Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Nov 30, 2004

banggenye arini ..

best betuii jikken arini ... kerana buat pertama kalinye jikken buat sorang sorang dan aku telah berjaya menyiapkan jikken tu paling pantas berbanding otsuka , satou ngan matsuo ..

ye la kan .. tetiap kali jikken mesti derang tak bagi peluang aku sambung litar .. pe .. ingat aku tak reti ke ?? try aa bagi tengok .. muehehhe ... soklan soklan sensei tadi aku berjaya menepis dengan lancar .. dan alhamdulillah aku telah berjaya melepasi satu tahap kemampuan nihon jin ... muheheheheh .. riak tahap tak ingat nih .. :P

hehehe saje je .. takde ape yg best arini .. satu masalah dah selesai .. alhamdulillah .. lega rase .. dah settle baru leh wat keja lain .. dah call mak .. windunye .. sembang ngan adik ihsan .. sibuk je dia nak mencepatkan perbualan .. bile tanye dia jawab takde pape .. rupenye tgh melayan ps2 .. padan la .. eiiii ni sume gara gara bapak la nih .. sape suh pi janji nak beli menda alah tu kalo syahir nye upsr elok .. seb baik dapat elok .. kalo tak elok pun bapak beli jugak .. bukan bleh caya bapak tu .. eiii sabo je la ..

time aku .. main anak patung 2 ringgit je .. tak aci betui !!!


Nov 29, 2004

yeyyyy dapat limau

terharunye dapat sebijik limau dari seorang sensei denki ... huhuhu ... bukan ape .. bile terkenangkan kekibishian sensei sensei denki nih .. tadi rase terharu plak bile satou sensei dengan berbesar hati memberikan aku sebijik limau dan tanpa rase was was dia tuliskan aku jawapan repot jikken tadi mase aku pi hantar kat dia .. kalo sensei lain .. jangan harap ..

" aaa kamira san .. awak ni faham nihon go ke tak .. saye suh tulis lain awak tulis lain .. awak balik pi bajar nihon go dulu .. baru datang balik "

tu kebiasaannye la .. berlainan pulak ngan satou sensei nih ...

" ermm taihen kan duk sini .. mesti banyak masalah .. nihon go susah eh .. awak tak faham soklan nih ?? takpe la meh saye ajar ... "

terharu giler .. rase macam nak menitis air mata dilayan camtu .. dah puas selama ni turun naik bangunan denki tu .. kekadang sehari 5 6 kali eksesais turun naik tangga semata mata nak melepaskan sebijik report .. dah abeh bincang ngan satou sensei .. dia pun menghadiahkan sebijik limau kat aku sebelum kuar bilik dia .. ape lagi .. aku kuar dengan senyuman sampai telinga .. bahagianya laaaa ...

dan ... aku juga berjaya merepair printer epson PM-750-PT aku dengan free sama skali .. bangge gilerr aaa .. suke betul aku kalo repair barang kat 100 man volt nih .. sokmo free .. b4 this aku try tanye kat yamada nak repair PC kena 1 man 2 sen .. skali anto kat 100 man volt .. free sehh .. seb baik aku tak teranto kat yamada tu .. this time .. aku anto dapat free lagi .. yg lagi best dapat cartridge baru .. saje je aku kuarkan cartridge lame ( walaupun masih penuh cartridge lame tu .. muhehehe jahatnye aku .. ) sebab b4 this aku penah anto servis kat dia .. dia tuko cartridge lame tu ngan yg baru .. jadi aku pun mengambil pengajaran la dari peristiwa itu .. kuang kuang kuang ... yang penting ...

" jangan lupe memberi senyuman yg paling manis kat brother 100 man volt tu .. hihihi " :P

Nov 26, 2004

nanka .. sabishi

Alhamdulillah akhirnya tiba jugak weekend yang ditunggu-tunggu ... ari skolah memang letih ... tapi weekend ni banyak klas aku ponteng .. heheh tatau nape .. minggu ni rase malas sangat nak pegi klas .. maybe sebab baru stat sejuk nih .. liatnye nak kuar selimut yang sangat lembut dan sedappp .. rase sayang nak tinggalkan die sengsorang kat umah .. sian dia sabishi plak kang .. ahaks !!!

