Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Sep 27, 2007

Abang oh abang ..

Sejak sebulan dua ni LDP jam mengarut-ngarut lah ... kuar pukul 7:05 pun tak sempat sampai opis kul 8:15 ... stuck kat tol sampai setengah jam .. ape citer ni wei .. memacam strategi dah kami cuba still tak berjaya .. asyik sampai giri-giri je .. aku perasan sejak die ubah kedudukan kon between Smart TAG ngan TNG tu la .. terus corak jam jadi lain macam .. eii tak pueh ati betol la ..

Tanpa pengetahuan abang, aku telah mempercepatkan semua jam kat umah termasuk jam keta dia .. hahaha... sampai skrang die tatau .. tapi aku rase strategi ni ade sket menjadi la .. sbb abang ni kalau bersiap kemain lame lagi .. so bile die tgk jam dah 7:10 ke 7:15 ke baru la glabah .. jam keta pun aku cepatkan jugak supaya die lebih alert ..

Kekadang geram jugak .. orang nak cepat .. die buat rileeekkkkk jek .. eiii memang la menguji kesabaranku wahai my dear abang ... aku harap die tatau la dan tak perasan sampai bebila bahawasanya jam jam kat umah tu aku dah cepatkan ..

" Tatau la die perasan ke tak ... Buletin Utama start 8:10 ..." ... huhu ..

Sep 18, 2007

Salah sape ?

Nak kate takde keja macam banyak keja, tapi arini mood keja tak berapa nak ada sebabnye dari malam tadi tak sedap badan. Nape tah, mungkin kurang selesa dengan kehadiran tetamu di rumah .. ermm sape yang tetamu sebenarnye nih .. aku ke diorang .. walaupun aku tak disuruh buat pape .. tapi aku rase kekuatan mental aku lemah menyebabkan aku kalah dengan keadaan .. finally I went to bed earlier last nite... bukan tanak layan sembang tapi for the time being i need my own time .. to refresh myself ... but actually i need him beside me .. nak buat camne .. tanggungjawab anak lelaki pada ibu lebih besar daripada isteri kan .. I realized he was trying his best ..

Sometimes Allah saje je bagi ujian ujian camni utk hamba-Nya .. kalau takde ujian cam bosan plak life nih .. cumenye mampu tak mampu je nak face .. orang lain, lain la ujian nye .. kan ? Aku harap anak yang aku kandung ni sekuat AYAH yang mampu berhadapan dengan pelbagai karenah orang sekeliling .. frankly, DIA SEORANG YANG PENYABAR ... kekadang aku pun wondering camne die boleh sabar lagi sedangkan for the normal human being dah boleh melenting bagai ... ermm mungkin tu kelebihan die kot ... tak dinafikan setiap insan dianugerahkan kelebihan mahupun kekurangan dan kekurangan tu bukanlah satu keburukan, sebab ia mungkin menjadi satu yang lebih baik jika disalur ke tempat yang betul .. kana ? Allah knows everything ..

Thanks Allah for giving HIM to me ...

Sep 13, 2007

Puasa .. Jangan tak Puasa ..


My 2nd year Ramadhan in Mesia ... and 2nd year also with abang ... and 1st year with my lil baby to be ... still dalam peruttt .. shiann kekecik pun kena puasa ikut ibu .. hihihi

Apesal puasa letak gambar makanan nih ? Heheh .. tetiba rase cam nak makan amai mono .. cam dessert comel comel cam kat jepun dulu .. sedap dan lebih konfiden nak makan .. kat sini tak brape nak yakin la beli kat kedai pun .. camne eh .. nak kena buat sendiri ke .. serbuk machha ( teh ijau) yang beli kat jepun dulu ade lagi .. resipi ape nak buat eh .. ntah elok lagi ke tak .. duk dalam cabinet je .. nak pakai sayang plak takut tak sedap .. sape ade resipi bagi eh ..

Last night sahur ayam goreng ngan sayur bendi je .. alhamdulillah licin gak abang makan ... suke tengok abang makan .. licin pinggan ... sedap ke tak sedap tatau la .. walaupun die tak kesah lauk lauk re-cond * lauk panaskan semula .. tapi aku kisah .. tu masalahnye .. gagah la jugak bangun pagi masak ape yang patut .. malam prepare sesiap ape nak buat .. esok tinggal campak lam kuali jek .. heheh ..

Alamak .. next week ibu mertua ku tiba .. sape nak masak eh .. aku ke mak ?? Hopefully mak offer die nak masak .. lega sket sku .. kueng kueng kueng ...

Kay la sambung keja ..


Sep 3, 2007

FAMILY VACATION TO PD 2007

Gathering : All of us for the year of 2007 !

Makan-makan

Us ... with our future BABY .. insyallah

Alhamdulillah, semua yang dirancang berjalan lancar. Finally we got our time to gather all of us for about 2 days in 2007.. Most probably once a year je dapat kumpul semua bile semua dah besar besar nih .. Last year we had this day ( the day when we can gather all 8 of us = Bapak, mak, me, nua, ace, ida, syahir and my lil` bro ihsan ) during my wedding day .. so semua macam kelam kabut sket time tu ... but for this time we spent so much time together .. plus my lovieee hubby and my one and only makngah who willing to spend her whole zaman muda muda to look after 6 of us ..
ARINI takde motivasi nak kejaaaaaaaaaaaaaa .... masih terbayang-bayang adik adik kat umah .. but then arini semua dah stat skolah ... mak bapak pun dah stat keja semula .. me and my hubby pun .. alaaa bosannye .. nape life membosankan .. i wanna do something more exciting ...
Bosan aaa keja ngan machine machine nih .. tak sesuai rasenye nak menjiwai watak engineer dalam hidup aku .. aku pun tak sure nape aku pilih bidang ni mase kat U dulu .. sebab glamer ke ? sebab minat ke ? ke sebab takde pilihan ... arghhhh .. i wanna be more feminin .. tired already working in this environment .. perlukah aku bersabar ???
RINDUNYE KAT ADIK-ADIK !!!!!!



Sponsor Kami