Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Oct 4, 2010

Open House

Tinggal lagi seminggu je nak abis bulan Syawal. Selesai bulan Syawal, kuranglah jemputan rumah ke rumah ni kan.. Kan best kalau sepanjang tahun ade program camni, boleh merapatkan silaturrahim. Alhamdulillah tahun ni buat pertama kali nye aku dan suami dapat invite jiran-jiran bertandang ke teratak burok kami di Bukit Mahkota nih. Cita-cita dah lama nak ajak tapi selalunya sibuk dan seringkali tahap semak yang mengalahkan tongkang pecah telah menggagalkan rancangan kami. Alhamdulillah, seronok betul dapat kenal jiran-jiran tetangga. Baik-baik jiran area rumah kami ni. Pendek kata memang bersyukur sangat lah dapat duduk di area sini. Insyallah lepas ni boleh la selalu buat aktiviti bersama. Rupanya masing-masing segan nak bertegur sapa. Bila dah jumpa baru la tau macam-macam citer..

Buat teman-teman dan saudara-mara yang belum sempat bertandang ke teratak burok kami ni, jemputla datang. Janganla tunggu Open House sebab rumah kami sentiasa terbuka buat semua teman-teman dan saudara-mara. Takyah tunggu raya baru nak datang. Kalau ke Nilai 3 tu, dialu-alukan sangatlah singgah sini. Insyallah kami boleh jadi 'Tourist Guide' ke sana. Mintak maaf bebanyak sebab tahun ni tak buat Open House lagi sebabnya :-

1) Tak mampu nak masak banyak-banyak sekali gus.. Order katering ?? ermm belum mampu kot .. ;p

2) Kalau ajak semua serentak takut tak terlayan. So, kena invite group by group baru boleh borak panjang kot...

3) Disebabkan aku sentiasa di rumah, jadi rumah ni sentiasa diopen untuk semua. Bila nak datang just 'text' me .. insyallah kalau ade rezeki adelah juadah disediakan untuk tetamu yang datang .. tinggal lagi sedap ngan tak sedap je la..

Kepada kawan-kawan Sato yang diingati selalu .. bila korang nak mai rumah aku nih .. habaq mai la .. walau jauh beribu batu , kalian tetap dihatiku..And kepada invitation Open House yang tak dapat kami attend, minta maaf dari hujung rambut ke hujung kaki. Teringin sangat nak join kawan-kawan dan sanak saudara semua tapi kami terpaksa adjust jadual perjalanan. Kalau satu utara satu selatan ..yang mana sempat kami join, yang mana tak sempat, insyallah bila kami ke sana kami singgah .. Masa tu tanti akyah prepare ape ape pun .. air kosong je pon ok ..

Sekian dulu kisah open house 2010. Semoga kita bertemu lagi di Syawal 2011 dan harapannya hidup ini lebih barakah disamping insan tersayang. Wassalam.

No comments:

Post a Comment

Sponsor Kami