Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Jun 30, 2004

Saiking aku rasa takde menda yang best berlaku dalam hidup aku melainkan dikelilingi report jikken yang berlambak-lambak dan report kelas ..


9:00am
Wake-up ... bersiap ke skolah
9:30am-6:00pm
Gi kelas .. takpun .. berkampung kat lab computer skolah ..
6:30pm
Balik umah .. baru carik nasik ( uwaaaa lapa ... )
7:00pm-8:00pm
Status di YM " Berehat " ... mmg waktu berehat la tu .. hehehe

Lepas tu sambung wat report sket .. study sket ..

12:00am
TIDO .. ZzzZZzZ !!!


Ni la rutin aku tetiap ari saiking ... kekadang sampai lupe nak makan .. sedey betul .. kekadang aku rase cam nak nangis je sebab letih sangat .. tapi aku rase ni baru sket .. ade senpai aku sampai tido kat lab .. buat keja .. tapi derang di pressure skali skala .. aku nih tetiap minggu di pressure dek sensei sensei yang kibishi .. dalam minggu nih report jikken aku kena antar kat Tsuchida sensei .. Dah 3 kali antar tak lepas lagi .. sebab ape ??? Sebab setiap kali antar dia tanye soklan .. tak dapat jawab .. balik cari jawapan ... bile dah dapat jawapan .. dah jawab pun .. dia tanye soklan lain plak .. kena balik cari lagi .. arghhhhh !!!!

Isk .. tapi tak baik mongku .. semua ni ujian belajar .. biasa lah tu .. ade senpai aku sampai tak sesempat nak balik umah sibuk nye pasal .. hopefully Allah perkuatkan hati aku dan tingkatkan kesabaran aku .. Insyallah .. harap DIA permudahkan aku .. lagipun aku sedang menghitung hari nih .. hehehhe

Balik kampung ... woo woo woo balik kampung ... woo woo woo balik kampung .. hati girang .. !!! Mueheheh ...

Jun 28, 2004

Mataku yang degil

Degil betul mata nih .. apesal takleh nak tido .. letih dah badan .. pala dah sakit .. ntah pesal ... pusing kanan tak lelap .. pusing kiri tak lena .. cam ade yang tak kena jek .. ke sebab badan letih sangat ... camne nak tido nih ?? org kate kalo nak tenang .. nak senang tido .. minum susu .. ye ke ??? pernah gak aku buat ... tenang tu boleh pakai la jugak .. tapi makin takleh tido ade la kot .. segar semacam je jadi lepas minum susu ..

Masa kecik kecik selalu gak payah nak tido .. kalau mak good mood .. mak kasik aa tido bilik mak .. tambah-tambah dah lepas kul 12 tu .. agak agak mak dah mamai .. ketuk aa pintu .. mesti mak maleh nak layan nye .. terus mak bagi .. heheheh bestnye dulu leh tido ngan mak .. kalo bapak gi kursus .. mesti berebut ngan adik sape cepat dapat tido atas katil .. sape lambat tido atas lantai .. hihihi selalunye aku kalah la .. tapi best gak tido atas lantai luas sket ...

Mak pesan .. kalau payah nak tidur tu .. sambil sambil pejam mata tu zikir la .. salawat nabi ke .. tak pun bace bismillah ulang ulang sampai lelap .. kalau malas sangat .. ingat ALLAH .. sebut ALLAH .. sampai lelap .. insyallah boleh nye .. alhamdulillah idea mak aku memang menjadi .. kekadang tu tak sampai 10 kali pun salawat nabi dah terlelap .. tak caya ??? cube la ..

Jun 27, 2004

Teman Lame

Tetengah wat report tengah ari tadi terperasan sorang teman lame yang tak pepenah online .. tak pepenah terchat pun .. tetiba arini tergerak plak ati aku nak tegur dia ..

Kat skolah dulu tak pepenah aku cakap ngan dia .. even .. paling nyampah aku nengok dia dulu .. muahahah ( tak kire ngumpat nih .. tadi dah gitau dah dia .. ) ntah pesal tah .. mane tak nye sombong semacam je dia .. tengok dia je sakit ati .. muahahhaha .. arini baru lah terbongkar nye rahsia awat yg dia tsumetai sangat ngan pompuan dulu .. muahhahahah kelakar giler ..

Macam-macam citer kuar .. nak tegelak aku .. ade yang aku lupe dia ingat .. ade yang aku ingat dia lupe .. paling best .. .. dedua tak ingat nama cikgu BM kitorang kat skolah dulu... ntah pesal .. padahal dulu kalau BM tu memang mamat ni aa paling power .. ade sorang lagi dak kelas kitorang BI power giler .. BM selalu lingkup .. muahahha skrang kat US aku rase dak tu .... bukan takat cikgu BM .. cikgu lain pun .. yang ingat cikgu MATH yang kitorang panggil ABAH .. ngan cikgu sejarah .. tu pun sebab member kitorang penah nak gaduh ngan dia dulu .. isk isk .. jahat benarnye bebudak kelas aku nih .. hahaha baru sedar ... apesal aku tak sedar aaa .. sebab aku baik kot .. setadi jek .. muahahha

Tapi kalo balik kelas lepas prep tu .. memang wing A bawah kat belakang tu jadi pot budak delima aaa wat kerja lagha .. macam macam citer ade .. pasai junior pompuan ngan senior laki .. masa dak laki xde dalam kelas ade la bebudak yg rajin tangan gi selongkar beg derang .. ingat kite je wat kat derang .. rupenye derang pun wat jugak .. muahahhaha kantoi .. ntah ape derang jumpe .. halal je la ..

