Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Apr 14, 2005

waku waku

seronotnye ... arini first time masuk bilik kengkyu ... hua hua hua .. best plak rase dah berjaya menjadi budak kengkyu ... memang menjadi impian aku sejak ichinen sei lagi biler aku bengang tgk kak salmah rilek giler final year .. duk umah je .. sesuka ati nak gi skolah biler ... sesuka ati nak balik umah pukul bape ... nak lepak bilik kengkyu sampai malam buta pun bleh ..

hahaha akhirnya aku berjaya menjadikan bilik 4 nensei sotsugyoron tu bilik aku walaupun kena share ngan bebudak yonen lain .. sket je .. campur aku 6 org .. derang mesti jarang lepak situ nye .. dan ... aku lah bakal mengongker bilik yang sangat selesa itu .. dilengkapi sebijik komputer yg boleh dipakai sesuka ati .. ade kusyen utk aku melepak time takde orang .. mueheheh yang pasti .. bilik tu mmg menjadi idaman aku sejak 2 nen lagi .. ermm sejak aku bernakayoku dengan tutor tersayang .. KAJIWARA KUN ...

Kajiwara kun ... arigatou ne !!

4 nensei ni narimashita yo ... sarani .. 3 kai ni kimashita ..
sugoi tanoshisou .. sensei mo yasashi shi ...
senpai tachi mo yasashi desu...
bengkyo ki man man .. hehehe

demo .. anata ga inai to sabishi yo ...
yumi chang mo mada kaette kitenai shi ..
sabishi ... demo ganbaru wa ...
itsuka 3 kai ni asobini kite ne ..

mata aimashou !!

hehehe ... ucapan khas buat tutor tersayang ... die lah yg banyak tolong aku sampai aku berjaya naik yonen ni .. dulu rase macam nak benti dah rase ... akirameta .. siap kena marah lagi ngan die ... alhamdulillah teman-teman sekeliling juga banyak bagi dorongan ... time kasih sumerrr .. time kasih a lot ... terima kasih atas doa kengkawan semua ... love you all very very much ..

muahhhhh !!!!


Apr 13, 2005

kerja oh kerja


akhirnya masuk jugak skolar idaman .. dan alhamdulillah segala bil tertangguh telah disettle kan ... tinggal lagi nak melangkah ke shushoku katsudo di tokyo .. aduihh jauh nye nak ke sana ... camne ye .. nak gi kana ??? nuarrr kasik la akak idea nak gi ke tak ...


sebenarnye hasrat di hati nggak mahu meneruskan perjuangan hidup di KL .. sesak dengan manusia .. bangunan .. dan yang pasti .. BAHAYA ... dengan ragutnya .. rogol , bunuh dan sebagainya .. macam-macam kes skrang ... tapi aku tiada pilihan lain .. walaupun moto-moto bukan orang KL pun .. tapinye atas sebab sebab tertentu .. terpakse lah ( diulangi .. terpakse lah ... ) apply company yg ade kat KL .. aduih .. mesti kena bersaing nie .. risau nye laaa .. mampu ke aku ..


sile ingatkan aku jika aku terlupe menda menda penting di bawah ...


  • resume
  • keputusan peperiksaan lepas
  • gambar
  • survey the companies
  • read on how to sit for an interview


and the most important thing is reading !!!! .. improve my english and my communication skills .. hahaha


read bout what ah ?? my target companies ?? electrical study ... errr ?? recent news ?? or ... common knowledge ... ??? ermm adehh ..


fenin fenin .. sape ade idea tulung eh ... yoroshikuk !!


Apr 7, 2005

versi kecewa

hampa perasaan aku bile ape yang aku harapkan menjadi sesuatu yang terindah tiba-tiba menjadi hambar dan bosan dan hampeh ... benci ... penat ... aku dah letih ... biar la ape orang nak kate ... yang pasti aku kecewa ... frust ... benci ... bengang ... &%#$)*%&...

malas nak mengarut ... tapi tengok la ... ingat ko je bleh buat ... aku pun bleh aaaa ... tunggu dan tengok sape menang nanti ... tengok sape carik sape ... aku dah bosan .... benci benci benci ....

BENCI .................. !!!!

