Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Jun 21, 2011

New products - Goshoukai shimasu !

Pengenalan produk terbaru saya - Freshly Baked Homemade Macarons !

Macarons with Chocolate Mocha

 Macarons with Salted Caramel

 Macarons with Peanut Butter Cream

Chocolate macarons with Nutella

Other products will be added soon, insyallah. Dalam proses pembelajaran. Alhamdulillah lega bila usaha berlajar-belajar dan terus belajar membuat macarons ni mendatangkan hasil. Dengan sokongan dari Cikgu Nomie yang sentiasa support 24/7. Alhamdulillah hasilnya memberansangkan. Walaupun tak secantik macarons yang dijual di pasaran dan di gerai gerai online yang memang dah lama terkenal dengan ke'perfect'an macarons mereka, tapi aku bersyukur, usaha berbelas kali gagal mendatangkan hasil jua. Harapnya mendapat support dari kawan-kawan yek. 

"Sedang mengejar order Cik Azira Ayu dari Bangi .. banyak ordernye .. untuk doorgift majlis perkahwinan adik .. ganbare ganbare !! "

"TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK KEPADA YANG SUDI SUPPORT SAYA"




Jun 13, 2011

Kanak-kanak Tepung !



Hai anak-anak. inilah kerjanya bila ibu terlepa sekejap. Dah takde mainan lain nak main. Toy berkotak-kotak ibu ayah beli tak pandang pun. Bedak jugak yang suka nak diusiknya. Hasilnya ...... camni la .. aduhai anak-anak ibu .. 

Jun 10, 2011

Macarons lagi ...

Sori la, tengah giler macarons nih. layan je la ye ...

Packed for hantaran Ace & Shikin

This is Ace & Shikin - Welcome my new sister in law ...  :)

****
 Stok macarons !

 Ni yang dah siap filling - Double pack

  Ni yang dah siap filling - Single pack

Jun 3, 2011

Cubaan ke-7

Akhirnya ... usaha aku kali ke-7 membuahkan hasil yang diharapkan. Walaupun tak 100% perfect. Tapi ade la rupa berbanding cubaan 6 kali yang lepas. Aduhhh hampir kecewa !! ... dan putus asa ...

Tak tahu lah nape semangat aku untuk buat MACARONS ni begitu berkobar-kobar. Pernah jugak join kelas pastry, tapi buat sekali dua, semangat ku hilang dibawa angin lalu.

Ni lah hasilnya ..







Sponsor Kami