Aku tgh pening sebenarnye nih .. report tak gheti-gheti nak wat .. sebaik dia tolong aku tadi translatekan balik BI ke BM .. kalo tak sampai kesudah aa aku tak faham .. bace jepun tak faham .. bace BI tak faham .. uwaaaa ape nak jadi ngan aku nih .. isk isk ..

Jun 26, 2004

Today is 'MALAS'sing DAY for me

Bangun awal .. tapi sebab ujan .. rase nak wat pape pun malas ..nengok pc .. nengok tv .. pastu tv nengok aku .. ZzZZzz !!

Series malas .. sebaik rumah dah kemas semalam .. ari ni leh rilek sket .. malam ni kena sambung setadi balik .. kalo tak yabai desu ..



Jun 25, 2004

Otsukaresama

Yatto owarimashita ...

Konshu iroiro atte .. nakanaka ochitukenaindesu ... ga ... yatto konshu ippai de zenbu owaraseraremashita .. kore kara shiken no koto bakari kangaenakya .. sou shinai to .. maniawanai to omoundesushi ... 4 nensei ni nareruka wakaranakunaru kamoshirenai kara .. ganbaranakya ..

Ima made minna kara iroiro hagende kurete .. arigatou gozaimasu .. totemo kansha shiteimasu .. watashino jinsei wa korekara desu .. Ikitakunai wake dewa arimasen .. tada kowakutte tamaranai desu..

Gambaruzo !!!


Jun 24, 2004

Jikken Failed

Frustnye .. penat berhempas pulas 4 jam setengah dalam bilik jikken tadi .. Pelik dah .. sebab group lain leh siap tak sampai 2 jam .. Sensei plak tak gitau mane yang silap .. mase jikken dia ilang mane tah .. lepas 4 jam baru datang ...

" Laaaa .. awak buat camni ke ? Salah la caranye nih .. "

"......" Yamamichi , Watanabe , Edamitsu .. tetiga diam ..

" Takpe la .. esok buat lagi skali .. " Sambil dia setsumeikan cara yang betul ..

Eiii .. sabo je la sensei nih .. len kali habaq la bebetui cara dia .. tu aku pelik .. rase cam tak betui cara bebudak ni buat .. maleh aa nak cakap .. kang salah cakap plak .. heheheh takpe la ujian .. lagipun ni jikken last .. next week leh rilek dah .. report dah abeh ..

Next week leh buat sainyuukoku .. visa sume dah siap .. yeyyyy !!! Makkkk !! Nantikan kepulangan anakmu ... yebedabeduuuu !!

Jun 23, 2004

Panas

PANAS !!! Jangan salah faham plak ek .. nie panas yang memberi maksud panas .. memang panas pun arini .. suhu mencecah 30 darjah celcius .. melekit-lekit badan .. nak gi skolah kul 9 pagi pun tak sanggup .. matahari dah tinggi melangit .. teriknye ermmm rasa terbakar kulit muka .. Kalau balik mesia natsu yasumi mesti mak tegur .. " Awat gelap sangat anak mak nih .. " kalau balik haru ok lagi .. hehehe ..

Selalu kawan jepun tanye .. tak panas ke pakai baju kurung gi skolah .. ermm panas tu memang la panas .. tapi kalau terdedah macam lagi panas je .. aku la fikir camtu .. pelik jugak camne org jepun leh pakai bukak sane bukak sini .. rase aku kalau kena direct pancaran matahari tu lagi panas .. tapi ntah la .. kat jepun ni lain kot lifestyle derang .. lagi bukak lagi suzushi .. heheheh .. sebenarnye lagi bukak lagi sedap yang lain menjamu mata ..

Citer pasal panas nih .. tadi balik balik skolah terus pasang aircond bilik sebab panas sangat .. tetiba terperasan ... kat sini boleh la pasang aircond lagi bile panas .. nanti kat padang mahsyar .. masa tunggu giliran tu .. macam macam jenis manusia ade .. ade yang peluhnye separas dahi .. ade yang separas leher .. ade yang peluh melitupi satu badan .. masa tu mane nak cari aircond .. matahari sejengkal dari kepala .. MasyaAllah .. bayangkan sekarang ni pun terik sket dah tak tahan .. nanti kat sane .. macam mane la ek ..

Bukan takde masa lagi nak taubat .. selagi matahari belum terbit belah barat .. masa bertaubat masih ada .. Allah Maha Pengampun .. Mintak la ape saje dari Yang Maha Esa .. kalau bukan sekarang dikotakan janjinye .. mungkin esok , mungkin lusa .. bulan depan tahun depan .. atau mungkin lepas kita mati nanti .. Insyallah ..

Eh .. terpanjang plak bebel arini .. saje je terasa nak menulis arini .. tadi kul 3:00pm tgh panas terik berbasikal gi skolah .. masuk kelas 10 minit sensei cancel kan klas sebab dia tak sihat .. attendance pun tak amik .. nyesal meredah panas tadi .. heheheh takpe .. sabar bebanyak ...

Jun 22, 2004

1-1

Bangge gile aaa kena puji dek Tsugisaka sensei .. hahahah tau dah dak kelas aku sure bengang nye .. sket sket Kamira san .. sket sket Kamira san .. muhahahaha sape suh tak jadi ryugakusei .. sebaik ade sensei yang faham dan support aku ..

