Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

May 5, 2008

Few days bersama Muhammad Muadz memang banyak perkara baru yang perlu aku belajar untuk menjadi ibu yang baik buat si kecil ...

Kalau dulu duduk di office sentiasa ber-aircond .. susah sangat nak berpeluh kecuali la ade gerak ke production tetengahari baru la nak rase peluh ... tapi sekarang, pagi pagi buta lagi dah berpeluh peluh mengerjakan si kecil sorang nih ... lepas jalan2 ambil angin kat luar, suap makan, then mandikan pulak die .. siapkan pakai baju sumer .. perghh memang berpeluh peluh .. rumah plak takde aircond .. harapkan kipas angin je laa .. dugaan sungguh ...

Kalau dulu duduk depan PC sungguh tenang siapkan kerja-kerja ... tapi sekarang sangat terkejar-kejar menyiapkan si kecil sorang nih .. pantang ibu jauh sket dah bising nak suruh angkat .. adoiii .. ni sebab manjekan sangat kekecik dulu la .. kekecik larat la nak angkat sokmo .. dah besar nih .. boleh tahan la jugak lenguhnye .. boleh kuar mucles aku dua tiga bulan lagi .. heheh

Kalau dulu ade time lepak-lepak ngan kengkawan boleh borak borak citer hal semasa ke gosip ke .. tapi sekarang, mengharapkan nak tengok TV pun belum tentu ... main internet ??? lagi la kelammm ... duk mengadap si kecil sorang tu jek .. ade la mase sejam dua time die tido tu nak guna PC .. tapi kekadang time tu la nak masak la , kemas rumah la ..

Ish ish .. shock jugak la .. tapi best jugak .. pengalaman baru .. kalau dulu dengan kehidupan yang sungguh tenang tapi sekarang berkejar-kejaran dengan anak .. perghh .. eksesais kat umah je pun dah cukup .. heheh..

Tapi yang bestnye ........................... time baby tido, mak baby bole tido ... huhu ...

Sponsor Kami