangat tapi sedap aa cokelat nih .. tashikani kalau cokelat mahal tu memang sedap aaa .. arigatou ne senpai !!!

Yeyyy !! bestnye grup jikken dapat same ngan Watanabe , Yamamichi ngan Yamada .. grup last year .. boleh aku rilek sket .. takyah sesusah pasang litar .. heheheh sebab tu la sampai sekarang pun aku blur lagi bile suh pasang litar selari .. ermm camne ek sambung litar selari .. ???

Apr 11, 2004

Kohaiku yang kaya

"Kak Mila .. jom masuk Tokiwa jap ... nak beli perfume .."

"Aaaa ok .. "

Aku ngikut je bebudak ni .. ni baru masuk kali ke-2 aku masuk Tokiwa Machi sepanjang 2 tahun life aku kat Oita .. cam mahal je tempat ni tak sanggup nak masuk .. bukan mampu beli pun .. pening pala bawak kohai bershopping ... duit banyak sungguh... beli produk sume jenama power power yang aku tak penah dengar .. anna sui la cristian dior la .. ape lagi ek .. aaa RMK la .. ntah menda menda .. siap gi mekap free lagi .. sanggup keluarkan Y9000 untuk beli sebotol perfume 50ml .. tapi mmg best aaa bau dia .. tapi seingat aku kan .. aku pernah beli perfume tu RM15 je aa kat chow kit .. hahaha nampak sangat perfume versi cetak rompak ..sugoi naaa bebudak zaman skrang ... ( ewah .. cam dah tua sangat je aku .. )

Jidai dah berubah agaknye .. masa zaman aku , kak fuza ngan kak salmah , kak aisyah pakai bedak tempek je .. hehehe .. sesungguhnya tidak la aku mengenali ape itu loose powder , lip glose, eye shadow dan segala alat mekap lain .. tapi menarik jugak .. hikhik teringin nak try tapi segan la plak .. maklum la aku ni mane la reti mekap mekap nih .. abeh kuat sapu bedak jonsen jonsen jek .. seronok gak tgk kohai kohai aku bermekap .. ju dengan Felissa Kosmetik nye .. Azie dengan Clinique nye .. Jaja dengan Revlon nye .. ermm mila ngan kak fuza ape ek ??? ..

Bak kate Noviax Vissage " Kecantikan Asli Bermula Dari Dalam ... " .. heheh dou shiyou !!! nak try gak aa nanti ...

Best lepak machi tadi lepas tgk latihan bola .. antar Amy ngan Tape .. lepak starbucks jap .. beli Caramel Frapuccino Y420.. memang sedap giler aaa .. harga pun gilerr gak .. kalo kat mesia RM12 gurai .. zetttt....ttaii tak beli ..

Balik machi terus gi dai 2 taikukang main badminton .. sebaik Puji datang awal .. ade gak partner nak main .. kalau tak takde sape la nak main ngan aku yg tak power nih .. lame giler tak peluh cam tadi .. terasa sihat seketika .. seketika je .. sebab balik badminton Puji buat kenduri laksa kat umah dia .. wayakppp .. makan mane leh tolak .. hikhik diet tak diet .. laksa nye pasal .. no problemo ..

Pueh arini beraktiviti ngan penghuni-penghuni Oita .. esok stat skolah balik .. kena check group jikken .. arap dapat same ngan Watanabe , Yamamichi ngan Yamada .. grup last year sebab takyah aku sesusah sambung litar .. sume derang buat .. aku tinggal kutip data je .. aiii mila mila .. bile la nak pandai .. !!!

Apr 10, 2004

Oh Kohaiku !!!

Puas melayan kohai arini satu ari .. dengan karenah jaja , amy , azie , jue .. aku ngan kak fuza tak kering gusi .. macam macam citer keluar .. dari yang terang-terang sampai yang kelam-kelam .. heheheh ( pengaruh MX3 ) !!!