Minggu ni nanka sabishiii .. agaknye sume sibuk kot .. diam tanpa berita .. takpe la nak wat cemane kan .. kekadang sume orang bz .. kekadang time aku hima camni sume orang plak bz .. alahai .. nak bagi can aku berehat la nih .. berehat lagiii .. lelama cam belon la aku .. dah la memang belon .. bile la nak mengecik nih .. makan kurang dah .. nak eksesais tak sempat .. sehari 15 minit bleh kurus ke ?? hihihi .. yang penting amalan pemakanan yg sihat .. tak main bedal je makan tah ape ape .. tapi kekadang makan jugak ..

ape la aku ngarut nih .. tak berilmiah langsung .. ermm takpe la .. nak layan kinpatsu sensei .. malam ni nanka sabishiii naaa .. :(

Nov 25, 2004

adehhh ...

jaja kate aku kena tulah dia .. hehehe sape suh ngata .. kan jaja kan .. hehehe ampunkan patik wahai tuan puteri futaba ... tobat tak ngata dah .. hehehhe akibat ngutuk jaja nih aaa tak pasal pasal ibu jari kanan aku terseliuh lepas chat ngan seseorang tuh .. eiii sabo je la .. sakit gilerrr .. tak pasal pasal jugak aku terpaksa ponteng kelas arini sebab tak larat nak gerak .. walaupun hanya ibu jari .. tapi kalo takleh nak menulis .. baik aku tido kat bilik je .. ( hahah alasan maleh gi kelas ) .. sebenarnye pagi tadi rase tak sanggup sungguh nak meredah sejuk kat luar nuh .. pk punye pk punye pk .. akhirnye aku menggunakan alasan tangan cedera untuk tidak ke sekolah tadi .. ape lagi .. sakata la jadi sasaran aku ..

" sakata kun .. semalam saye tercedera .. arini tak dapat nak gi skolah .. esok saye nak pinjam nota bleh tak ??? "

seb baik sakata reply ..

" aa nota saye tak le baguih sangat .. kalo tak kisah esok saye bawak kan la .. "

yattaaa ... terusss aku sambung tido .. mueheheh

pastu malam ni tido lewat sbb tak siap report nih .. midorigawa sensei dah bising tu .. ye la esok saye anto la sensei ..

p/s : time kasih kepada insan insan yg prihatin di atas kesibukan aku membuat report nih aaa .. nak tido la nih .. ngantuk dah .. ZZzzzZZz !!!

Nov 23, 2004

Picture for today



Semalam aku telah berjaya mendapatkan MIKKUSU FURAI TEISHOKU JOYFULL setelah lebih kurang sebulan aku ngidam .. b4 this asal kengkawan pegi je mesti aku tak dapat join .. sibuk la report la .. ntah menda menda .. akhirnye semalam lepas korek duit tabung .. berjaya juga aku menikmati teishoku kegemaran .. mueheheh rase macam nak makan banyak .. tapi heheh takpe la len kali plak ..
benci benci benci

ingatkan arini kelas abeh kul 10:30am tadi boleh la balik rehat kejap lepas anta repot kat nakanishi .. yappari .. seperti yang dijangka .. jangan harap nakanishi nak lepaskan report aku semudah itu ... sensei paling kejam yang pernah aku lalui sepanjang idup aku kat oita dai .. aku benci sangat dia .. seriessss benci ... saje nak itazura bebudak .. benci benci benci !!!

ni sume penangan sensei tingkat 4 aaa nih .. bukan aku je akui kegilaan sensei sensei tingkat 4 ... sume bebudak denki mesia dah rase itazura sensei sensei gile kuasa nih ... sume pakat nak tunjuk power .. last last kitorang yg gilerrrr dengan kegilaan sensei sensei giler kuasa yg diketuai tsugisaka sensei yg memang diakui giler glamer .. mmg die ni glamer di kalangan bebudak mesia kerana tahap temberang yg sangat power .. bukan takat tu .. kalo masuk kelas dia mesti stat lewat abeh awal .. pastu ntah ape dia conteng kat papan itam tu aku pun tatau .. aku rase dia pun tak faham ape dia tulis .. slalu je carik alasan nak ponteng ngajar .. pastu ngaku powerrrr ... eiii geram betuii aku ..