Malangnye dimarahi Okubo Sensei ..

"Awak ni Kamira san .. saya nak ajar camne .. ade seribu cara .. saya suh awak fikir .. fikir la sendiri .. takkan saya nak fikir untuk awak kot ... "

"Erkk .. haik .. "

Free jek kena marah .. gi jumpe nak tanye tak faham cara nak wat report .. kena sembur plak .. heheheh tapi tau dah sensei tu memain je .. saje gertak aku ..

Uwaaaa .. 1-1 arini .. kena puji skali .. kena marah skali .. sabo je la ..

Jun 21, 2004

Tsukareta

Takde ape yang best .. melainkan berjaya menghantar report tanpa buat kousatsu ..

"Kousatsu awak tak buat ke Kamira san ? " Sato sensei tanye ..

"Erkk .. ermm tak faham soalan dia sensei .. "

"Oooo tak faham soalan .. ermm mesti taihen awak buat report kan .. takpe la .. kousatsu tu takyah buat lah .. yang mane kena repair ni gi repair sket lagi .. then antar.. "

"Haik .. tima kasih sensei .. "

Heheheheh .. berjaya mendapat rukhsah lagi .. (*_*)

Jun 20, 2004

Kali ke-16

Hehehhehe .. itu adelah tema weekend aku this week .. walaupun ade sorang dua je faham .. aku telah berjaya ter'....' buat kali ke-16 setelah dikumpul sepanjang weekend nih ...

Semalam ade majlis pertemuan dengan salah sorang menteri mesia.. alhamdulillah majlis dah selesai .. dengan penuh protokol .. ye la menteri yang datang kena lah bebetul .. kang salah cara masuk surat khabar plak .. heheheh ... yang penting kameraku dah nak abeh sekodak sebab giler bergambar dengan bebudak pompuan yg dtg nih .. ye la buat kat Toyo Hotel .. dengar citer five star hotel .. bukan slalu leh masuk .. setiap sudut nak amik gambo .. muahhahahah .. amik sesama kami je aaa .. tak perasan pun bile YB tu balik .. heheh

Best betui weekend nih .. Amy walaupun datang dari jauh .. dedua ari dia masakkan lunch untuk kitorang .. Nasi Ayam Istimewa ( Lunch Sabtu ) ... Nasi Lemak Cintaku Aneh ( Lunch Ahad ) heheheh best best .. Amy datang la slalu ek .. leh makan besar lagi.. kuikuikui ...

Lepas Amy , Azie ngan Jue balik .. terasa sabishi giler .. dah la tunggu taifu tak sampai sampai .. disebabkan terasa sabishi yang teramat sangat .. fikir punye fikir punye fikir .. sambil duduk aku tertidur tak sedar ape .. pastu carik bantal .. sambung tidur balik aa .. ( muaahahah takde kankei langsung .. ) sebenarnye letih sangat dah dua minggu tak bape cukup tido .. bukan takde keja skolah .. tapi maleh nak pk .. sebab kepala dan badan letih sangat .. last last aku berjaya gak mencover tido aku minggu ni dengan successnye .. ehehhehe

Bermula la kembali perjuangan yang belum selesai .. uwaaaaaaaa repot banyak .. !!!



P/S ... Alamak awan kat luar menakutkan .. hitam pekat dan laju bergerak .. angin taufan dah sampai .. dikhabarkan dalam berita taufan no.6 ni besar dan kuat .. berhati-hati kepada semua ye..







Jun 19, 2004

Meriahnye ...

Kehadiran Amy , Azie dan Jue .. ditambah lagi dengan kewujudan Jaja dan Kak Fuza yang sememangnye dah meriah .. telah memeriahkan suasana kami pelajar-pelajar Oita Dai ( Onna tachi je nih .. ) semalam ... hehehhe .. seronoknye .. dah lame menanti suasana meriah camni .. masing-masing sibuk saiking sampai tak sempat jumpe .. ade 6 orang 3 umah .. bahagi sorang satu biar takde yg sunyi .. heheheh .. azie bersama jaja , aku bersama jue n kak fuza bersama adik nye tersayang , Amy ..

Malam tadi kitorang telah membuat aktiviti yang agak lagha .. heheheh ... memang lagha giler aaa .. sebab sume tgh bengong baru abeh peksa .. aku je lom stat chukang pun .. ape lagi .. tak kering gusi tgk telatah sorang-sorang ... eiii meriahnye ... hehehehh ... Nak tahu ke ape aktiviti lagha kitorang tu ??? ... shhhh mane leh habaq .. rasia !!! .. heheheh hanya kami yg tahu .. tapi tatau la kalo derang ni telah memecahkan rasia kitorang di blog masing-masing .. muahaahhaha ...

Bestnye derang tido lagi .. masih berpeluk pelukan bantal busuk masing-masing .. aku je terpaksa mengadap report jikken yg berlambak nih .. tapi kan .. tapi kan .. tapi kan ... ade sesuatu yg best berlaku pagi nih .. membuatkan hati aku berbunga-bunga buat repot jikken nih .. hehehhe .. Yamamichi buat pertama kalinye cmail aku .. tanye pasal jikken .. muhahahha bahagianya .. malangnye aku tak dapat nak tolong dia sebab aku pun tatau .. hahahha dan dengan bangganya dia telah pun mengADD aku sebagai sahabatnya dalam MSN MESSENGER .. hahahha bestnye !!!!! ( Oh ... hatiku berbunga-bunga .. hahahahah )

Hahahah mengarut lagi .. sebenarnye tgh jeles tgk Jue tidur dengan nyenyaknye kat sebelah aku nih .. kay la nak sambung wat repot .. babai ...

