Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Jul 26, 2005

sepandai-pandai tupai melompat ...

first of all aku nak mengucapkan TAHNIAH buat diri sendiri kerana berjaya menjadi perhatian pakcik polis oita kat area Tajiri buat kali ke 2 seterusnya ditahan dan dimasukkan ke dalam pato car nye ... ahaks ! terase cam banduan plak ... aduihhh ..

pakcik polis : awak tau tak kena benti kat situ sebelum lintas .

newspaper girl : tau ... sorry saye nak cepat ... ( walaupun sbnrnye dah abeh pun antar surat khabarnye )

pakcik polis : ooo ade satu lagi umah blom antar eh .. ( mmg tetiap ari ade lebih skeping ..hehe )

newspaper girl : a ah .. maafkan saye .. lain kali saye tak buat lagi ..

pakcik polis : takbleh maaf maaf .. awak negara mane ? bak mai lesen ....

( seb baik aku terfikir nak bawak lesen .. biase tak bawak pun .. :P )

pakcik polis : nah tulis nama awak dalam borang ni .. awak student ke ?

newspaper girl : ye .. saye student ..

( setelah pakcik polis tu berhubung dengan bos kat pejabatnye ... maka )

pakcik polis : ermm seb baik awak student ... saye lepaskan .. len kali hati hati .. benti dulu baru belok ..

newspaper girl : baik tuan ... len kali saye hati hati ...

dan ..............

Vrooooooommmm !!! Aku pecut balik .. ( konon ade satu umah blom antar .. umah aku le tu )

( newspaper girl aka AKU LER ... )

Rekod sehari 2 kali kena tahan polis .. hebatnye aku .. ahahahah ... seriesss takmo langgar peraturan jalan raya lagi .. gelabah seh ! nak terkucil aku ..

tapi actually aku yakin dah sure die lepaskan aku nye .. hahahah ...

Jul 25, 2005

polis ...
pagi tadi skali lagi aku ditahan pakcik polis kat depan traffic light Tajiri .. seb baik bakul moto aku penuh ngan suratkhabar .. kalo tak .. mahu gelabah aku .. lesen tak bawak plak .. slamber je aku gi keja pagi tadi capai helmet ngan handphone jek .. akhirnye die lepaskan aku camtu jek sebab aku tgh kerja .. heheh selamat .. pheewww !!

earthquake ...
dua hari lepas earthquake magnitud 5 skala ritcher kat tokyo .. gelabah gak aku sebab kat tv sebut antara kawasan terkuat ishikawa-shi ... tempat nuar tu .. terus call die .." selamat tak ??? " " alhamdulillah takde ape ape ... lame gak tadi jishin nye ... dalam 10 saat "

kesannye ... traffic jammed .. ketapi diberhentikan perkhidmatan beberapa minit .. kat jepun ni lambat baper saat pun cam kat mesia lambat 3 jam .. berduyun duyun manusia berkejar ke station bas pulak .. ramai yang terpaksa menukar jadual perjalanan..ermm nak buat camne .. dah tertulis camtu .. alhamdulillah mengikut pengkaji geografi jepun .. erathquake kali ni takde kaitan dengan ramalam gempa bumi kuat yg bakal berlaku kat tokyo tidak lama lagi ( entah bila , takde sape dapat ramalkan .. ) .. aku harap nuar kat sane selamat ...

aku pernah rase magnitud 5 skala ritcher masa first year duk asrama dulu .. kuat giler .. rase berhayun-hayun .. cecepat lari masuk bawah meja .. ntah betul ke tak waza tu aku pun tatau .. mane la tau lampu ke almari jatuh ke .. at least selamat la jugak dr dihempap barang-barang..

thyphoon ...
esok lusa thypoon pula bakal melanda jepun .. kemungkinan thypoon kali ini melalui darat jepun dan membawa pelbagai kerosakan. ini mungkin thypoon pertama tahun ini yang agak besar .. 2 minggu lepas thypoon datang juga tapi hanya melalui okinawa dan terus ke taiwan ... dan satu lagi tak lalu tanah jepun pun .. terus naik ke utara ... thypoon kali ini agak membimbangkan .. mungkinkan exam dibatalkan hari tu nanti ? perlukah aku terus menghantar suratkhabar dalam ribut taufan tu nanti ?? :(

exam ...
boringnye rase bile semua org sibuk exam aku tatau nak buat ape .. sakit pala duk lepak depan pc .. malehnye nak study ken9 .. sesape ade idea ape yang boleh dilakukan dikala musim panas yang rasenye tak sanggup nak kuar rumah membakar kulit .. aduihhh ... apesal aku behibernasi dalam umah nie .. tulun-tulunnnnnn !