tu baru tsugisaka .. belum kire hara ngan nakanishi lagi ... aku rase hara sensei ok lagi banding ngan nakanishi ... tapi lebey kurang je dedua nih .. saje je menggagalkan student .. aku sakit ati betui kalo anta repot kat derang nih .. kekadang aku dah siap repot elok elok .. salah sket yg aku boleh repair dgn pen itam sket je dia conteng satu page .. kekyoku aku kena wat balik .. kalo print je senang .. ni kena buat graph tegaki ngan pen .. kalo sebijik graf je ok lagi .. kalo 30 lai .. tak ke sakit ati dibuatnye .. pendek kate mmg aku sakit ati gilerrrr aaa ngan dedua sensei kisojikken aku nih .. aku rase kisojikken lagi mukatsuku dpd kogakujikken walaupun isinye kogakujikken lagi susah ..

tadi aku anto kat derang dua orang aa repot sairishu aku .. ade kot 5 kali jumpe baru lepas .. aku wat muka letih nak nangis ( mmg nak nangis pun .. penat melayan sensei duorang ni .. menda tah tak puas ati ) .. 5 kali naik turun tangga pi jumpe derang dari kul 10:30pg akhirnye kul 6:30ptg baru dia accept report aku .. tu pun dia kate toriaezu dia keep dulu report tu .. nak bagi credit tanak bagi lain citer .. tapi A jangan harapppp .. camtu je dia letak usaha aku selama ni shiraberu naik tangga turun tangga library sume .. nak tau sebab ape aku kena repeat subjek tu ????? sebab aku tak tulis GND (ground) kat atas kertas graf .. pastu aku dah repair and then anto tapi dia tanak terima padahal aku anto awal 3 ari dari shimekiri ...cumenye aku tatau kalau anto next time kena anto kat tangan .. so aku letak dalam box je .. padahal dalam tempoh 2 ari lagi tu boleh je dia announce panggil aku balik ke ape .. saje nak itazura orang .... POYO kannn !!!

aaahhhhh .. aku benci sensei tingkat 4 .. benci benci benci !!!!!!

Nov 22, 2004

ahad yang sunyi

ermm memang sunyi la la weekend kali nih .. dah dua tiga minggu ni weekend tak duk diam ... terkejar ke sane ke mari .. tapi weekend kali ni aku diundang kesepian bile semua teman teman oita berjalan meninggalkan aku seorang diri .. uwaaaaaaaaaaaaaaaa ..

heheh sebenarnye aku skali lagi terpaksa mengutamakan report dan tugas tugas penting lain daripada mementingkan rasa hati sendiri .. takpe la mungkin ade hikmah yang belum nampak .. hihihi .. mungkin jugak aku diberi peluang untuk berehat weekend ni .. alhamdulillah lame jugak aku berehat hari ni .. dapat tidur lebih sket meng'cover' dua tiga minggu asyik tak cukup tidur jek .. muka pun dah naik sugul jekkk tak sempat nak membelai .. actually aku ni mmg maleh sket nak membelai wajah .. felissa ke de wajah ke ape ape je la .. beli banyak dah segala jenis lotion lah , moisturizer tah ape ape .. tak reti pun nak guna camne .. hehehe

Insyallah korekara ...

Nov 20, 2004

open house 1A-24 :P

1 syawal dah pun berlalu .. namun suasana raya masih meriah tak kire di mana .. kitorang kat sini pun still mood raya lagi .. alhamdulillah rezeki arini ade orang wat open house .. ape lagi .. serbu la .. hikhik .. memang sengaja mengosongkan perut arini satu ari .. bukan ape .. get ready untuk dipenuhkan kat umah kak lina ngan pekan tadi .. rendang kak lina .. perghhhh mengancam !!! tak tahaaannn beb ... sedap gilerrr aaa .. nak wat second round segan plak .. so aku redah first round kasik puasss .. mueheheh .. yang bestnye ade camera litar kat umah derang tadi .. muehahahh sape korek idung memang abeh aa kantoi .. dan yang paling best ...

