Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Mar 27, 2005

Sakura di Malaysia ???


sakura di Jepun belum pun berkembang ... alangkah terkejutnya diri ini bile terpandang pohon-pohon sakura berkembang mekar di sepanjang jalan di Malaysia ... subhanallah ... dengar khabarnya ini merupakan pertama kali pokok-pokok bunga ini merendang sebegini rupa ... cube la tengok ... sebijik macam sakura kan .. bunga nya hanya 2 warna .. sama ada pink ataupun putih ... naahh !! sakura kan ??? orang-orang mesia pun first time tengok pohon bunga serendang ini ...Lagi gambar sakura klik sini !

aku sendiri tak pasti nama bunga ini .. yang pasti .. ia memang seiras sakura ... bagi mereka yang tak berpeluang melihat dengan mata sendiri bagaimana rupa sakura ... rupanya seiras dengan pohon ini ... mungkin ada perbezaan nya .. terutama bunga nya .. tapi kalau pandang dari jauh memang boleh dikatakan ' itulah sakura ' ....

mungkin kerana cuaca yang terlalu panas di malaysia menyebabkan berlaku perubahan pada tumbesaran pokok-pokok... dalam panas terik tiba tiba hujan lebat ... panas balik .. camtu lah keadaan di malaysia sepanjang aku balik aritu ... walaupun hujan keadaan tetap panas berkuap .. lembab ... bayangkan .. beberapa hari bermalam di rumah teman-teman di malaysia ...mandi di pagi hari pun air paip tetap panas.. tak perlu pakai water heater yang selalu digunakan satu masa dulu .. adusss !!! .. panasnye malaysia ... lepas ni perlu dicipta water cooler plak la eh .. ahaks !! .. alhamdulillah rumah aku tak berapa panas .. mungkin kerana johor dan beberapa negeri lain masih dikelilingi hutan belantara dan masih terpelihara alam sekitarnya ... cume dulu mandi kena pakai water heater .. sekarang dah tak dah ... sbb air dah tak bape sejuk banding dulu ...

19th dan 20th mac lalu suhu yang dikatakan berkemungkinan mencapai 40~44 darjah celcius ... aku tak pasti baper suhu hari tu .. tapi memang panas .. dan terik .. pukul 5 petang masih rase macam matahari atas kepala ari tu .. terang sangat .. subhanallah ... hebatnye kuasa Allah .. kan ?

agaknya sampai bila malaysia nak panas camni ye ??

1 comment:

  1. Hi Fellow! I was just searching blogs,and I found your site! I like it!
    If you have a moment, please visit my site:
    loans center
    It covers loans center related contents.
    All the best!

    ReplyDelete

Sponsor Kami