Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Mar 30, 2011

1st Order - Sent

Alhamdulillah 1st order daripada Dalila dah siap. Keychain DOORGIFT untuk birthday party Iman dan Sarah. Harap-harap Dalila puas hati dengan hasil kerja tangan saya.

Feel free to comment kat ruangan komen di bawah ye ....... 

25 pcs of keychain - DOORGIFT





Next order untuk Pn.Sufina dari Fuji Semicon Kulim plak .. gambarimaaaaasuuuu .. 

 

Aktiviti Hujung Minggu

Setelah bertahun tak dapat berkumpul kami satu keluarga dek kerana kesibukan masing-masing kami adik beradik, alhamdulillah hisashiburi ni weekend lepas dapatlah kami berkumpul dan sempat makan semeja. Memang lama betul tak dapat rasa keluarga lengkap macam tu. Alhamdulillah Allah masih beri peluang untuk kami bersua. Ini antara aktiviti kami ...

p/s : terlupa ... sempat jumpa itosan di KLIA. Rindu betul dgn dia. Alhamdulillah dapat jumpa dia lagi. Wondering bile la boleh gi sane nak jumpa okasan ngan Izumiya jichang kat bawah rumah tu lagi ...

 'aaisy, muadz dan mus'ab cucu maktok dan mbah
 at KLIA
 Hero-tachi berusaha mencangkul lubang nak buat kolam
 die ni la yang paling penat skali
 tengok tu aa .. hebat kan ?
 penat mencangkul ... swimming plak
 1st time dapat cukupkan corum gi swimming.. lin je takde (wife nuar)
 dalam kesejukan pun sempat lagi budak kecik ni..

Weekend yang best !!

Mar 24, 2011

Gelagat Abang dan Adik

Bila adik makan oreo ...
 
 ...macam ni la jadinye ...

... dan bila abang pakai kopiah ...
...sejuk pulak hati ibu melihatnye ... 

...tapi bila adik pulak pakai kopiah ...
 ... sibuk nak cabut kopiah tu ...

Hasil Kerja Tangan Saya

Ni la hasil kerja tangan saya yang latest. Sebagai latihan. Belum begitu puas hati. Ni sebagai latihan je kot. Semuanya inspirasi dari kawan-kawan blog yang sehati sejiwa. Thanks to you guys. Dan thanks jugak kepada semua yang menyokong hobi baru saya ni especially to hubby yang sangat supportive dan sentiasa memuji kekreatifan craft saya ni .. ehekekek ..

 Hp strap + Keychain -> Ready to go !! Sape nak ??

 Brooch -> Ready to go olso ..

 Belum siap lagi ... any idea ?

 ol together ...

Suke suki ..  

Next PROJECT ----> Strawberry Felt + Cute Pillow Case ... Inspirasi daripada TiniHani lagi ..

Mar 22, 2011

Yeyy da sampai ...

Thanks Sus, felt lembut dah sampai pagi tadi. Beli ngan Sus .. 18 kaler, RM30 .. murah dan berbaloi-baloi. Tak sabar nak menggubah nih .. Semalam usha kat area Kulim ni, jumpa satu kedai ade la jual alahai ade la 4 keping roti gardenia kalau di susun atas meja .. sekeping RM2.20 .. rasenye tu wool felt la .. berbulu semacam je .. tak kimochi nak buat .. takpe la nanti abeh beli ngan Sus lagi eh .. Thanks bebeh !



 Ni la felt nye .. cantik kan ? 
 Usaha menjahit felt-tee inspirasi daripada TiniHani. Tersenget sket .. (*Frust!)
Ni la si adiknye .. 
 Ni abang nye .. pantang nampak kamera, nak posing aje ..

Next target : Strawberry Felt plak .. tungguuuuu !!


Mar 19, 2011

Hobi Baru

Assalamualaikum wrt,

Hai kawan-kawan. Ni la hobi baru aku. MEN'CRAFT'ING ... memang mengasyikkan .. tak sangka craft ni se'best' ni. Kalau tahu, dah lamaaku berkecimpung dalam bidang ni .. Abang dah bising habis duit beli butang .. huhu .. sowwi ye sayang .. butang sket tak syok la nak design ..
 Butang-butang comel

Perkakasan menjahit .. abang kate "benang awak tu mengalahkan tukang jahit" .. huhu

 Koleksi poly felt ..

 1st bookmark ! 

 My hp strap

 Made for somebody .. sape nak ??

 Made for somebody too .. sape nak lagi ??

 Praktis je ni .. 

Ok tak eh ?

 1st hp cover - for my love hubby ..
 Pandangan sisi .. 

 2nd hp cover - for my FIL (Apple tu .. )
 Apple lagi ..

 Keychain kunci rumah 1 - tak cantik sangat

 Ni belakang die .. hehe

Sekian, Mus'ab dah mengamuk nak susu ..... hwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ....

Mar 17, 2011

1st Top Model 2011

Lame betul tak update pasal si Muadz ni. Lately Muadz rajin betul menyakat adik. Ish, aku pun naik pening la macam mana nak settelkan budak berdua ni. Memang macam tu ke ibu-ibu sekalian ? Ni la latest pics Muadz yang ntah kenapa aritu die punggah baju baju bersih yang belum sempat nak lipat, try pakai selai selai .. adoiii pueh la ibu nak mengemas semula .. Takpela .. nanti ibu kemas balik  .. janji jadi anak soleh besar nanti ye sayang .. jaga adik baik-baik .. 