Jun 17, 2004

Goukaku

Alhamdulillah .. lepas satu paper .. ureshi giler tgk kejibang tadi .. result saishiken denkikiki kougaku dah lepas .. paper yang dari 5 aku leh jawab 3 je tu .. markahnye tatau la baper .. tapi tau goukaku je ... hehehe sassuga nasihat tutor aku leh pakai .. janji kertas jawapan penuh .. muhahahahha .. alhamdulillah bersyukur ke hadrat ilahi diatas kurniaannye melembutkan hati sensei ... ni yang sayang Todaka sensei nih ..

Tadi jikken hatsudenki .. jikken kedua mukatsuku .. Tsuchida sensei aaaa ... jikkennye senang je nak buktikan generator punye tokusei .. tapi sebab soklannye sume soklan membunuh .. menyebabkan aku rase tensyen nak melawat bilik jikken dia ..

"Aaa Kamira san .. awak tau tak beza antara tareshiki ngan jireishiki ? "

"Aakk .. ermm aaa tareishiki tu yg bla .. bla.. bla .. jireishiki tu bla .. bla .. bla .. pot .. pet .. "

Dengan konpidennye aku jawab .. tetiba ..

"Ape yang awak cakap ni Kamira san .. tu menda lain .. takde kena mengena ngan soklan saya nih .. ermm tak faham la tu .. takpe la .. Edamitsu .. ape jawapannye ?? "



Muahahahah .. walaupun malu sebab salah jawab .. tapi sensei masih mampu memberikan senyuman kat aku sebab dia tau aku ryugaksei .. sure takleh jawab nye .. hahahha ... At least aku menunjukkan daya cuba yang baik depan sensei .. walaupun tau salah .. heheheh ...

Kay la nak sambung wat report jikken .. jaa naaa !!!
Al-Fatihah

Tadi dapat berita dari seorang sahabat di Malaysia .. Atok kesayangannye meninggal dunie tengahari tadi .. cancer perut .. dah lame atok dia sakit .. semoga beliau di tempatkan dikalangan orang orang beriman .. dah sampai masa dia ... kite ni ntah bile .. sedar la wahai manusia.. setiap saat berlalu semakin dekat kita dengan mati ..

Jun 15, 2004

Lame tak berposing

Rindu plak nak berposing di bawah pokok bunga bersama teman teman di Oita .. aritu kat Musee Perfum dapat la bergambar sket ( abeh satu kodak .. sket aaa tu .. kalo banyak .. abeh 3 kodak .. heheh ) seronok posing .. pantang ade yg nak amik gambar sorang .. mesti aku nyibuk nye .. ahakss !! Gomen na .. ( sape yg terfaham.. hehehe )

Ni aku letak skeping dua gambar aku berposing kat Musee Perfum aritu .. Kepada yang terasa rindu kat aku leh aa tgk .. muhahahha ade ke ???



Saishiken yang .. ermmm

Arini saishiken kelas Todaka sensei .. Daripada 5 soklan .. 3 je aku leh jawab .. lagi dua tu isi tempat kosong nihon go .. heheehe ade kot 3 kali aku round bace .. ntah menda dia tulis sepatah pun tak faham .. last last .. akirameta .. takpe la sensei tau aku ryugaksei .. sure tak faham nye .. hehehe " the power of ryugakusei " .. (ayat tutor aku .. sebab dia selalu jeles sensei bagi rukhsah kat ryugakusei ..)

" Kamira san .. awak buat takat mampu je .. sensei sure kasik nye markah janji ade la bertulis dalam kertas jawapan awak tu ..jangan tinggal kosong .. "

Heheh .. tu la pengajaran tutor aku Kajiwara .. seorang yang sangat hensem dan bijak gilerrr ...walaupun dia agak jeles dengan kerukhsahan yang sensei bagi kat aku tu .. dia still mengajar aku dengan baik sekali .. segala kakomon dia menjadi milik aku setelah aku berjaya mengayat dia dengah ayat yg sangat power mencecah kelajuan cahaya .. ( ahahaha ape la aku ngarut ni ) .. shiawase giler .. sebaik dia dah ade awek .. heheheh .. isk aritu Yamamichi .. ni Kajiwara plak .. ahakss !!

Jun 14, 2004

Mari belajar

Esok shiken .. takde ape yg best arini ..

Shiken .. Jiken .. Miken .. Kiken ... Oita-Ken !!!

%&(%#$"#$%&*'& ... ( bintang-bintang yg kuar di atas kepalaku .. neno neno nenonggggg !!!! )

Jun 13, 2004

Rindu ... ???

Hehehe .. ade ke sape windu kat aku .. nak tgk gambar ? ni aaa aku letak skeping gambar masa gi Huis Ten Bosch aritu .. baru lepas copy gambar ni dari PC Azie ..

Thanks ye Azie !!!