Apr 5, 2005

Thank You Allah

saikin rahmat datang mencurah-curah ... alhamdulillah syukur ke hadrat ilahi kerana didatangkan aku tetamu tak benti benti sejak balik dari mesia ... biasanya masa masa skolar lambat masuk ni dah semput-semput .. tapi tahun ni lapang plak rase .. alhamdulillah .. betullah kate kate ' tetamu datang membawa rahmat '... time kasih kepada semua yang sudi datang ke teratak buruk ini ... walaupun agak tak kemas ( almaklum le .. baru balik .. tak sempat nak mendobi bilik lagi .. ahaks ! ) .. time kasih kepada yang sudi menyinggah , menjamu selera mahupun bermalam di sini ... sowi la kalau tak terurus ... ala-ala bujang je .. hehe ... ( eh , memang bujang pun ... kueng kueng kueng ! )

satu lagi berita gembira yang aku nak share la plak rasenye .. heheh .. alhamdulillah ... setelah 3 tahun berhempas pulas .. akhirnya aku berjaya juga naik tahun akhir ... kat sini sistemnye lain sket kot dengan mesia.. biasanya tahun 3 merupakan penentu samada boleh grad atau tak ... korekara ... mata gambaranakya !! ... perjuangan masih belum berakhir .. tak sabar nak balik nie ... nak duk dekat ngan adik-adik .. hehehe .. adeihhh ihsan .. akak windu la .. diharapkan tahun akhir ni aku tak diuji dengan ujian yang berat berat ... dan aku harap sangat dapat tamatkan pengajianku di sini sebaik mungkin .. doakan eh ...

sekian sahaja celoteh saye hari ini ...

baru balik baito .. letih maaa ... jaaaa

Apr 1, 2005

diam bukan bererti bisu ...

kadang kala bila difikirkan balik .. diam lebih bererti dari bercakap .. kan ?? diam bukan bermakna kite setuju ... dan kadang kala diam juga bukan bererti kite tak setuju ... contohnye bagi org perempuan bile time ditanye dah ready ke nak kawin ngan sorang laki nie kan ... kalo die diam .. biasanya membawa erti setuju ... ( ni bukan aku cakap .. org tetua cakap .. ) hehehe .. tapi dalam kes lain .. bile kite rase tak puas ati pun kite diam jugak kan ?? betui tak ... aaa tu lah ... yang pasti lebih baik diam dari bercakap ... cakap banyak .. lagi banyak masalah timbul ...

eh .. jangan kecik ati plak sesape yang bace ni terase ke ape .. takde kaitan ngan sesape pun ... saje je nak menulis pasal nie ... tetiba terbaca pasal kotoba DIAM ni dalam satu majalah .. die kate .. manusia ni macam-macam .... kekadang tu rase macam nak je cakap ... tapi tak terkeluar pulak ... time tak perlu cakap .. senang plak nak bersuara .. kenapa ya ?? ermmm itu lah .. sekarang ni susah betul nak cakap apa yang memang dah termaktub dalam agama sebagai betul .. yang salah sesenang je orang bleh cakap dengan konpiden yang mantap plak tu .. isk isk isk ... pelik pelik ... ( siapalah diri ini untuk berkata-kata persoalan ini ... )

dunia tak terbalik .. manusia yang terbalik ... selagi masih tak rase nak mengubah diri ke arah lebih baik .. selagi tu lah kite nampak dunia yang pelik .. sebenarnye setiap yang berlaku asalnye individu ... bukan mak , bapak , kengkawan , ketua kampung mahupun perdana menteri ...

nak tegur tak mampu ... nak marah lagi tak mampu ... diam dan berdoa mungkin yang terbaik dalam situasi sekarang nie .. di mana saja .. kebenaran dikaburi kebatilan ... kesimpulannya ... jangan sangka orang yang diam ni die tak buat ape ape .. jangan juga sangka die tidak berperasaan untuk melakukan ape ape .. dan jangan juga sangka die tak punya mata untuk melihat dan telinga untuk mendengar ...

hehehe .. itu saje dari saye untuk hari ini ...

( letihnye .. balik baito ...! ZZzzZ ..... )

persahabatan yang paling indah ialah apabila dua insan duduk bersama dan masing-masing DIAM ... dan mereka berpisah dalam keadaan masing-masing merasakan " itulah perbualan paling bermakna buat diri mereka " ... ermmm apa pendapat anda ...

Sponsor Kami