Jul 24, 2005

I'M BACK ...

yeah bebeh .. i'm back .. berehat seketika dari menulis blog aritu ... memandangkan teman-teman bising apesal blog aku tak bleh nak access .. dan telah dipaksa untuk dibuka semula .. maka aku pun bukak le balik ..untuk menconteng semula life aku di bumi sakura nie ...

yang pasti ... aku bukan la seorang sasterawati negara , mahupun penulis lirik ataupun novel dan aku juga bukan lah seorang penulis buku teks skolah rendah ... aku hanyalah seorang penconteng blog yang tulus terhadap hati , akal dan perasaan diriku sendiri ...

skin aku kali ni lebih bercorak techno-realiti .. disebabkan aku giler hp ( samada handphone mahupun homepage ) ... jadi aku telah terjumpe satu-satunye skin yg bertemakan techno-realiti ni .. hehehe ...

ape la yg aku ngarut nie ..

kepada semua yang sedang menduduki exam kimatsu nie ... gambatte kudasai aku ucapkan ... banyakkan berdoa minta pertolongan Allah ... minta Allah terangkan minda , lembutkan hati ... supaya senang ilmu kuar masuk ... hehehe ... kurangkan 'LEPAK'ing tambahkan 'IBADAT'ing semoga Allah berkati setiap ilmu yang masuk ke dalam hati ..

aku dah abeh exam untuk abad ini .. mueheheh .. semoga aku dan semua sahabat yang bakal grad tahun depan selamat grad tanpa sebarang masalah ... doa doakan eh ... yorochiku !

Jul 11, 2005

10 faktor-faktor mengapa aku dilayakkan untuk tidak ke lab arini ...

1. arini takde kelas ...

2. zemi pun takde ...

3. mengikut kaji cuaca arini ujan lebat , sila berhati-hati dgn banjir ... ( walaupun umah aku atas bukit , begitu juga dengan skolah .. tapi dah arahan kaji cuaca camtu .. nak wat camne .. terpakse lah ikut .. :P )

4. aku akan sabishi duk di lab sengsorang sebab bebudak lab aku mesti tak dtg jugak arini toiuka ... slalu pun aku dtg derang mmg takde...

5. aku dah terlewat bangun ... kul 3:30 ptg kang nak gi anto newspaper plak ... alang-alang je nak panjat tangga setinggi 60 anak tangga tu .. baik aku lepak kemas umah sambil tunggu sampai 3:30 .. ahaks !

6. ade 3 lagi episod Lover In Paris tak abeh tgk .. br lepas sedut dr Kak Lina malam tadi .. tq kak ! ( aku perlu menghabiskan arini jugak .. sbb kalo tak .. aku kena tengok lenkali dan menyebabkan esok lusa pun aku tak gi skolah .. mueheheh )

7. aku tak puas layan Lady Bos lagi .. nak layan skali lagi .. best seh .. sakit perut gelak !! ahaks ..

8. aku maleh

9. maleh

10. dan maleh .... M.A.L.E.H

p/s : sape nak tengok Lady Bos dipersilakan download sendiri .. muahahha !

Jul 8, 2005

OH MICKEY ... I LAP U !!! muah muah muahhhh ...

DEAR MICKEY !!!

I've already received your sweet muit little card ,

How sweetooo you are ...

Thank you very much

You too ... take care of yourself

I'll be waiting for the next suprise from you .. hehehe !!

till then my beloved MICKEY ...