" pinggan save aaaa .. jangan buang !!! " kate tuan rumah .. muehehhe ...

****************************************************************

whupssss !!! tuan rumah tak pueh ati .. dia suh tuka .. wokey kite tuko .. tuan rumah tu kate gini sebenarnye ...

" PINGGAN 'KEEP' AAA .. JANGAN BUANG !!! "

wokey tuan umah ??? .....ahaks !!

Nov 19, 2004

terima kasih ...

terima kasih kepada insan yang telah benar benar menyedarkan aku ... terima kasih ... aku sedar sejak kebelakangan ini aku jadi lemah .. ntah ke mana kekuatan aku hilang .. aku mencari - cari dan terus mencari tapi aku masih tak jumpa .. rupanya aku lupa sesuatu ... sesuatu yang baru aku sedar setelah berbual bersama seseorang yang telah mengingatkan aku betapa pentingnya kita sebagai manusia .. kembali kepada Maha Pencipta yang satu .. Allah SWT ..

ntah la .. sejak kebelakangan ni aku bingung dengan diri sendiri .. aku lari sedangkan aku tak tahu kemana arah tujuanku .. aku mencari tapi aku tak tahu ape yang dicari .. aku lupa bahawasanya aku sebenarnye telah berada di tempat yang betul yang telah pun sedia ada arah tujuannye .. cume perlu kekuatan diri untuk terus berada dalamnya .. aku akan cuba sedaya upaya memperkukuhkan diri dan terus berada di situ yang tujuannya hanya satu .. iaitu Allah SWT ..

biar apa orang kata .. asal aku tahu niatku .. asal aku pasti apa yang aku lakukan dengan niat keranaMu .. salah bile aku fikirkan di waktu lemah , aku malu nak terus berada di situ .. aku malu dengan diri sendiri ... malu dengan semua orang ... tapi seseorang telah mengingatkan aku ...

" dia juga pernah lemah ... tapi jadi kuat bila berada di situ "

" dia jugak pernah melakukan kesalahan ... tapi dia sedar bila berada di situ "

" dia juga pernah leka ... tapi dia insaf bila berada di situ "

" dia juga pernah difitnah .. tapi dia selamat bila berada di situ "

aku yakin apa yang dikatakannya itu benar ... kerana aku percaya .. Allah masih sayangkan aku .. kalau tak .. masakan Dia mencampakkan rasa gundah gulana ini dalam diri ... aku yakin Allah masih mahu aku kembali ke pangkal jalan .. ku pohon darimu Ya Allah agar mereka masih sudi menerima kehadiranku kembali ..

....

Nov 17, 2004

buat seorang sahabat ...

aku tahu dia bace blog aku nih .. jadi di sini aku nak minta maaf di atas segala salah dan silap aku kat dia .. bukan aku tanak call , bukan aku tanak hantar berita .. dan bukan aku tanak meluangkan sedikit masa untuk dia .. masalahnye aku nak meluangkan masa untuk diri sendiri pun tak sempat .. lagi kan pula untuk menelefon dan bergayut berjam jam seperti yang pernah kite buat kat mesia dulu .. :)

aku harap dia faham situasi aku kat sini .. memang kat mesia tgh meriah menyambut syawal .. girang gembira bersama sanak saudara .. teman teman datang beraya .. satu mesia tgh cuti dan mengharapkan teman teman lame berhubungan .. tapi aku dan sahabat sahabat di sini sedang berhempas pulas menghabiskan sem .. menyiapkan report , assignment , tutorial .. alhamdulillah 1 syawal tahun ini jatuh ari ahad .. kalau tak ... pasti kami beraya dalam kelas ..

aku harap .. dia faham situasi kami di sini ... dan semua teman di tanahair .. semoga kalian bergembira di bulan yg mulia ini .. aku sayang dan rindu teman teman semua .. semoga kita bersua lagi suatu hari nanti .. doakan aku berjaya ..