Musee Parfum

Janji kul 10.00AM kumpul kat Shikido .. malangnye .. neboshichatta !!! Gomen ne minna ... ntah camne kul 10:02AM baru terjaga .. dah lebih 36 jam tak tidur .. tu aaa sampai nebou tu .. hehehe

Kelakar gile naik keta Pekan ngan Kak Lina .. disebabkan kami yg duk kat belakang nih sihat sihat belaka ( hehehe !!! ) .. maka kereta Honda derang yang sentiasa macho berada di atas jalan raya pun tidak dapat membendung keberatan kami ... hahahaha semput nak naik bukit .. tuka gear pun tak bape makan .. gomen ne !!!

Majide .. lawa Museum Perfume yg kami pegi tadi.. pueh amik gambar .. abeh satu kodak .. Macam-macam halangan sebelum sampai .. dah sesiap nak bertolak .. kunci keta Itosan ilang .. pastu tayar keta Itosan plak pancit .. isk .. sian .. tapi akhirnye sampai gak .. dah selamat balik pun .. alhamdulillah ..

Bermula la masa utk kembali mengadap report yang berlambak nih .. gambaru Mila .. !!!

Kenapa aku rase cam rindu seseorang nih ?? Sape ek ??

Jun 12, 2004

Alhamdulillah

Segala persoalan telah terjawab .. Syukur ke hadrat Ilahi kerana segalanya telah pun selesai .. Dari jauh aku menunggu berita dan ...

Alhamdulillah .. hanya itu yang mampu aku lafazkan ..
12.6.1981

Happy Anniversary
Buat Mak & Bapak Tersayang
Terima kasih kerana mendidik , memelihara kami
Kasih sayangmu yang tiada batasan
Pasti tidak mampu kami balasi
Hanya doa yang kuiringkan
Untuk kesejahteraanmu dunia akhirat
Semoga kita sekeluarga terus bahagia
Dan dirahmati Allah SWT ...

12.6.2004

Tarikh yang amat bermakna juga buat aku
Kuharapkan semua berjalan lancar seperti yang dirancang
Dan kudoakan semoga ianya berkekalan jua

Terima Kasih Semua


Jun 11, 2004

Ana fenin lah ..

Venue : Information Room
Time : 3.59PM

Hehehe ... aku tgh pening layan Jack kat sebelah nih ... ye ye je nak buat happyo .. sembang je lebih ngan mamat nih ..

Keja Minggu nih :-

1) Report Jikken
2) Report Saishiken Kiki Kougaku
3) Report Kiki
4) Report Kou denatsu
5) Study Saishiken Kiki
6) Presentation Nihon Go

7) Bersukaria di Kaouri Museum .. Ahad (10:00AM~ ) ...

Jom jalan merehatkan kepala !!! .. hehehe

(*^_^*) ureshiii ...

Malam tadi takleh tidur ... sebab terminum nescafe banyak sangat mase yassin .. ( kak fuza aa nih .. masak sambal pedas yang amat malam tadi .. berpeluh aku makan .. heheh ).. kat oita ni aku ngan itosan je tak makan pedas .. yang lain sume antu pedas .. jadinye masa yassin selalu aku ngan itosan aa paling kurushii .. heheheh

Walaupun tak baper leh tidur malam tadi .. aku telah berjaya bangun awal .. sebabnye ... hehehe

" Ello .. moshi moshi .. aaa saya nak tempah tiket balik mesia nih ... 6.8 - 2.10 ( dua bulan sehh !!! shiawaseiii ) .. boleh tak ? "

" Aaaa boleh boleh .. awak amik alamat mail saya nih .. nanti antar nama ngan alamat sume kay .. "

Yabebdabeduuuu !!!!!

Leh balik .. tak sabo .. walaupun agak mahal .. tapi aku rase Y82000 ni dah paling murah aku jumpe utk balik 2 bulan nih .. yeehaaaa macam macam plan dah ade dalam kepala .. sekarang tinggal gambaru utk exam je .. pastu boleh bersukaria ..

Jun 10, 2004

Dogi dogi shichatte

Semoga Allah permudahkan segalanya ... Kali pertama .. harapnya kali terakhir jua ... Insyallah ...

Mak .. bapak .. adik adik ... arigatou ne !!! (@_@#)

Jun 9, 2004

Hanya Tuhan Yang Tahu - UNIC

Kupendamkan perasaan ini
Kurahsiakan rasa hati ini
Melindungkan kasih yang berputik
Tersembunyi di dasar hati

Kupohonkan petunjuk Illahi
Hadirkanlah insan yang sejati
Menemani kesepian ini
Mendamaikan sekeping hati

Oh Tuhanku berikanlah ketenangan abadi
Untukku menghadapi resahnya hati ini
Mendambakan kasih insan yang kusayang

Di hati ini hanya Tuhan yang tahu
Di hati ini aku rindu padamu
Tulus sanubari menantikan hadirmu
Hanyalah kau gadis pilihanku

Kerana batasan waktu
Adat dan syariat
Menguji kekuatan keteguhan iman
Insan yang berkasih


P/S : Someone gave me this song and he said Thank You For Being My Friend ... actually I really love this song b4 i got it from him and always wishing that someone would dedicate this song to me ... and I got it ..

Yatta ... !!!

Thank you very much !!!

Jun 8, 2004

Baito oh baito ...

Teringat masa aku baito ( keja part time ) haru tahun lepas .. Taihen gile masa tu .. nak kate tak cukup duit takde la jugak .. duit ade .. saje cari pengalaman .. Aku keja anto surat khabar .. hahaha lawak kan .. tak penah lagi dalam sejarah pompuan keja anto surat khabar ..

