Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

May 28, 2006

Kije oh Kije .. !!!

Dah sebulan aku tak mengadap PC ni untuk membuat penyelenggaraan blog tersayang. Lagipun aku tau takde sape pun mai dtg bace .. aku syok sendiri je menulis .. Sekadar mengisi kekosongan .. nak menulis diari mane larat nak menulis .. sumer main type je skrang nih ..

Aku rase makin seronok bekerja di Pioneer nih. Walaupun company ni tak besar dan gaji yg diberi pun chiputtt jugak .. tapi alhamdulillah suasana bekerja di sini menarik ... aku belu diberi tugas khas melainkan tolong kerja orang .. so aku belu dapat rase keja engineer yang sebenar ..

Oh ye aku rase tertarik nak bercerita tentang satu rancangan terbaru kat TV9 yg baru mula beberapa minggu lepas .. AKADEMI AL-QURAN .. alhamdulillah aku rase impressive sangat rancangan ni .. die buat ala-ala akademi fantasia yang bebudak muda dok tak sabar-sabar nak nengok musim ke-empat nih sampai kawin pun bleh tangguh ( ahaks! sape dgr radio tuttt* tau la ) ... heheh

Kalau dulu ada banyak cadangan, respon dan pelbagai persoalan mengapa TV mesia tanak buat rancangan akademi yg mengajar membaca al-quran dengan taranum dengan tajwid yg betul dan sebagainya .. sekarang terbukti alhamdulillah tv malaysia mampu melakukannya .. dan aku bangga tengok ramai jugak remaja-remaja Islam yg berusaha keras nak masuk akademi al-quran nih ..

Dan aku nampak mereka yg terpilih ni memang betul-betul dipilih ... best of the best la orang kate .. kalau tengok respon diorang masa dapat berita terpilih masuk akademi pun .. alahai .. tawadukkknye bebudak nih .. jelas kegembiraan terpancar di wajah tapi cara mereka meraikan kegembiraan tu lain berbanding mereka yg terpilih masuk `akademi` lain tu .. alhamdulillah di harapkan mereka mereka ni la yg akan menyambung warisan ustaz ustaz dan ustazah ustazah untuk mengajar warisan akan datang tentang kepentingan Al-Quran dan Sunnah ..

Cume rancangannye agak pendek ... Nape die bagi peserta bace kejap sangat .. selingannye sket punye la panjang .. tak puas dengar diorang bace .. uwaaaa tv9 ... tolongla siarkan diorang bace panjang sket .. baru nak menghayati dah kuar selingan nasyid .. adoiiii .. sabo je la ..

Eh ok la dah ngomel panjang .. nak tidur dah .. oyasumik .. !!

May 6, 2006

Terubat rindu nak balk umah main ngan adik adik .. duk umah sewa bukan la tak best tapinye balik keja pukul 7 sampai umah .. pukul 10 dah berlepas ke bulan .. camtu la aktiviti seharian aku skrag ..

Alangkah terkejutnye aku tengah tunggu bas tadi tetiba dapat call dari okasan aku dr. Jepun .. wuishhh suspen jugak mula mula .. apesalla org tua ni tepon aku tetengah malam .. rupenye nak gitau derang nk dtg mesia nanti ..

Ade jugak dapat khabar dari diorang .. kalau ade rezeki bleh la jumpe nanti .. malam ni balik pontian esok nak kena drive ke KL plak .. aduihhh letih letih .. takpe la tolong mak ayah .. kalo dulu mane je aku pegi mesti berhantar berambik .. so skrang ni tanggungjawab aku la plak .. takpe takpe .. tunggu adik aku sorang tu balik .. rilek sket aku .. heheh

kay la ngantuk dah .. nite ..

May 3, 2006

Hisashiburi ..

Tetengah ari camni memang mengantukkan. Rehat pukul 10 tadi dah makan nasik goreng sepinggan dan biasanya kalau dah makan tu, lunch nanti aku skip .. Sejak pindah dari umah atok, sistem pemakanan dan juga pencernaan agak kurang memuaskan .. ye la kalau kat umah atok sarapan pagi disediakan, balik kerja ade minum petang dan begitu juga dinner disediakan.. Lunch pun diberi bekal.. Bayangkan betapa ‘sihat’ nye aku duk kat umah atok .. dah berbuih mulut aku cakap ,

" Takyah la susah-susah tok, air air manis tu takyah buat.. mila minum air kosong je , bekal pun takyah, nanti kat ofis bleh makan kat caf? "

Dan setiap kali tu jugak la jawapan atok ,

" Takde susahnye, ape atok makan ngko makan .. jgn segan segan, bukan susah mane pun .. menda memang dah ade "

Ermm .. dan akhirnya aku buat keputusan untuk berdikari. Baru minggu lepas aku pindah ke rumah sewa RM175 sebulan. Aku duk dengan sorang member lagi cikgu skolah menengah .. Alhamdulillah setakat ni aku rase takde masalah, rumah pun bersih dan kemas even though belum begitu lengkap, brg brg basic sumer dah ade seperti peti sejuk, katil, TV .. mesin basuh je takde tapi tu bukan masalah besar kalau aku rajin membasuh setiap ari .. hehe

Kerja camne ? Biase je .. skrang aku rase makin seronok kerja kat sini. Baru sebulan aku kat sini, alhamdulillah aku rase dah separuh kilang aku kenal , walaupun tak kenal nama , kenal muka pun jadi la .. dan aku sedang berusaha untuk cuba mengenali lebih ramai kawan kawan kat sini. Setiap kali kuar gi toilet ade je jumpe member yang kenal aku .. walaupun hanya dengan senyuman, aku rase itu pun dah cukup memberikan aku semangat untuk terus berkhidmat disini.

Berita yang paling menggembirakan aku ialah apabila mendapat berita Ida satu satunye adik pompuan aku tu dan sorang lagi sepupu kitorang dapat matrik kat Tangkak, near to this factory ( not very near, tapi kire ok la ) means aku ade la geng kat sini. Agak agak bosan aku ade geng nak lepak .. hehe sonotnye balik tanahair dekat ngan mak bapak dan adik adik .. takde la aku bosan duk muar ni sengsorang.

Okay lah aku rase sampai sini dulu bebelan aku kali ni sebabnye aku nak gi surau jap nak tido .. ngantukss bangatttt deh ..

Sponsor Kami