Nov 16, 2004

raye raye raye

yeyy !!! raye .. kalau kat kampung dah dengar bunyi segala jenis mercun , meriam buluh ... riuh rendah dengan suara bebudak berlari sana sini .. tak masuk lagi riuh rendah mak budak kat dapur nuh .. sesambil rewang .. potong potong bawang .. ade je la cite nak diisukan tengah sibuk sibuk camtu .. bapak budak plak duk kat luar bakar lemang ngan ketupat ... aiii rindunye suasana camtu .. bile la dapat bersua lagi bersama keluarga tercinta ..

aku fikirkan .. mungkin sudah berakhir zaman aku beraya bersama semua adik-adik ku ... setiap tahun mesti ade sorang atau dua orang yang takde di hari raya pertama .. sian mak ngan bapak .. mesti sabishi bile ari raya pertama ade anak anak yang takde kat umah .. nanti aku balik .. ade lagi adik aku sorang kat sini .. dia balik sorang lagi pergi .. ermm mungkin 10 tahun lagi kot baru boleh beraya dengan kehadiran semua .. :( .. itupun kalau tak bertambah ahli baru dalam famili .. ( ahaks !! ) .. nak raya ngan adik-adik ... uwaaa akak rindu ..

sekarang ni alhamdulillah masih ade 4 orang lagi kat rumah beraya bersama mak ngan bapak .. mungkin dapat jugak hilangkan rase rindu diorang kat anak-anak kat sini .. walaupun mak tak nangis .. tapi mesti mak sedih cume tanak tunjuk je kot .. bapak pun diam je .. jarang nak tunjuk dia sedih atau gembira .. nanti mak yg citer kan .. bapak happy giler bile anak-anak dia tepon ..

aku terlalu merindui mereka .. rindu saat beraya di pagi hari .. kumpul dalam bilik .. beratur adik-beradik ikut giliran salam mak ngan bapak .. pastu adik adik plak salam aku memasing minta maaf peluk cium .. dah abeh sume baru kuar jumpe sanak saudara .. ya allah .. rindunye .. bile la dapat suasana yang same camtu lagi ..

ermmm mustahil .. bile dikire kire balik .. mungkin zaman tu dah berakhir .. kecuali dengan kuasa Allah SWT nihon bagi cuti tahun depan untuk balik beraya ... arienai ne !!!

Nov 12, 2004

Picture For Today

daishippaiii !!!

pengalaman aku first time kengaku bersama teman-teman sekelas melawat kilang sony dan TDK di hita .. ( ingat kat osaka .. pelik giler bace schedule leh gi osaka bertolak 9 pagi balik 5 ptg .. ) hehehe ..

kalau nak kenal teman-teman kelas aku .. aa tu la dia kat atas tu .. sumernye terdiri dari kumbang-kumbang yg ( ermmm arini nampak sume ensem-ensem plak ) .. ahaks !! maklumlah arini sume diwajibkan pakai suit untuk bagi pihak kilang nampak student oita dai ni smart dan mantap .. nanti senang lah nak dapat keja .. disebabkan aku maleh nak pakai suit .. aku tanye aa sensei nak kena pakai ape .. sensei kate pakai je cam yg awak pakai skrang nih ( mase tu aku pakai baju kurung .. ) .. so arini aku dengan selambernye pakai baju kurung pi melawat kilang .. nyahahahah .. mesti bebudak kelas aku bengangnye sebab aku telah memberi warui insho kat pihak kilang ..

lagi satu mesti derang ngutuk aku kat blakang .. mane taknye .. aku tak terpk langsung la nak masuk kilang kena bukak kasut .. ( lupe plak budaya jepun ... masuk tempat org kena bukak kasut ) .. so aku dengan selambernye telah menyarungkan stoking merah menyala .. hahahahhaha .. sampai depan pintu , pihak kilang tu arahkan kami bukak kasut .. seb baik dia bagi slipper .. kalau sono mama masuk pakai stoking .. ade yang merah padam muka .. hahhaha .. jenuh aku cover tadi .. aku rase ade je budak kelas aku sedar aku pakai stoking merah .. hahahha aku tgk budak kelas aku sume pakai stoking tak putih , hitam .. memang aku tahu derang ade uniform suit .. dengan kasut hitam sume .. ichio aku pakai la sweater hitam tanak bagi medatsu sangat .. tapi aaahhh lantak la .. dulik ape .. bukan aku nak keja kat sini pun .. nyahahhaha sian budak kelas aku ..