Bangun kul 2:45 pagi .. gi kedai amik surat khabar .. masukkan dalam bakul moto .. kalo ujan .. kena masukkan dalam plastik plak setiap helai surat khabar tu .. pastu baru leh isi dalam bakul .. Setahu aku masa tu aku diarahkan hantar surat khabar paling banyak ... kalo tak silap aku 157-160 keping sehari .. masa memula amik masa 3 jam sehari buat .. pastu dah besa boleh buat 2 jam setengah ..

Kul 3:30 pagi dah kena bertolak dari kedai ke kawasan perumahan yg aku kena anto surat khabar tu .. aku diarahkan anto kat kawasan dekat ngan skolah .. so majoriti student la yg amik .. kawasan aku tu 98% apartment .. tinggi-tinggi plak tu ... bangunan kat jepun nih lebih 6 tingkat baru leh ade lift .. dengan kate lain .. takde satu pun apartment yg aku antar tu ade lift .. dan org yg tempah sket je duk tingkat satu .. bayangkan aku naik tangga turun tangga .. satu apartment satu rumah je amik .. ade la dekat 100 apartment satu ari aku naik tingkat 2 , 3 , 4 ... kurussss giler masa tu .. hahahahha

Tapi malangnye aku buat sebulan je keja tu sebab lepas sebulan aku ditimpa kemalangan .. tu la .. sebelum keja aku tak stretching ... bangun pagi melompat terus gi kerja .. otot sume beku lagi .. lelame putus ligamen kiri lutut aku .. sampai arini bos tanye kaki dah baik ke lum ..

" Kamira chang .. kaki dah ok ke ? Kalo dah ok .. nanti kalau nak keja lagi cakap la ek .."

Hihihi .. tengok la ye bos .. skrang ni pun aku rase lutut kiri aku longgar semacam jek ..

Jun 7, 2004

Ano sensei e ..

Zutto gamang shimashita ga ..
Kyou wa mou genkai ni narimashita ...
Nankai mo nankai mo miseta kedo ..
Zettai boku no machigai wo sagashita bakari no sensei dakara .. Itsumademo uketorenai deshou ...

Ano sensei wa mou dame da !!!!
Atama no naka ni nanka kowarecchau to omouwa ..
Seitou no machigai wo sagashiteru ningen wa sensei ni narenai yo !!!
Chanto oshiete kudasai ..
Machigai bakari urusakute ... tadashi koto wo oshienai to ...
Nanno koto ya ????????

p/s : Kak Fuza , Jaja , Puji .. sakki .. gomen na .. iroiro arigatou !!!


Jun 6, 2004

Suatu masa dahulu

"Kite tengah jalan berdua .. jauh lagi perjalanan kita .. kadang-kadang awak jatuh .. kadang kadang saya jatuh .. kadang-kadang kite kena langkah longkang besar .. kalau terjatuh kena same same tolong .. pastu bangun jalan balik sesama .. sampai kite jumpe destinasi kite tu .. ingat tau sampai bile-bile .. "

Ucapan dari seorang teman buat aku suatu masa dahulu dan cerita ini masih setia aku ingati dalam diri ini walaupun telah hampir 5 tahun ia diceritakan ..

Jun 5, 2004

Kisah aku disaman Pak Guard

Saiking banyak pulak menda tak best berlaku ke atas diri ini .. ape lah nasib ku .. aku selalu nasib tak baik .. selalu first time saje je nak buat jahat pastu kantoi .. dah bape kali dah jadi camni .. uwaaaa ...

Arini cam besa aktiviti riadah Oita Family .. badminton di dai 2 taikukang .. stat kul 6 tapi disebabkan sebelum tu aku dah janji ngan jaja nak gi umah makcik anai .. so dalam kul 8 baru aku dapat gi badminton .. sebab dah lambat aku naik la moto .. b4 this aku memang gi badminton naik beskal je .. saje je kali ni nak wat jahat sebab selalu senpai aku buat tak pernah kantoi .. selamber aaa bawak moto masuk skolah kot pintu belakang ( mmg pintu tu takde pak guard pun slalu .. ) masa masuk tu slamat aa sebab takde sape jaga ...

Masa balik .....

Ntah nasib aku tak baik .. tgh jalan ngan Jack, Mui ngan Fariq .. ternampak orang jalan bawak lampu picit ...

"Aaaaakkkk ... yabaiii .. pakcik guard !!!! "

( Abeh aaa .. mesti kantoinye .. mane ade pintu kuar lain dah .. nak lari nyorok tak sempat dah ... kalo aku lari mesti pakcik tu tanye bebudak 3 orang nih .... )

Dari jauh nampak pakcik tu jalan laju je menuju ke moto aku ..

"Woiii .. benti benti .. awak tau tak dalam skolah takleh bawak masuk moto .. apesal awak bawak .. salah ni tau tak .. bak mai matrik kad .. !!! " Dengan bangganya dia menengkin seorang perempuan kerdil seperti aku ...

"Err... errmm tak bawak .. sorri "

"Apesal tak bawak .. bak lesen memandu .. "

"Err .. tak bawak jugak .. "

"Ape awak ni .. jalan tak bawak sume ni .. bahaya tau tak .. bak je ape ape yg awak ade .. "

( Selamber aku nipu .. padahal sume ade .. maleh bagi lesen .. kang kantoi aku pakai lesen antarabangsa .. aku bagi k/p jepun aku .. hahahah padan muka pakcik tu .. )

Lepas dia salin nama ngan amenda tah .. dia pulangkan ..

