Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Sep 2, 2008

Sibuk

Bulan 8 tahun 2008 ... bulan yang paling sibuk bagi aku dan abang telah pun berlalu, alhamdulillah .. segalanya berjalan lancar tanpa sebarang masalah.. actually di pertengahan bulan 7 pun kami dah mula sibuk dengan pelbagai program keluarga .. setiap minggu ade aktiviti keluarga .. kalau bukan side abang yang datang memenuhi teratak kami ni, side aku pulak yang berkumpul di sini. Pendek kata memang takde satu weekend pun tanpa tetamu di rumah.. ( Actually sejak lepas kahwin pun memang rumah kami sentiasa ada tetamu ... tak pernah lekang .. ade je sedara mara datang .. ) Mengikut perkiraan aku, dalam setahun .. paling banyak pun 10 weekends je la kot rumah kami free dari tetamu .. hihi .. bayangkan how busy we are .. aku tak pasti la orang lain macam mane .. dan aku sendiri tertanya-tanya adakah kebanyakan famili face menda yang sama macam aku ni ? Kekadang sampai nak beli barang dapur pun tak sempat .. finally, weekdays malam baru sempat ke kedai .. macam pelik tapi ntah la .. betul ke pelik ? atau mungkin menda ni biasa ...

Ermm .. mula mula dulu terase jugak la penatnya .. tambahan pulak aku masih kerja .. dan mungkin this is one of the reason why I resigned and decided to be a professional housewife huhu .. senang aku nak tumpukan perhatian pada kerjaya dan rumahtangga .. alhamdulillah keputusan yang aku buat ade baiknya .. aku dapat bagi sepenuh masa aku buat suami dan anak, di samping aku dapat berkerjaya dari teratak buruk aku nih .. macammana ?? Ermm dengan pengalaman kerja dan masa yang ada untuk buat some reseaches, alhamdulillah takde yang mustahil .. and I was quite suprise when I can have and do what I want even from home ...

Muhammad Muadz dah pandai melangkah .. selangkah dua .. dah pandai mengajuk .. pantang cakap lebih sket mula la mengajuk dengan bunyi die laaa yang aku pun tak baper nak faham .. die suka sangat main " puk amai-amai " ... bile die dah pandai main ni aku plak yang seronok .. geram pun ade tengok telatah die mengacah aku dan abang .. tapi seperti biasa nak tidur memang susah .. asyikk nak mainnn je .. even takde toys pun die sanggup bersengkang mata panjat ibu dan ayah die .. suruh layan sampai die mamai .. eiiii geramm pun ade ..

Anyway ... dikesempatan ini, kami sekeluarga mengucapkan Salam Ramadhan buat semua dan semoga Ramadhan tahun ini lebih baik dari yang lepas dengan penuh limpah rahmat Allah SWT, Insyallah ..

With Love,
Mila

Sponsor Kami