kelakar giler tadi .. dah siap siap sume naik bas ... tetiba sorang budak kelas aku terkejar kejar dtg ke bas .. ingatkan apesal .. rupenye ade budak tetuka kasut ngan dia .. sian dia dah la budak skema .. bebudak carik punye carik punye carik .. bas dah jalan .. sume budak disuruh cek kasut sendiri .. tak jumpe gak .. sume ngaku dah pakai kasut sendiri .. last last ade la dua tiga orang bukak kasut tunjuk kat dia .. " ni ke kasut hang ?? " mane tak nye .. derang memasing pun tak ingat kasut camne derang pakai .. ampeh betui bebudak kelas aku nih .. last last tak jumpe jugak sebab memasing tak kenal kasut sendirik .. hahah nak tegelak aku tgk gelagat budak kelas aku nih .. tah ape ape .. sian budak tu balik ngan kasut orang ..

malam ni aku terpaksa mendobi umah memandangkan kemungkinan besar ade tetamu nak bermalam kat sini .. maklumla ahad raya .. esok nak sesiap gantung-gantung kad raya sume .. hahahahha .. kay la nak mengemas .. babai !!

Nov 11, 2004

bosan aku dengan penat

raye lagi dua tiga hari ... rase macam tak cukup je amalam yg dibuat di bulan ramadhan nih ... ermmm memang la kurang .. sejak balik dari mesia aritu belum pun aku dapat rest yg bebetul rest .. sibukk je memanjang .. ramadhan kali ni boleh kire baper kali je aku tersedar utk sahur .. ( subuh bangun laa .. ahaks !! ) .. letih sangat ... balik skolah pun paling awal kul 6 pastu malam sambung sat repot lagi sampai kul 1 paling awal leh siap pun .. ermm camne la nak tersedar sahur ... ruginye tak amik berkat bersahur tu .. ade dua tiga hari ni insyallah gambarimasu wa ..

esok aku akan berangkat mengikuti rombongan skolah ke kilang sony ngan satu lagi kilang ape tah .. aku pun tatau nak bace kanji tu .. yang bestnye memandangkan aku posa takde la pepayah nak fikir nak makan ataupun nak suh sensei sediakan bento yang memang sah diragui tahap kehalalannye .. yang tak bestnye .. kenapa lah aku dianugerahkan kelas yang sumenye terdiri daripada kumbang-kumbang yang sangat la tsumetainye .. dan disebabkan aku je satu satunye bunga dalam bas tu nanti .. sure aku kebosanan .. silap silap kena duk sebelah sensei .. adehsss malehnye nak borak ngan sensei ... plak tu nanti derang makan bento dalam bas .. alamat mual la tekak aku bau makanan derang tu nanti ..

arini kelas abeh kul 7 ... balik terus tido sampai tak sedo ape .. letih kemain .. teringin nak makan jf pun terpaksa ditangguhkan dulu memandangkan nak bukak mata pun dah tak larat .. takpe mila .. sket je lagi .. kalo lepas sume .. insyallah tahun depan rilek .. yeyyyy !!!

ya Allah .. permudahkan aku melalui semua ini ..

Nov 8, 2004

cerita ceriti ..

sekejap je ramadhan dah nak abeh dah .. dah malam malam akhir ni kalau tak guna peluang yang ada .. ruginye la kan .. semoga kengkawan sume pun dapat sesama menggunakan peluang yg ada ni sebaik mungkin ... kalau tak mampu bangun malam pun .. boleh banyakkan tadarus quran .. insyallah

arini aku telah berjaya menghantar repot yang agak lame aku peram dalam bilik aku sebab tak siap-siap .. dah siap .. sensei plak takde .. last last jadi last minute jugak aku anto .. tapi takpe la as long anto .. kena marah lagi ngan tutor aku tadi sebab anto last minute .. datte .. sensei takde mase aku nak anto .. nak wat cemane .. malam ni aku kena gambaru wat satu report lagi .. kalo tak siap .. esok tambah lagi satu .. adehsss .. pening makcik ..