"Nah amik nih .. lain kali jalan bawak menda penting penting nih .. jangan nak ngengade bawak masuk moto dalam skolah dah .. tau la saya nak wat ape nanti.. tau takkk ?? "

"Ermm sumimasendeshita .."

Hahahha .. kelakar tak pengalaman aku .. ni Jack punye pasal nih .. ko memang aaa Jack ... kalo tak sempat lagi aku nyorok .. heheheh

Dah banyak kali kantoi camni .. dulu masa first year aku nampak ade nihon jin parking satu tempat tu .. memang tau dah takleh parking situ .. saje je nak wat jahat .. KANTOI gak .. ahakss !! Memang nasib aku selalu tak baik aaa ..

Ade sekali tu plak aku send duit kat Mesia banyak la jugak pakai pos besa .. sebab b4 this senpai aku send duit banyak ke Mesia pakai pos besa tak kantoi .. aku pos KANTOI plak .. beribu RM duit aku kena curi .. tatau la sape mala'un yang curi duit aku tu .. uwaaaa ... malangnye nasib ku ...

Apesal nasib aku slalu kurang baik aaaa ??? .. Sape leh jawab ??

Jun 4, 2004

Nakanishi Sensei .. ?? huh !!!

Nak nangis rasenye bile dah 4 kali aku antar report kat dia .. selamber je dia memainkan report .. aku salah sikit je .. abeh diconteng satu page .. telupa satu garis abeh dia conteng satu gambarajah .. ingat dakwat printer aku free ke aaa ?? menda aku boleh tambah ngan pen itam sket je .. dah kena print balik baru leh antar .. ingat aku buat memain ke ???.. dua tiga malam tak tidur siapkan report dia .. dah 4 kali print pun tanak accept .. ape jenis sensei pun tatau aaa .. saje je cari kesalahan orang ... tak faham aku .. lantak aaaaaaaaa tolak markah pun .. antar minggu depan je la .. tanak accept sudah .. banyak lagi subjek lain aku nak kena study .. bukan nak ngadap report dia je .. cam bagus je .. ( ni tgh marah betul nih .. )

Yang Hara sensei pun same .. cam bagus je itazura bebudak .. pendek kate dedua orang sensei ni la paling #*&%# kat bangunan denki tu .. eiiii ikut nafsu aku rase nak membunuh je ari nih tau takkkkkkkkkkkk .... Hara sensei nye report kena tulis pakai pen dakwat ( ball-pen tak bleh ) ... bayangkan 10 helai lebih nak tulis pakai pen ... masak jari aku ... lepas tu takleh pakai liquid paper takleh ade teisei .. kena tulis kemas-kemas .. ade sket je salah .. abeh satu page kena tulis balik .. kanji sebijik salah pun saje je dia bulat ngan pen merah besar besar .. kekkyoku kena tulis balik satu page .. YA ALLAH ..... cam %+#$&%&* je sensei aku dua orang nih .. pastu bangga gi citer kat orang lain ...

"Hahahah padan muka bebudak nih aku kenakan .. " ( Ni aku dengar sendiri dari senpai aku .. sensei &#&%* tu la yang cakap kat dia .. )

Ingat bebudak study memain ke .. Tatau aa nihonjin memain .. aku ngadap report dia sampai tak cukup tidur .. boleh buat memain camtu .. banyak lagi subjek lain nak kena gambaru .. benci aaa derang buat camni .. sampai ati .. memang rase nak nangis je .. dah la aku sorang je pompuan dalam gakka tu .. apesal la sensei buat aku camni .. kalau ye pun sayang kat aku .. nak aku selalu melawat derang kat bilik tu .. jangan la bagi aku keja sampai camni .. nak aku datang .. aku datang bebila pun boleh .. sampai ati buat camni .. aku tak ampunkan sampai mati tau takkkk .. cari la aku kat akhirat nanti .. uwaaaaaaaaaaaaaaaaa

Benci !!!!!!!!!!!!!

Jun 3, 2004

Arghhh .. tensyennye !!!

(Petikan entry yang aku curi curi tulis masa dalam bilik jikken tadi .. )

Aku sekarang berada didalam sebuah bilik yang dipenuhi dengan ammeter, voltmeter, galvanometer,wayar yang berwarna-warni ... dan dikelilingi 3 orang sensei yang nampak macam yasashi .. tapi kibishi nye .. hanya Allah yang tahu .. dan ditemani dua group jikken seramai 9 orang jejaka-jejaka yang nak kate ensem .. tatau la tapi aku berjaya duk sebelah Yamamichi arini dalam bilik jikken ..... muahahhahah ... bangge gile aaa .. leh tanye dia .. padan muke dia kena jawab soklan aku banyak yang sangat banyak ..

Yamamichi sekarang berada disebelah aku tengah isshokenmeini menulis programming .. yang aku tak tak faham menda .. sangat rajin dia menulis .. aku jugak yang terjenguk jenguk PC dia tatau nak wat cemane .. uwaaa .. jenguk pun bukan nampak pun ..

