Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Sep 24, 2004

aarghhh ... tensyen !!

"takmo balik ... huwaaaaa !!"

seriesss takmo balik ... tinggal kurang 10 ari je lagi nak menjejakkan kaki semula di bumi sakura .. insyallah .. tapi aku takmo .. aku takmo .. aku takmo .. beratnye ati nak mengemas barang-barang ... setiap kali nak balik camni la .. sampai mak bising baru nak pi kemas beg .. barang yg bawak balik aritu pun ade separuh beg lagi .. lom abeh omiyage bagi kat orang ..

sekejap sangat masa berlalu .. nape kejap sangat ?? tak puas lagi duk umah .. tak puas lagi main ngan adik-adik .. tak puas nak cium mak lagi .. tak puas nak nengok cerekarama lagi .. uwaa sume lum puas .. tapi tu la kan .. fitrah kehidupan .. setiap yg bermula pasti akan berakhir ..

yang pasti .. aku kena teruskan kehidupan aku .. life seorang student di oita university .. berhadapan dengan hara sensei yg kibishi tahap tak ingat .. tsuchida sensei yg tak jemu bertanye soklan soklan maut .. ermmm bile la nak abeh perjuangan aku kat sini .. ?? bukannye bosan dengan life kat sane .. cume rindukan gelak tawa adik-adik .. bile dengar derang berseloroh gelak tawa .. rase senang .. rase lupe kejap segala masalah yg datang .. tambah kalo dengar derang mane citer citer kelakar kat tv .. sampai sakit perut aku gelak nengok telatah derang ..

"ni cek nak tanyooo skekkk .. kicap ngan rojak tu samaaa kaaaa ?? "

"aye tak kire ... aye nak makan .. sape lapauuuu gi cari makan sendri .. "

"awatttt yang hang duk kalut lagu ni haaaaaaaaaa ?? "

ni antara mane adik aku .. duk tiru cite 3T 3Dara yg duk tayang kat tv2 kul 630 ptg tetiap ari tu .. aaa sape tgk ?? try aa tgk .. kelakau gilerrr .. walaupun lawak tah ape ape .. tapi kire buleh la nak bersantai santai di ptg ari bersama keluarga .. mueheheh

dah minggu terakhir nih baru ngadap report .. sentuhan terakhir .. harap harap sempat siap sebelum naik flight nanti .. kalo tak .. nangih tak berlagu la makcikkkk !!!


Sep 22, 2004

makcik kembali...

alhamdulillah ... aku kembali ... puas beryoko bersama teman-teman .. berjalan bertemu sanak-saudara dan teman-teman di utagha ... pendek kata cek pueh ati la dapat jumpe sume .. cume sedikit terkilan sebab tak berkesempatan jumpe besto frendo cek kat usm ... tapi takpe la ade rezeki nanti buleh jumpe lagi insyallah ..

dua minggu meninggalkan umah terasa jugak rindu ngan adik-adik .. tapi takpe la kejap je ... balik dari ryoko ni memang aku takde niat nak meninggalkan umah aku ni lagi sampai menjejakkan kaki ke klia nanti .. nak menghabiskan sepenuh masa dengan adik-adik kat umah nih ..

bertandang di taiping umah abang man dan kak huda .. melepaskan rindu kat asyraf .. semakin macho dan hensem budak kecik itu .. selamat aku peyex ngan itosan mengerjakan dia .. yang bestnye dia takde plak takut ngan kitorang .. pantang hulur tangan .. laju je nak ikut .. niat nak pekena kue teow char doly tepen yang sangat sedap itu terkubur sebab masa tak mengizinkan .. uwaaaa .. dan aku rase kue teow sedap itu takde kat tempat lain .. sape tau kat johor ade kue teow char tak ???? makcik ngidam nih ... :D

pastu kami bertandang umah abang mi ngan kak bibah plak .. kemain seronok lagi haziq & hafiy.. rindu gilerrr aaa kat derang duorang..sekejap je jagarico yang itosan bawak 15 kotak tinggal separuh aku rase .. yang best lagi .. anak angkat kak bibah pun ade jugak masa kitorang datang .. sape lagi kalau bukan assistant manager kilang miyao toki tu .. en.fazli ( hehehe ... ) .. kadok .. makcik tak faham aaa loghat hang skrang ... maji tak faham .. dengaq bebetui pun lom tentu leh faham .. pekattt beb cam teh tarik restoran dinas kat kelang lama tue !!! ahakss !!

aku terpaksa meminta diri pulang awal .. tak dapat nak join balik skali bersama itosan dan peyex kerana ade hal keluarga .. gomennasai .. dalam kul 12 camtu kak bibah hantar di stesen bas butterworth .. fikir aku .. kat situ biasa je .. paling teruk pun cam pudu la kot .. so aku suh semua bertolak dulu sebab derang pun ade plan nak naik bukit bendera dan macam macam lagi .. aku mmg dah janji nak tunggu besto frendo aku kat situ kejap .. so aku tak beli la tiket lagi .. tunggu punye tunggu punye tunggu tak sampai .. bas plak dah abeh .. paling cepat kul 3 ptg .. takutnye aku masa tu hanya Allah yang tahu .. pakcik pakcik yg jual tiket tu ngekor aku ke mane-mane .. sampai aku gi tepon pun dia duk belakang aku .. pastu marah marah aku tak beli tiket derang .. ape lagi nangih aa aku .. takut sangat .. syiling takde plak .. credit tepon abeh plak .. ade skupang dua aku guna bat tepon sedara yg ade tinggal kat situ mintak tolong .. dan akhirnye settle la jugak problem aku tuh .. tapi malu beb .. nangih kat stesen bas .. mueheheh takut aaa pakcik pakcik kat situ menyeramkan .. ngan bebudak mintak sedekah nye .. pengalaman menyeramkan .. len kali takmo gi stesen tu sengsorang dah .. kowakattaaa !!!

kay la .. panjang sangat plak citer .. nanti kite sambung eh .. bapak nak balik keja dah .. nak siap lunch !! bubbye ...


Sep 3, 2004

cek nak jalan utagha plak

masa untuk aku berjalan plak .. cuti-cuti malaysia .. insyallah aku akan bertolak ke kl sabtu pagi untuk bertemu 'mereka' .. doakan perjalananku selamat .. dan aku akan ke ipoh melawat sanak saudara di sana pula .. tak sabar nak jumpe teman-teman kat belah utagha sana jugak ...

Sponsor Kami