arini baru rase lega sket setelah lebih kurang seminggu berhempas pulas melawan segala jenis penyakit .. demam batuk selsema lelah migrain sume datang time nih la .. alhamdulillah last week banyak cuti .. dan banyak la jugak masa aku berehat sebab last week mmg aku takde jikken langsung dan disebabkan takde jikken .. takde la tambahan repot .. cume repair sesikit yg tertangguh je .. un ga ii naaa senshuu .. kalau tak mau aku pengsan dalam kelas .. tak pun abeh satu kelas aku kena virus yg aku pun dapat dari jaja .. ahahahha

isk kay la .. nak masak sat .. waktu buka sejam yg lalu .. baru je balik ni .. baru nak masak .. hehehe pengalaman yg amat bermakna bile aku dah balik mesia nanti ..

Nov 6, 2004

mane kad raya nih ???

uwaaa awat tahun ni tak dapat kad raya .. sedeynye .. isk .. tahun lepas 18 keping .. tahun ni skeping pun takde ?? alahai .. mane pegi 18 org yg anto tu .. adakah kerana aku tidak membalas kad raya korang tahun lepas ??? mueheheh .. isk tapi rasenye aku balas dah sume ..

hehehe tah ape ape .. isu kad raya plak .. bukan ape .. tgh lawan ngan jaja tu .. alaaa jaja .. stakat 2 keping tu .. takyah bangge la .. masih ade seminggu sblm raye tau .. anything can happen bebeh .. muehehhe .. mane tau pakcik posmen tu demam ke , pos mesia tak cukup pekerja ke .. sat sat gi sampai la kad akak tu .. hahahah .. sape yg kesian kat aku tu anto anto la kad raya kat aku di hujung jepun nih .. kasik lawan sama itu jaja ... sape kasik aku banje eskrem .. seriessss .. kak fuza .. akak je la anto kat mila .. amacam ?? ahakss !!

isk .. ape aku mengarut nih .. aa tu la sume pi matsuri padan muka aku .. sape suh tanak ikut .. camne la nak ikut .. umah cam tongkang pecah .. repot duk beratur .. kepala pun still bengong lagi tak abeh abeh ..

kesimpulannye .. minggu nih .. " ermm alahai .. "

Nov 5, 2004

alahai ..

seksanya demam nih .. dah 3 4 hari sakit kepala tak kebah .. selsema dah kurang , batuk plak datang .. sakit tekak nih sampaikan rase nak bersuara pun malas .. ape ubatnye ye ? tak larat rase nak buat keja pape pun ..

arini bukak posa umah kak lina bersama muslimat oita .. alhamdulillah rezeki melimpah ruah .. tak terhabis .. akhirnya ade jugak yg tapau balik lauk .. hehe takpe leh wat juadah bersahur plak .. disebabkan badan yg memang rase tak selesa sangat .. terpaksa menolak ajakan teman-teman untuk beraktiviti .. gomen ne .. bukan tanak .. tapi rase kepala dah tak larat nak angkat nih .. sakit sangat ..

migrain + selsema .. ermm bile nak baik nih .. report banyak menanti .. alahai .. tapi banyak mengomel pun bukan leh baik pun .. mak kate minum air masak bebanyak .. ok la nak minum la nih ..

taihennye minggu nih .. kan best kalau leh baik cam magic je ... adehhsss .. !!!
anata e

itsumo ojamashimashite
gomennasaiiiiii

itsumo anata ga ite
iro iro oshiete kudasatte
hontouni hontouni
arigatou gozaimasu

anata ga irassharanai to
watashi wa dou naru ka
kangaerarenai desu
yameru kamo !!!

" saigo made ganbatte na !! "

"ato ichinen kang , sotsugyou made ganbaranai to .. "

"repoto hayaku dashite !! tanomu ze !! "

sou iwarete , hagende kuremashite
nakitai gurai ureshii desu

korekara mo ganbatte ikitai to omoimasu
itsu made mo anatano koto wasurenai desu
anatamo .. shakaijin ni nattara ..
watashino koto wasurenai de ne !!

ima made hontouni hontouni arigatou gozaimasu
korekaramo mata iro iro benkyou shitai koto ga takusan arimasu
mata mata ojamashimaaaasu ..
sumimasen...

anatamo ...
ganbatte na !!

