Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Jul 29, 2012

Sama tapi tak serupa

Tiga tiga sama ... dari genetik kamilah & fakhri tapi tiga-tiga x serupa ... berdasarkan analisis kami berdua :-

muadz - kulit ibu, rupa ayah

mus'ab - kulit ayah, rupa ibu

nukman - hasil gabungan antara muadz & mus'ab ...

alhamdulillah syukur atas rezeki kurniaanMu ini buat aku dan suamiku ..

Jul 26, 2012

Cabaran puasa

Sangat2 mencabar puasa tahun ni. Bayangkan dgn baby 5 months old yg fully breastfed, 3 n 5 yrs old kids both boys plak tu .. aduhhh pening !

Tak pernah terfikir di minda aku at the age of 30, fasting with my own 3 sons yg sgt aktif.

Tetiba rasa sleepy lak. Layan pics je la.

Jul 23, 2012

Perintah berkurung ....

Ujian buat kami sekeluarga bila keta kesayangan cik abang berlaga blakang lori .. aduhaiii .. tu la mulut i la duk sebut 2 3 kali nk keta baru sehari sblm kena .. bukan apa... driver xpa la seat x share .. kami kat blakang ni adjust mcm mana pun x celuih .. sakit pinggang ibu pangku ank2. Kejap pangku Nukman.. kejap pangku Mus'ab .. xleh tahan .. tp tu la namanya x bersyukur.. akhirnyaaaa ... tup tup RM1600 lebuh .. tu utk keta kami jek.. belum lori lg tu lg. alhamdulillah lori tu xmintak ganti bumper br.. minta welding balik je yg patah tu .. fhewww kalau x mau 400 lg melayang ... nk raya lg .. nk balik kg lagi ... sob sob sob .........

Actually mmg dh sampai masa nk make-over dh bini no.2 cik abang i tu .. hehe dah 3 tahun kemek x reti2 nk ketuk .. last skali kena buat satu kreta ... huhu

Ni la rupanya lepas eksiden .. nnti dh make-over kite tempek lg kat sini ...

Jul 21, 2012

Hisashiburini FURIKURA ~

Waaaa sungguh excited setelah 8 tahun meninggalkan bumi jepun ... akhirnya ibu jumpa satu2nya mesin furikura yg boleh dipercayai .... ( sbbnya selalu ROSAK la, pensel ilamg la .. kamera x function la )

Jumpa kat mana ??? Kat Jusco Seberang Perai je.. shikamo 10 hinggit je compare to furikura sblm2 ni ada yg sampai rm24.. sapa nk guna weiiii ...

Hasilnya ..... taraaaaaa

Salam Ramadhan 2012

Ahlan wasahlan ya Ramadhan.. syukur aku bertemu lg dengan bulan rahmat ini. Setiap kali tiba awal Ramadhan, niat selalu di update dan upgrade tp bila pertengahan mula longlai semula.. Azam tahun ni, insyallah lebih baik dr tahun lepas.

Since umur pun dah masuk angka 3 kat depan tu jadinya rasanya kalau masih ditakuk lama, alangkah ruginya wahai diri ini ...

Azam bersama En. Suami... jemaah maghrib & isyak & subuh .. tadarus + tarawikh .. mencapai 80-90% errr mampu ke? yelah kalau xde nombor x nampak pulak targetnye .. ape2
pun ganbaru wa ...... good luck to myself n en. B :)

Sponsor Kami