Kitorang skrang ni terhamatteru ngan vcd-vcd melayu yang tah ape ape .. kat bilik aku je ade selonggok vcd melayu .. yang belum tgk pun ade dekat 5 bijik .. teringin nak tgk tapi kalau tengok sengsorang bosan la plak .. so kena la tunggu bebudak ni datang melepak .. plannye nak nengok citer ' Ampunkan Dosaku' .. ju kate dia nak tgk sape yang menangis nengok citer tu ... malangnye lepas lepak joyfull terus sume pancit .. sambung esok je la plan seterusnye ..

Kalo boleh mmg tamo tidur kitorang ni .. nak menghabiskan detik detik bersama sebaik mungkin .. bukan ape nanti amy dah balik ariake , ju ngan azie balik kosen .. tinggalla aku , jaja ngan kak fuza menghabiskan sisa-sisa heijitsu menghadapi jikken ngan kelas yang ippai-ippai .. aduhhhh !!! tensyen nye bile teringat kena skolah lagi minggu depan .. dalam pala aku ni dah nampak tanahair tercinta jek .. uwaaaa nak balik bulan 8 nie .. tak saba !!!

Apr 9, 2004

Korekara yo

Baru perasan subjek hisshu sume abeh zenki ni .. kalau takde masalah insyallah koki nanti tinggal gambaru sentaku ngan jikken je .. Ya Allah permudahkan lah aku ... Buka kan lah mata hati ini agar mudah menerima ilmu dariMu .. semoga Kau merahmati segala ilmu yang aku pelajari ..

Apr 8, 2004

Tayar beskal pancit lagi

Tensyennye .. ingat semalam dah repair , ok la beskal aku tu.. rilek je pagi ni .. kelas stat kul 9:00 am .. aku dgn bangganye stat bersarapan pukul 8:45 .. kalau naik beskal ... pecut 3 minit leh sampai skolah nih ... !!! 8:53 am .. uwaaaaaa tiba kat parking beskal tengok elok je tayar depan beskal aku penyekkk cantekkk je .. gelabah tahap tak ingat aaa ... sebaik ade beskal sebijik lagi .. dengan tayar beskal tu pun pancit sket aku pecut sekuat ati .. sampai kelas Kudo sensei dah get ready tunggu sambil cekak pinggang ... perghhh sebaik tak kena sound .. kalau tak .. malu beb !!!

Balik skolah terus mintak tolong pakcik Iehara bawah nih carikan pomen .. bukan ape .. susah aa kalo takde beskal .. tambah tambah kalau kelas ichigen .. pueh berlari .. paling cepat leh sampai kogakubu dari umah kalau jalan kaki ade kot 15 minit .. eiiii mane tahan ... abeh duit aku 1700Y tadi buat repair tayar .. tapi takpe la dpd repair sendiri ntah ape jadi .. baik bagi pakcik beskal tu repair .. sebaik pakcik tu baik dan ensem .. hehehhehe !!! Alang-alang beskal dah mantap .. cuaca pun best .. aku ajak jaja gi homewide ngan jusco .. tak beli pa pe pun .. cuci mata jek .. !!!

Apr 7, 2004

Trimas

Ucapan terima kasih yang tak terhingga buat semua warga Oita yang telah wazawaza buat suprise besday party untuk aku .. rase nak nangis !!! ni la kali pertama dalam hidup aku ade kawan yang sanggup buatkan birthday cake untuk aku .. terima kasih sesangat untuk kak fuza dan jaja .. dan semua ... Sambut besday tepi padang bola skolah sambil tengok bebudak laki renshu bola untuk pertandingan akan datang di kitakyushuu .. gambatte .. jadikan tahun ni johan plak setelah tahun lepas berjaya pegang naib johan .. yoshhh GAMBARE OITA !!!