* Gambar adik agak kurang sebab pantang ibu bukak kamera, die pun sibuk nak ambik gambar .. Muadz pantang ibu bukak kamera, sibuk nak posing .. (*mode: suke)








Amcam ? Ade syarikat pengiklanan mane mane yang berminat ? .. huhu

 Ahad lepas, majlis 'menyuam rumah' aka 'house warming' rumah baru Abg Man + Kak Huda di Taiping. Jumpa Kak Bibah skali.

Update :

Kak Bibah + Abg Mi = Haziq + Hafiy + Yumi + Alisya
Kak Huda + Abg Man = Asyraf + Aisyah + Atiqah

dan saya ...

Kamilah + Fakhri = Muadz + Mus'ab

Makin berkembang dan terus berkembang nampaknya .. Alhamdulillah moga-moga semua zuriat kami menjadi anak soleh, insyallah.





Mar 16, 2011

.....

Bukan tanak komen mengenai apa yang berlaku di Jepun 11/3/2011 hari tu cuma nya dah terlalu banyak pendapat yang dilontarkan di ruang maya, facebook, twitter, blog dan sebagainya. Cuma apa yang mampu aku ucapkan di sini setinggi-tinggi kesyukuran ke hadrat Ilahi kerana adikku Anuar, isterinya Azlin dan anak mereka 'Aaisy selamat dari malapetaka yang menimpa negara matahari terbit tu. Semua orang yakin akan ada hikmah di sebalik setiap kejadian Allah cuma bila dan di mana hikmahnya nampak, belum diketahui atau mungkin telah ada cuma belum kita sedari. 

Allah tahu ujian yang Maha berat itu mampu dilalui oleh siapa di antara makluknya. Aku rasa, aku belum mampu nak menerima ujian seberat itu. Sehingga ke hari ni, aku masih terbayang-bayang jika diri aku yang berada di antara mereka. Aku antara insan yang kehilangan anak-anak sedangkan semalam masih keriuhan main bersama-sama mereka di taman. Aku antara insan yang kehilangan rumah yang dibina atas titik peluh sendiri. Aku antara mereka yang ketidakcukupan makan pakai dikala kesejukan dan kehilangan ahli keluarga. 

Kejadian di Acheh tidak kurasa sedalam ini mungkin kerana aku tidak pernah berada di tempat kejadian, lalu aku tidak dapat membayangkan keadaan di sana. Tapi musibah kali ini, aku merasakan hanya jasad aku di sini tapi jiwa dan perasaan aku macam di sana bersama-sama mengharungi kedukaan mereka. Sedih kerana teman-teman dan insan yang pernah suka duka bersama, terperangkap dalam dugaan yang Maha Berat ini.
Ish, malas lah aku nak komen sebab aku pun bukan bijak pandai. Sekadar berkongsi rasa. Aku berdoa agar ujian ini tidak Allah turunkan pada aku dan keluarga aku kerana aku belum bersedia menghadapinya.

_________________________________ *** _______________________________

Baru baru ni terlihat di WHI sorang kakak manis yang sedang diperkenalkan oleh pengacara
sebagai  TiniHani ( www.tinihani.com ) sedang menjahit sejenis jahitan craft yang sangat cute-miut tak terkata. Aku terus jatuh hati. Mak aiii .. canteqqq nye craft ni .. 

Terus aku buat research sket. Masuk Website TiniHani, berkenalan dengan kak Tini yang begitu friendly. Kemudian berkenalan pula dengan Adik Sus ( http://kedaisus.blogspot.com/ ) ... Dapat banyak la jugak info dari mereka. Memang kreatif geng-geng kraf ni. Yang bestnya, diorang tak lokek ilmu untuk share apa yang dah dibuat dan sentiasa tolong menolong.

Apa lagi, memborong laaaaaaaaa .. Apa yang diborong .. huhu .. 

1. Poly Felt (set of 15) RM28 dari Kedai Sus 

2. Cari-cari punya cari kedai bunga kat Permatang Pauh, memang takde .. lari gi BM .. alhamdulillah jumpa .. beli la pelbagai barangan nak mereka-reka brg cute-miut nih .. naaahhh skali bayar .. RM37. ( Sorry ye bang, TERHABIS plak skeping abang bagi tadi .. ;p). 

Abang kate " Awak tu beli benang kaler-kaler punyela banyak .. mengalahkan tukang jahit .. " .. huhu (*malu*)

3. Tak cukup lagi ..................... cari punya cari, pusing-pusing internet.. jumpa lagi satu blog yang best ..  yesss !! jumpa buttons comel-comel .. kat sini .. http://buttons4crafts.blogspot.com/ skali borong naaaahhh .. RM65++ .. skali dengan eyelet plier .. senang nak buat keychain ngan hp strap..

Shhhh .. abang tatau ... alaa takpe la duit sendiri .. minat punye pasal. Ni nafsu masih membuak-buak nak cari felt cloth lagi .. tapi kena sabar dulu .. banyak dah habis minggu ni memborong .. dah siap 3 products .. insyallah nanti aku tunjuk .. kaylah nak tido dah .. nite !! 

Sponsor Kami