Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Feb 23, 2007


Our First Vacation !

Langkawi Island

Mutiara Burau Bay Resort

17/2/2007-19/2/2006

1st day : Pantai Cenang, Rasa Restaurant, Padang Mat Sirat

2nd day : Shopping at Kuah area and candle light dinner with

Chinese New Year Buffet ... yummy !

3rd day : Pantai Pasir Tengkorak, Tanjung Rhu,

Idaman Suri, Dataran Helang, Langkawi Airport ...

and finally ...

Bye Bye LANGKAWI ..

Next destination ...

Cherating ? Tioman ? ermm Bali, Phuket ... ?? to be ..

hehehe .. tunggu abang dapat BONUS .. yeabedabeduu .. !!

Feb 21, 2007

Honeymoon

Lamenye tak sentuh papan keybod ni .. bukan ape .. sibuk menguruskan rumah dan tangga walaupun skrang dah takde tangga sume pakai lif jek .. huhu .. Weekend lepas gi mane ??? shhhh ... kami gi honeymoon .. ahaks ! tercapai gak impian aku dan abang nak meluangkan masa berdua bersama .. jauh dr sumer .. seronokkkk bangat seihhh .. hehehe .. jangan pk bukan bukan plak ..

Bukan ape .. selama ni kami sibuk memikirkan hal orang .. nak uruskan mak ayah, bertandang rumah sedara mara sampai weekend pun memang tak sempat .. tu la kekadang org melayu ni terlampau mengikut adat sangat sampai takut orang lain kate ape .. akhirnye makan diri sendiri .. sendiri letih tapi terpaksa buat sbb takut org kecik ati .. padahal bukan nye tak de masa lain .. sampai weekend pun takde masa nak rehat .. kekadang aku rase datang opis lagi best bleh duduk duduk buat keja .. balik umah pantang ade mase free ade je nak kena buat tu ini .. plan sebulan dua bulan lagi pun org lain dah siapkan nak kena ke mana .. eiii takde kebebasan langsung !!! ..

Dan akhirnya sebelum org lain buat keputusan kami berjaya buat keputusan dulu untuk menidakkan semua perancangan org lain utk kami .. YESSS !! HONEYMOON DI PULAU LAGENDA .. ahaks !! mane lagi kalau bukan LANGKAWI ISLAND .. alhamdulillah semua berjalan lancar dan kami dapat meluangkan masa bersama semaksimum mungkin .. kebetulan resort yang kami tempah dipenuhi dengat mat mat saleh dan minah minah saleh .. pendek kate terasa cam honeymoon kat obersi lah .. hehe aku pun hairan .. takde org melayu langsung stay resort tu sepanjang kami kat sane .. melainkan chef dan petugas petugas resort .. eiishhh nape eh ?

MUTIARA BURAU BAY resort .. such aa nice place .. beautiful beach .. jauh dari kawasan sesak pengunjung , sebelah Berjaya Beach Resort .. memang cantik sangat la resort tuh .. service pun first class .. alhamdulillah ade hikmah jugak Allah tak bagi kami stay di Awana aritu .. sebab Pantai Cenang quite ramai jugak orang dan sesak dengan pelbagai jenis manusia .. however di MUTIARA we got everything that we need ... ketenangan, keindahan, keseronokan, and 1st class service .. last but not least, SATISFACTION ..

Semoga kami diberi peluang lagi untuk bercuti bersama lagi .. tunggu abang dapat BONUS dulu la ... huhuhu ..

Sponsor Kami