Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Jul 15, 2010

Kidz Game

Tiba-tiba terdapat idea nak main game dengan Muadz. Tak sangka pulak dia sangat suka main game nih. Senang je ..

1. Copy gambar-gambar comel dari internet. Aku search gambar characters dalam Play House Disney yang Muadz minat .. sape lagi kalau bukan Handy Manny, Agent Oso, Animal Mechanical dan few more ..  Cari dalam 8 gambar yang cute-miut ..

2. Print atas kertas tebal ( setiap gambar mesti ada 2 ) then potong jadikan kad-kad kecik.

3. SIAP !!

Cara main :

1. Tutup semua kad.

2. Suruh anak buka 2 kad.

3. Kalau SAMA, biar kad tu terbuka.

4. Kalau TAK SAMA, tutup balik kad dan ulang lagi cari sehingga dapat kad yang sama.

* Mula dengan 2 pasang kad dulu dan tambah lagi sampai dia expert. Seriously, anak-anak sangat enjoy main game ni. In stead of diorang main game ni kat PC, baik main sama dengan ibu ayah ..

Kebaikan game ni :

1. Meningkatkan daya ingatan anak.

2. Mengeratkan silaturahim ibu dan anak.

CUBALAH !!

Jul 13, 2010

Majalah Pa&Ma

Setiap bulan memang aku ternanti-nanti posmen menghantar majalah kesayanganku.. ape lagi kalau bukan Majalah Pa&Ma. Dulu memang setiap awal bulan aku sibuk pegi kedai buku nak beli Pa&Ma tetapi biasanya memang hampa. Sebab biasanya majalah ni bertahan paling lama pun 3 ke 4 hari. Lewat sikit confirm HABISSS !! Jadi aku mintak kebenaran hubby untuk langgan dan alhamdulillah setiap bulan memang tak terlepas lagi. Dah ada almari koleksi Majalah Pa&Ma kat rumah nih ..


Bulan ni menarik sikit citernye. Memandangkan kesibukan yang teramat sangat, majalah yang dah sampai ke meja ofis (ofis dalam rumah le ni .. ) lebih 2 minggu, tak aku sentuh langsung. Cadangnya bila free nak bace la .. tapi sampai ke sudah tak berkesempatan lagi nak baca .. ( sampai arini baru baca 30% je rasenye .. )

On d way ke Bukit Merah Lake Town Resort awal bulan 7 lepas, aku bawa skali la majalah nih. Dalam kereta, aku pun selak punya selak punya selak .. ( Biasanya memang aku selak habis dulu baru baca ... )

" Aikkkk, Muaaaaaaadddzzzz .... Abang, ade gambar Muadzzzz niiiii ... "


Aku tersangatlah excited bile gambar Muadz ade dalam ruangan 'MANDI MANDA'. Alahai anak ibu, kenapa lah ibu tak selak majalah ni lagi awal .. Rasenye ade la dalam 2 ke 3 bulan lepas aku hantar gambar nih .. Memang sengaja aku cuci lebih gambar Muadz ni, ade yang nak bagi pada Opah dan Maktoknya. Yang balance tu saja 'cuba jaya' hantar ke Majalah Pa&Ma ni, mane lah tahu ada rezeki anak ibu nak masuk majalah...

Alhamdulillah, masuk jugak .. yang bestnye, gambar Muadz paling besar .. ade dapat 'IKAN' lagi .. ( yang bertanda 'IKAN' dapat hadiah .. aku pun tak sure hadiah ni kena call diorang balik atau die memang hantar .. tak sempat nak call Karangkraf lagi ..

Jadilah kan, satu pengalaman indah anak ibu yang ibu dapat abadikan untuk dia .. Nanti dah besar boleh tgk balik ..Rase nak frame besar besar plak letak kat rumah .. hahaha ibu pulak yang excited terlebih .. !!

Jul 9, 2010

Pics of Us

Lame betul tak menulis. Sibuk sangat dengan karenah anak-anak. Kekadang sampai tak sempat makan minum sedar-sedar dah malam. Aduih, agaknya sebab tu la ramai kaum wanita yang suka bekerja dari jaga anak-anak di rumah. Letihnya 24 jam. Siang malam tak tidur. Semoga Allah SWT memberi barakah dalam keluargaku ini. 

These are few pics of us dalam tempoh lebih kurang sebulan aku tak update blog nih .. 
Sharing is caring .. :) ...nak sharing ngan sape tah .. ahaks !

 Upacara Pijak Tanah Muhammad Mus'ab
26 / 06 2010
Camne bleh tersame ni ibu ?
Ibu dengan Mus'ab di Sekinchan Ikan Bakar ...
yummy memang best !
Ni lah die restorannya, lokasinya di Setiawangsa.
Jauh dan MAHAL bangat tapi puas ati.
Amboi senyum melebarnye anak ibu ni...
 Nak senyum ke tak tu sayang ?

Oklah nanti baru citer ... baby dah nguit nguit tu tanda nak 'ngempeng' .. huhu .. nite !


Sponsor Kami