( Alamak... Yamamichi telah melarikan diri ke meja sebelah .. camne ni ??? )

Ape yang derang buat nih .. aku tak faham aaaaaaaaaa .. derang ni tak faham ke aku tak faham ??Derang ingat aku bajar dalam bahasa ibunda cam derang ke ... derang cakap laju laju tu ..mane la aku faham .. tensyen aa camni .. nak termuntah dah aku tengokcommand-command C gengo ni .. dah la arahan dalam buku jikken pun tak faham .. jikken menda yg aku nak wat nih ... selamber je derang bincang 3 orang .. sian aku ngan Edamitsu .. derang wat bodo jek .. takpe la nanti tanye sensei lagi beshhh !!! tu pun kalo sensei nak ajar aaa .. Hara sensei pun same .. kalo terang kat aku mesti laju macam Tsubame Shinkansen yang baru siap utk JR Kyushu tu .. cam aku faham je ..

Isk .. apesal la orang jepun ni tak faham yang aku tak faham .. Salah aku gak .. dah tak faham tanye aaaaa .. yang duk dendiam sape suruh ..ahakss !!! (-.-#)
Oh Nihonjin ...

Arini balik skolah aku lepak kat kedai pakcik Iehara kat bawah apato aku nih .. lebih sejam aku sembang ngan dia .. dia tanye pasal Islam .. susahnye nak terangkan sebab ilmu aku tak lah sampai mane sangat .. setakat yang mampu aku terangkan la jugak .. tah dia faham tah idak ..

"Mila..pakcik bace dalam surat khabar .. ade sorang pompuan iraq kena raped ngan askar amerika pastu dia dilepaskan .. pastu dalam newspaper tulis dia mati dibunuh famili dia .. ade ke hukum islam camtu ? Sebab aritu awak penah kate kalau pompuan tu 'buat' sebelum kawin kena bunuh .. "

Aku pun dengan tak baper konfiden menjawab .. ( Kalau salah tegur yek .. )

"Takde plak dalam Islam kate kalau diraped kena bunuh .. pompuan tu dimaafkan sebab bukan kehendak dia .. tapi kalau dia buat dengan rela hati baru kena bunuh .. "

"Bunuh tu sape yg bunuh .. ? Famili ke sape ? pakai pistol ke pakai pisau ke ? "

Uwaaa payahnye nak explain ..

"Mengikut perundangan Islam la .. kerajaan yang tentukan .. "

Takdela plak aku terangkan dah kawin kena rejam sampai mati , belum kawin kena rotan 100 kali tu .. sebab aku rasa kalau aku citer nanti dia nampak kejam sangat Islam nih .. asyik nak bunuh je .. ( betul ke pemikiran aku nih .. ) sebab aku takde la power sangat nihon go nak terangkan plak hikmah rotan tu sebab nak bunuh kuman yang ade akan wujud dalam badan kalau zina .. uwaaaa susahnye ....

"Apesal orang Islam percaya sangat ade Tuhan .. percayakan Tuhan .. nanti dah mati abeh la .. baik fikir skrang nih .. cari duit buat makan .. "

"Hehehe .. kami percaya lepas mati ade dunia lain yang kekal .. dalam Al-Quran tulis camtu .. "

"Mane ade kehidupan lepas mati .. bla bla bla .. " ... pueh pakcik tu bebel ..

Aku senyum je .. aku berpendapat kalau kite tak sampaikan pakcik pakcik nihonjin ni tak tahu ... jadi aku cube sampaikan setakat yang mampu .. kalau tak mampu aku kate nanti lepas semak aku gitau semula .. diorang ni sebenarnye nak tahu cume diorang segan nak bertanya .. kan .. bile kite dah cakap baru la derang ...

'ah .. naruhodo ne!' ..

Insyallah kepada sahabat-sahabat sekalian .. dan diri aku sendiri jugak .. kalau ade nihonjin yang bertanya tu cube la jawab sebaik mungkin .. bagi derang dapat gambaran sebaik mungkin tentang Islam .. seperti dalam satu hadis Nabi SAW .. " Sampaikan dari aku walaupun satu ayat .. " .. Insyallah selagi kite melakukan sesuatu dengan niat yang baik .. Allah sentiasa bersama kita .. kan kan kan ..

p/s .. Arini tak jumpe Yamamichi sebab takde kelas same ngan dia .. ahakss !!

Jun 2, 2004

Naze .. ?

Naze watashi ??
Mou owatta ka to omoimashita ga ..

" Nigireba nigiru hodo ... motto chikazuite kuru .. "

Naze ........ ??? Kotaete kure yo !!!

Mouuuu ....

Jun 1, 2004

Terlebih rajin la plak arini

Semalam kelas banyak .. aku yg monteng ... Arini kelas takde aku plak yang pi skolah awal .. ntah ape kejadah aku pi skolah seawal kol 10 pg .. tau dah klas stat kul 1 .. tatau nak wat ape .. melepak kat BM sampai rehat .. kul 1 gi aa klas ..

Alamakkkk .. apesal takde orang nih ???

"Arini kelas cuti aaaaa " Miyamoto habaq ...

Wayakppp .. nyesal aku dtg awal .. last last aku tido kat BM .. heheh masuk kelas kul 3:00 lalok sebab bangun tido terus g kelas tak basuh muka .. hehhehe

p/s : Arini yamamichi kasik pinjam nota dia .. ensem mamat tu arini .. jaja dah kenal yamamichi .. amacam jaja ??? leh tahan kan ... aaa tu aaa akak cakap dah .. hehehe

Sponsor Kami