Sibuk mengemas rumah sampai terlupe beskal aku tayar pancit .. ampeh betull .. esok nak skolah .. kalau tak repair ade yang lewat sampai skolah kang .. tamau aaa first day kantoi .. gi homewide beli mushigomu 59Y .. sebaik pakcik bawah ni sanggup tolong repair .. alhamdulillah dah ok .. esok leh aa semangat gi skolah .. alamak esok jikken la plak .. camne la jikken tahun nih .. mampu ke aku nak buat .. otak dah berkarat nih ..

Apr 6, 2004

7.4.1982 ...11.25pm

Di saat itu mungkin air mata Pn.Nooraini Shamsuddin mengalir kerana kali pertama melihat kelahiran anak sulongnya hasil perkahwinan dengan suami tersayang En.Md Ali Badri ...tapi disaat itu suami tersayang tiada disebelah .. hanya dengan kehadiran mak ayah pengubat rindu kepada si suami .. masa mak tengok baby kali pertama mesti mak mengharapkan baby tu jadi anak yang baik ... anak soleh .. mak kata nama Nor Saadatul Kamilah ni tok yang bagi .. maksudnye "Cahaya Kebahagiaan yang Sempurna " ... sejuk hati mak bile dengar nama tu .. mesti mak pun doa supaya anak mak sentiasa bahagia macam nama dia ..

Alhamdulillah .. anak mak sentiasa bahagia .. bahagia dilahirkan dalam keluarga yang tak pernah putus dengan kasih sayang .. penuh dengan didikan yang sempurna .. anak mak tak pernah rasa kurang dengan apa yang mak ngan bapak bagi .. sayang sangat mak ngan bapak .. terima kasih kerana melahirkan anak mak ni dan adik adik ..

Terima kasih kepada semua yang wish Eppy Besday kat aku .... Kando sangat besday kali ni sebab ramai sangat yang wish ... tima kasih bebanyak .. sedar tak sedar dah 22 umur aku .. isk .. dah tak boleh memain dah nih .. kena lebih gambaru untuk masa depan ..

Cakap pasal masa depan .. alhamdulillah aku rasa bersyukur sangat bile dapat full result tadi dan aku masih dapat mengekalkan 3 pointer atas .. dan aku akan berusaha agar CGPA aku dapat dikekalkan .. aku rasa ini adalah hadiah paling bermakna buat aku setelah berusaha sebaik mungkin sem lepas .. dan aku nak gambaru lagi sem nih .. nak naikkan pointer lagi .. bapak kate anak bapak kena kekalkan pointer atas 3 .. tak boleh jatuh tau .. insyallah aku akan ingat pesanan tu sampai bile bile .. gambarimasu !!!

Apr 5, 2004

Kat bawah ni aku link kan page kat mane aku upload gambar gambar menarik sepanjang aktiviti Oita Family di awal 2004 .. sotsugyou party , gi Osaka , gi Fukuoka , gi Nagasaki .. dan macam macam lagi ..


Kenangan 2004


Sambut Kohaitachi

Biase la kat Oita ni kohai baru sampai je ade la aktiviti aktiviti yang dirancang senpai untuk derang ... Ari sabtu aritu gi Hanami kat Heiwa Koen .. gilerrr lawa sakura .. tgh mangkai .. senpaitachi yang amik gambar beria ..kohai selamber je ... hehe.. kalau boleh 2 gulung filem nak abehkan satu petang tu ... nak letak gambar kat sini tapi lum sempat kebas gambar dari digicam pnut ngan abang tasmim lagi .. nanti dah dapat aku letak ek .. heheh ..

Pastu arini gi Huis Ten Bosch , Nagasaki .... jauhnye rasa nak sampai ke Nagasaki nun .. tapi memang aku puas ati aaa gi situ ... sekarang tgh tulip matsuri .. memang cantik sangat .. tak pernah lagi aku gi tempat secantik tu kat jepun nih .. kali ni memang aku abehkan 3 gulung filem .. tu tak masuk tumpang digicam orang lagi tu .. macam macam posing aku ngan bebudak ni buat .. gaya Charlie's Angel ade , gaya Hindustan ade , gaya maut pun ade .. muahaha bukan selalu .. gunakan peluang yang ada ... cantik sangat aa bandar nie dengan bangunan bangunan negara Belanda .. pendek kate kalau amik gambo takde nihonjin kat situ memang real ade kat Belanda aaaa ...