Yang ikhlas : mila minnie :P

Jul 7, 2005

nasihat untuk diri aku ...

aku hanya seorang hamba yang lemah ,

aku memerlukan petunjukMu ,

aku dagahakan kasih sayang Mu ,

tapi ....

kenapa aku bangga melakukan larangan Mu ?

kenapa aku megah melakukan dosa ?

kenapa aku tak rase gusar melakukan sesuatu yg aku tahu menda tu SALAH ??

hari ini aku sedar dan minta keampunan Mu ...

esok aku bisa melakukannya semula ,

aku takut ... tapi aku masih buat ..

bila nak berakhir semua tipu daya syaitan ini ???

sampai bila aku aku nak ditipu dek hawa nafsu ??

sampai bila aku nak rase seronok sokmo ... sampai bila ??

sampai nyawa dihujung tanduk baru nak bertaubat ? .. isk mampu ke aku mase tu ?

sampai nampak matahari dah terbit belah barat baru nak nyesal ? .. isk dah terlambat ...

abis tu bile ??

bile ?

bile ?

bile ?

terdetik hati ini bile seorang sahabat menasihati aku ...

Jangan bangga melakukan dosa , kerana Allah bisa melakukan apa sahaja mengikut kemahuannya ..

Jangan sampai Allah marah ... kau takkan mampu melawan kemarahan Allah SWT ... kau tak percaya kekuasaan Allah ??? ...

Jangan uji kekuatan Allah dengan kelemahan kita .. kelak kau menyesal ..

Ya Allah , campakkan ke dalam hatiku cahaya iman .. agar bisa ku nampak keagungan-Mu !!

Jul 6, 2005

mane sensei nie ??

ape aku nak buat kat lab nie .. alaaa patutnye ade zemi .. dah 2 minggu zemi tertangguh nie .. sensei nie .. ishhhhh .. nak wat ke tak nak ?? kalau tanak katakan tanak ... tidak aku ternanti - nanti bagai pungguk rindukan bulan ... kweng kweng ..!!!


lab yang sunyi ...

uwaaaa tensyennye .. ape aku nak buat ... aduihhh ... ni yg maleh dtg lab nie .. ingat kan aku sorang je tak datang .. rupenye aku dtg pun takde sape datang ... tensyen tensyen ... nakkk balikkkkkkkk .... mane sensei nie .. cepat ah .. 3:30 aku nak pi baito .. cepattt aaahhh ..

oh ye .. ade sesape nak beli kad tepon murah ?? sile la khabarkan kepada ku ... skrang aku pakai kad tepon 2500 yen untuk call mesia .. kalau tepon umah 900 minit lebih , call handphone 400 minit lebih .. ( tak ingat plak bape yang lebih ) .. kekadang ade delay tapi saiking dah takde delay dah ... pueh ati la aku pakai .. sape nak sile kabarkan pada aku yek .. ( ni takde bisnes bisnes ni .. saje je nak tanye kot ade sape yang nakkk ... )

ok la .. aku dah stat mengarut nie .. babai sumeerrrrr ... muahhh

YATTAAAAA !!!! ZEMI CANCEL ... lagi !!! hwang hwang hwang ....


Jul 4, 2005

weekend yang saiko

weekend aku kali ni diisi dengan pelbagai aktiviti best bersama bebudak oita yang cun2 dan macho2 belaka ( spt kate bal ! ) heheh .. start dari ari jumaat malam sampai la ahad malam penuh dengan pelbagai aktiviti .. quite busy ah .. ewahh !!

sabtu ...

usrah bersama muslimat oita yang comel comel belaka .. ahaks !
alhamdulillah kali ni usrah dijalankan dengan begitu aktif sekali ..
pelbagai perbincangan tajuk feqah dan tajwid ..
ade yang perlu dirujuk balik ..
especially pasal waqaf dan wasal tu .. nanti kite carik jawapannye kay ... hihihi

ahad ...

wow !! mavelless .. nasik ayam ...
party nasik ayam .. dijamu oleh kohai-kohai tersayang kepada senpai tachi ..
hikhik .. akhirnya penantian berakhir jua ..
sedaaapppp ..

pegi markyo naik ketapi ,
nak gi wasada tapi satsatgi ,
time kasih daun kladi ,
len kali bleh wat lagi ... !!!

wink* wink* ... ahaks !!

thanks to all ... best nye weekend ku kali nie ..

p/s : sape nak tgk gambo gi usha fotopages aku .. kepada yg tak berkaitan .. sile jangan curik .. kalo nak sile mintakkk !! muahahah ... oh ye .. kepada MINNIE ku .. tungguuuuuu !!!

Sponsor Kami