Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Dec 18, 2007


Nyenyaknye anak ibu tidur ...

Selesai 44 hari ...

2 hari lagi selesai 44 ari berpantang aku .. alhamdulillah keadaan kesihatan aku semakin baru. Tapi aku rase lepas 44 ari pun badan belum fully recover .. banyak yang perlu dijaga sampai bebetul sihat. Luka-luka dah baik, alhamdulillah .. rahim pun alhamdulillah mengikut kata doktor dah kecut jugak .. tapi aku still rase badan tak fully recover lagi .. masih terasa urat urat longgar, nak batuk dan bersin pun seriau .. orang yang pernah beranak faham kot ape yang aku cakap nih ... sebab tu la orang kate mase berpantang ni kena jaga bebetul .. aku risau nak sambung keja lagi few weeks ni kalau belum bebetul sihat .. almaklum je la keja tu kasar sket, nak kena ke sana ke mari .. angkat mesin berat2 .. time anak dara lain la kan .. ermm ntah la .. mampu ker aku teruskan kerjaya aku nih ..

Muadz skrang dah pandai perhati orang sekeliling .. tak boleh baring atas tilam nak merengek je minta di layan .. nak kena upah dengan susu baru bleh lena .. kalau tak dapat susu, alamat berjaga je la die .. camne la ibu keja nanti .. tapi once dah lena tu letak je la memane pun lena kemain lagi ..

Satu yang aku rase menarik dengan anak bujang aku sorang nih ialah "BISING ADALAH KETENANGAN KU" .. ahaks ! Mane tak nye .. die akan tidur nyenyak senyenyaknye bila sekeliling riuh rendah ... dan akan susah hati dan meragam bile sekeliling senyap sunyi .. sebab tu malam susah nak tidur .. ibu pun terpaksa tido siang .. huwaaaa .. tensyen gak ..

Dec 7, 2007

1 month old of my love, Muadz

Alhamdulillah hari ni genap sebulan Muhammad Muadz. Banyak jugak perubahan pada diri Muadz especially air muka ... Kalau tengok gambar daily Muadz memang nampak beza dari hari ke hari .. Kejap nampak iras ibu, kejap nampak iras ayah, iras atok dan embah pun ade jugak .. Rambut dah makin panjang, serabut pun ade .. bile tah nak cukur rambut anak ibu tu .. Insyallah ingat raya nih ke, nak cukur rambut die ..

Sekarang ni tidur malam dah tak berapa ganggu ibu .. alhamdulillah .. awal awal dulu 3 4 jam jugak ibu terpaksa tunggu dan layan karenah die .. skrang ni dah pandai tidur sendiri .. yang bestnye si kecik ni nak tidur mengiring .. kalau melentang .. kejap kejap jaga .. so ibu nak senang .. ngiring kan die .. after few hours tuka ngiring ke arah satu lagi .. bukan ape .. orang tua tua kate takut telinga kemek la, rambut tumbuh tak sekata la .. macam macam .. ibu ikut je mane yang elok utk ibu dan anak ibu ..

Muadz dah kenal orang .. and dah faham kalau ibu marah die merengek .. huhu padan muka .. ye la .. jeritnye kemain kuat .. ingatkan kena gigit semut ke ape .. rupenye takde ape pun .. saje nak org dukung .. kat sini plak ramai baby sitter .. pantang si kecik tu hwekk sket je banyak la tangan yang nak dukung .. so bile ibu sorang2 banyak keja nak buat .. memang la ibu tak layan die .. mula la meraung .. nyaring plak tu suara .. saba je la .. tapi kalau dapat dukung especially dengan embah .. kemain syok lagi nak sembang .. embah plak "ngomong jowo" .. buat buat paham je la ye Muadz .. hehe

Dec 4, 2007

Tuan Puteri 40 Hari

Ade 2 minggu lagi untuk aku menikmati life sebagai "TUAN PUTERI" ... seronok betul rasenye bile makan minum dihantar depan mata, cukup masa makan je ... kerja rumah tak payah buat, yang penting jaga diri sendiri .. kate orang, anak sulong nak jaga betul betul .. Jadual harian aku hampir same tetiap ari .. menarik gak rasenye nak share ngan semua .. huhu tatau la ade yg bace ke tak blog buruk aku nih ..

Hari-hari aku actually bermula pukul 5 pagi sebab biasenye Muadz dah jaga time tu mintak susu ..

Lepas susukan Muadz dan salin lampin die , aku lelap kejap .. tu pun kalau die lelap laaa .

6:30 Bertungku

8-9:00 Siapkan Muadz untuk mandi ... kemas-kemas ape yang patut ( ni pun kena marah sebab Tuan Puteri mane bleh mengemas .. hehe ) .. dah selesai sume baru Tuan Puteri bersiram .. dan mula lah menempel-nempel segala jenis rempah PILIS la, PARAM la, air limau & kapur dan bengkung ..

9:30 Time melayan Tuan Putera Mahkota Muadz sebelum beliau tidur semula ..

10:00-12:00 Waktu berehat sambil melayan tenet ( tu pun kalau tak diganggu si kecik tu .. )

13:00 Lunch time ..

14:30 LIONTIN time ... ahaks !

16:30 Bersiram

17:00 Tuan Putera Mahkota Muadz plak bersiram ... huhu

18:30 Spa Q time ... huhu

20:00 Dinner & NEWS

21:00 TV time lagi ..

22:00 Time Muadz jaga nih .. bersiap sedia untuk melayan Tuan Putera sorang tu ... normally sampai pukul 2-3 pagi die nak orang layan die ..

Sungguh me"LAGHA" si Tuan Puteri .. 40 ari je .. ni yang best !

Yang tak BEST !

1. Orang lain makan nasik lauk sedap-sedap .. Tuan Puteri makan nasik lauk ikan bilis/ ikan goreng ngan sup sawi rebus .. ni je la lauk tetiap ari ... agak2 nak best sket dapat la skali skala ayam masak kicap ke ..

2. Dah biasa wat keja rumah ... huwaaa tensyen nye bile tgk umah berabuk .. nak sapu tak boleeeee ... tensyen tensyen ... !!

3. Semua menda berjadual .. tungku, sapu rempah, makan minum ..

4. Takleh minum air banyak ..

5. Rase bersalah sangat sebab semua menda orang buat kan .. nak makan pun orang kena anta naik atas .. minta maaf la eh .. insyallah nanti dah baik aku cover balik mane yang mampu ..

Sekian, nukilan Tuan Puteri ...

Sponsor Kami