Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Jun 12, 2007

Exhausted !

Banyak jugak yang terjadi sejak kebelakangan nih menyebabkan aku rase macam kekadang happy kekadang sedih kekadang penat ... kekadang rase nak marah ... ntah la mungkin keadaan aku skrang nih yang menyebabkan mood aku semakin cepat berubah. Abang banyak membantu dari segi kerja rumah disamping mengawal emosi aku yang tak berapa stabil nih ...

Penat ??? Frankly memang penat sangat. Dengan kerja yang tak habis habis .. belum habis satu project dah masuk project baru lagi ... agaknye memang keja engineer macam ni ke ? Nape aku tgk engineer lain boleh lepak lepak sembang bergurau senda dengan selesa sedangkan aku akan sentiasa rasa bersalah kalau kerja2 yang bos aku bagi aku tak siapkan. Ye lah kerja yang die bagi bukan sket sket nye keja ... dia dah tahu keadaan aku macam ni masih lagi bagi kerja yang aku rase sangat tak lojik seorang perempuan yang dalam keadaan skrang boleh buat.

Aku bukan dan membacking diri sendiri sebab aku pun faham semua orang penat, semua orang ade kerja masing masing .. Cuma yang aku minta sedikit tolak ansur dari dia especially lepas dia tahu keadaan aku .. ini tidak .. aku tunggang langgang angkut barang ke sana ke mari tetiba die kate tak sesuai plak .. kena angkut balik .. pastu suruh aku solder ... non-RoHs plak tu .. tau tak non-RoHs tu ape ?? wahai bossss ... non-RoHs tu sume part dan solder contain Pb .. tau tak Pb tu hapeeee ??? Pb tu bahan beracun dan merbahaya bagi seorang perempuan yang sedang membawa nyawa lain dalam perutnya ... awatla yang die suh aku pi buat kerja2 camtu .. rase nak report badan pekerja je camni .. dan yang pasti aku takkan membahayakan diri aku dan baby walaupun die pakse aku suh buat kerja camtu ... kalau die pakse jugak arini jugak aku anta surat resign ! Full STOP ...

Pelik betul la Jepun-Jepun nih .. datang negara takyah la kerah sangat tenaga kite cam die buat kat rakyat die .. gaji bukan besar mane pun .. gaji korang lagi besa pada kami nih aaa .. diskriminasi takyah habaq la .. kemain jelas dan nyata lagi .. eiii aku pun tatau la nak kate ape .. memang ni la kampeni jepun terakhir yang aku akan berkhidmat .. tak lame pun aku kat sini ... dalam proses nak angkat kaki .. bosan dah keja bawah manusia manusia yang takde ati perut nih ... yang die tau keja mesti siap by date line .. camne nak buat .. tunggang langgang ke hape ke janji keja siap sebab senang aku nak report kat MD ... bleh gilaaaaaaa laa camni ..

Bukan nak ngate atau ngutuk memane pihak .. cume aku rase dah genkai sangat dengan life yang takde human consideration nih ... biar modal insan corrupted pun janji company naikkk .. hellooooo aku keja untuk hidupppp bukan hidup untuk keja ... no way ! ... hopefully aku ade rezeki kat tempat lain nanti insyallah ...

Kepada wanita2 yang ingin rasekan cabaran bekerja .. sile la mintak keja company jepun .. nak best lagi duk dalam RND ... anda akan merasakan satu kenikmatan bekerja yang susah nak dapat dalam department lain .. dan jangan salahkan perasaan anda bile tgk kengkawan anda bleh rilek borak sana sini tapi anda terpaksa bertungkus lumus menyiapkan projek projek baru untuk direport direct kepada MD yang tau nak semua NEW MODEL siap dalam masa yang ditetapkan !!! Fhewww ....

Sponsor Kami