Letihnye .. bertolak kul 530 pagi .. sampai umah kul 330 pagi .. 20 jam perjalanan .. tapi aku rasa trip ni paling bermakna buat kitorang setelah macam macam menda jadi b4 this .. alhamdulillah .. semua atas pertolongan Allah ..

Trip ni actually nak sambut kedatangan kohai Jack , Mui , Azie ngan Ju .. tapi malangnye kohai yg datang tahun selamber la plak .. dalam 4 orang tu Azie sorang ke bawak kamera .. yang lain bawak diri jek .. sabo je la bebudak nih .. si Jack ngan Mui ni lagi la lepak .. jadi cameraman aku lagi .. gomen ne korang .. sape suh tak bawak kamera .. kan dah kena jadi cameraman akak .. takpe la nanti akak banje korang ek .. tu pun kalo korang bace blog akak ni aa .. kalo tak abaikan je aaa .. heheheh

4:09 am .. ZzzzZZzzZ !!!!

Apr 2, 2004

Jadual dah kuar .. gambaruzo !!

Aku gi amik jadual kat skolah tadi .. taihennye .. camne la aku nak survive tahun depan .. jikken sebijik je tapi taihen semacam .. tapi kali ni zettai aku tak lewat anta repot jikken dan segala jenis repot .. kalo tak yabai aa .. tahun ni penentu aku dapat sotsugyo ke tak tahun depan .. kalau aku memain abeh aa .. Isk tidaaakk .. takkan aku nak sesiakan masa depan aku .. tanak duk sini lelama .. baik balik cecepat keja kat mesia .. dapat duk dengan mak bapak ngan adik adik .. dah lame tak dapat kumpul ngan adik adik .. last bile ek .. bulan 3 tahun lepas sebelum adik aku berangkat ke tokyo aritu .. tu pun dapat kumpul sehari jek .. uwaaa sedeynye .. rindu adik adik akak ..

Tadi tghari sampai petang aku lepak ngan pakcik oyasan bawah umah aku nih .. seronot gak layan dia sesekali hima nih ..

"Boku Mareshia ni ittara oyomesan ga kurukana ? " ..
"Ermmm bimmyou ne ... "

hehhe pakcik tu ade ati nak datang Mesia carik pompuan .. ngarut je .. sebaik bini dia cover kate orang mesia tak suka pakcik botak .. kelakar la plak .. dia kate sebelum balik nak kasik aku hadiah kain lapik meja .. hadiah perpisahan dia kate .. heheh doumo doumo .. kecil tapak tangan .. cincin emas kutadahkan .. wayakpppp .. apesal cincin emas plak nih .. nenonggg nenonggg !!!
1995Y

Malam ni sume serabut .. tatau nape .. aku pun tahap genkai jugak ari ni .. takpe la malas nak ingat menda tak best .. arini aku layan kohai dua orang si Azie ngan Ju yang comel lote nih .. plus jaja yang mmg sedia ade comel .. heheheh ...

Aaaaaa .. aku berjaya mengkebas 2 lai baju kat jusco ptg tadi .. selai baju kemeja haru .. warna merah putih 1995Y .. selai lagi t-shirt ungu 525Y .. heheh beli yg murah je .. tak mampu beli mahal mahal .. beli pun sebab nak pakai pegi houston bosh ahad nih .. tapi aku beli jugak somethin' yg dah lame aku teringin nak beli .. sebaik comel comel .. tu pun atas nasihat k.fuza and da' geng .. so ade la dalam 4500Y aku banje tadi .. muahahha banyaknye .. takpe bukan selalu .. heheh mila mila ..

Sponsor Kami