Nov 3, 2004

Happy Birthday

To pray is a blessing
To love is not a game
To say I love you
Will always be the same

To hold on to each other
To say I am okay
To write a simple poem
Is what I have to say

To pray for you at night
Will never ever stop
If you don't hear from me often
You will always be on top

The time has finally come
And it's your celebration day
For me to write this poem
And wish you Happy Birthday

As we are apart , what could i say is just have a nice birthday celebration in this Ramadhan .. thanks a lot for being my friend and my soulmate .. Thanks Allah for giving me a very special friend like you ..

Happy Birthday to you ..

Nov 2, 2004

perihal tutor tersayang

arini aku cuti .. esok cuti lagi .. alahai amat bermakna la cuti kirenya aku kaya .. disebabkan cuti dengan poket kosong maka aku pun memerap la kat umah .. kuar kejap jumpe tutor tersayang .. kajiwara kun .. hehehe sayang betui tutor aku tu .. best dapat tutor camtu .. kan best kalau aku final year nanti dia ade lagi .. takyah aku sesusah nak study teteruk .. asal tak faham sket je aku mail dan aritu jugak dia leh ajar aku sampai faham .. eiii sayangnye aku kat kajiwara kun ...

disebabkan sejak sekian lame aku dengan muka tak malu nye asyik menumpang makan kat umah jaja ngan kak fuza jek .. jadi arini aku jemput jaja ngan kak fuza buka kat umah aku .. memandangkan aku pun teringin sangat nak makan **** **** ( terpaksa di tuttt kan sebab takut kena masak lagi nanti .. mueheheh ) maka aku masak la sket untuk sesame berbuka kat teratak buruk aku nih .. tatau la ape rase .. arap arap mampu lah melegakan tekak insan-insan yang berpuasa itu .. ahakss !!

aku terpaksa meneruskan perjuangan aku menulis report .. setelah difire oleh kajiwara kun tadi .. dia kate

" tolong la antar report tu khamis ni .. tetiga skali anta .. jangan nak ngengade lewat .. "

hehehe wokey la .. tutor punye pasal .. aku akan pastikan report aku sampai ke tangan sensei khamis nih .. actually kajiwara kun baru putus cinta ... baru toiuka .. rase dah setengah tahun tapi dia takleh lupe pompuan tu .. sian dia .. semalam sampai sakit sakit .. dia kate tsurainye putus cinta .. aku dgn khidmat kaunselling tahap gaban pun menasihati beliau supaya bersabar .. nanti ade la tu yg lain .. ahakss .. dgn kate lain .. melekat ngan aku best gak nih .. dah la pandai power .. yang penting ensem !!! heheheh ..

sayang kajiwara kun .. mueheheh !!


Nov 1, 2004

aku terpaksa ...

mengapa ...
mengapa kau sering buat diriku tak menentu
puas ku sabar
puas ku menahan nafsu
namun kini aku pasrah
aku menyerah kalah
aku terpaksa jua menurut kata hatiku ini
untuk terus memenuhi kehendak batinku
biar aku merana di kemudian hari
asal aku dapat merasai nikmatnya ..
nikmat yg telah kutahan sejak sekian lama

sudah la .. cukup la ..
kuharap ini kali terakhir kau membuat diriku merana

wahai ikan salmon idaman kalbu :P

ahakss !!

disebabkan ade permintaan .. jadi aku letak la alamat aku kat sini .. mane la tau kot ade lagi yg nak anto kad raya mahupun kueh raya .. ( enaknye di pagi raya menikmati kueh bahulu manis dan gebu .. ) uwaaaa ... !!!

No.205 Izumiya Iehara
Dannoharu 860-129
Oita-shi 870-1124
Japan

anto jangan tak anto .. mueheheh ... ( nampak sangat kempunan kad raya .. heheh tak kire .. nak lawan jaja .. sape dpt kad raya banyak tahun ni .. uwaa anto laaa anto la .. )

Sponsor Kami