Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Feb 26, 2005

menemui insan tersayang :)

jangan pk lain plak .. insan tersayang ialah mak bapak dan adik adik aku laa .. heheheh ...

doakan perjalanan aku ye ... insyallah flight 11:30am dari Fukuoka .. tiba di KLIA 5:00pm .. dan aku harap ade yang menanti aku kat sane .. tatau la sape .. harap harap ade la ..

baru abeh packing ... rindunye nak jumpe adik adik ... adiiiiiiiiiiiiiiikkkkkkkkk akak balik nie .... mesti derang serbu beg aku dulu .. chesss !!!! ampehss .. heheh aku tak beli paper pun balik kali nie .. takde duit aaa .. beli jajan je .. harap diorang happy ..

doakan aku ye ...

Feb 24, 2005

pancit

tayar moto pancit ... tayar moto pancit ... tayar moto pancit ... tayar moto pancit ...

ni semua akibat mengata seorang bakal mechanical engineer sebab tayar beskal die pancit ...

uwaaaaaaa .. benci benci .. baru dapat berita baik .. duit claim kenko hoken skolah nak dapat .. nak pi amik esok aa nie ... chessssss !!! abeh buat shuri moto plaks ... uwaaaa

slalu camtu ... benci benci benci ...

kepada tuan punye beskal tayar pancit yang saye penah mengata dulu .. sile ampunkan dosa saya ... sowwi aa mengata aritu .. kan Allah dah balas .. kejap je dah kena balasan .. padan muka saya ..

maafkan saye ... ten teneneng
maafkan saye ... ten teneneng
maafkan saye ... ten teneneng
maafkan saye ... maafkan saye !!!

( tiru jaja sketttt .. ahaks !! )

uwaaaa ... terpaksa la aku mengangkut moto syarikat yg beso gedabak tu bawak balik umah ... adehsss !!!!

Feb 23, 2005

nanka .. sabishi

bukan sengaja di perlakukan begitu ... ade sebab ... tapi kekadang tensyen la jugak ... bukan susah sangat pun ... time time camni la nak jadi pun .. memang sengaja Allah bagi ujian ... kekadang rase nak lari pun ade tapi mane bleh ... tak bleh tak bleh .. sabar ... Allah saje je nak tengok sejauh mane kite kuat dan tabah menghadapi semua nie .. jangan harap semua berjalan lancar .. aku nie pun same .. nak ikut kepala sendiri je .. lojik laaa .. ermm ntah la .. makan hati berulam jantung ... sedap ke hati ulam ngan jantung .. ulam ngan sambal belacan sedap lagi kot ..

adehhh .. rindu sambal belacan toknab .. bile la nak makan nie .. sambal belacan ngan petai rebus .. eemmpphhh !!! sedappp ...

malas nak ingat ... tensyen .. sabishi ...

Feb 19, 2005

Oita Trinita (Japan) vs Ulsan Hyundai (Korea)




begitu bersemangat rasenye sblm masuk stadium

nak kate aku ni peminat bola .. ataupun hantu bola .. makan bola minum bola tido bola .. tak jugak .. tapi ntah kenapa minggu lepas ajakan dpd itosan aku rase satu peluang yang baik untuk aku masuk Big Eye .. stadium kebanggan oita .. stadium tempat berlangsungnye World Cup 3 tahun lepas .. kalau pegi ari lain bleh main tetepi jek .. tak bleh masuk ..

royal seat tu ...


pemain masuk padang !


mase ni magno takde ...

yang bestnye .. kitorang dapat ROYAL SEAT .. aaa jangan memain .. seat paling mahal , paling clear dan paling dekat bleh tgk pemain-pemain nye .. ahaks !!! ekceli aku tak pepenah pun nak mengenali pemain pemain oita trinita ni sampai la aku menjejakkan kaki ke stadium tadi .. aku kenal la jugak sape takamatsu , yoshida , magno ngan dodo .. hihihi ... saiko aa game tadi .. bagi yang bebetul minat bola mungkin rase game tadi tak la baper hebat berbanding world cup ataupun cup cup yang lain .. sebab banyak jugak bola bolos tadi .. pueh jugak menahan rase suspen bile korea banyak sangat dapat peluang gol ... seb baik pertahanan oita kuat .. hihihi

no.13 ..tu la takamatsu ... nihon daihyo
wuishhh .. gaduh gaduh !!!

aaa satu lagi yang best ... dengan tak semena-mena .. berlaku pergaduhan besar between pemain korea tu ngan pemain oita ... ade la jugak dalam 4 minit game stop ... first time tgk orang jepun gaduh atas padang .. best best !! hihihi .. tapi badan pemain korea beso beso belaka ... nampak org jepun kecikkk je atas padang .. harap magno ngan dodo ( org brazil ) je beso sket .. ahask !!


abeh dah ...

pastu kan .. nak jimang sket .. saiko betul duk royal seat tu .. sepanjang game disediakan minuman .. jus , coke , cofee , tea dsb nye .. sume free .. amik je ... pehtu toilet pun asing ngan toilet org lain .. gilerrrr lawa toilet die .. siap tempat menunggu ade kusyen , karpet fua fua .. adehss !!! bestnye ... aku rase ini la kali pertama dan terakhir masuk stadium tu kot ... kalo itosan tak ajak dah .. maka tamat la sesi masuk free nie .. ayahanda itosan antara insan insan yg erai kat oita nie .. jadinye senang la nak dapat masuk masuk free nie .. dan itosan tak pernah melupakan kami .. bebudak mesia nie .. mane je mesti di ajak .. sayang betui die .. hihihi .. thanks a lot ..

dan balik ... aku mendapat khabar berita yg kurang best mengenai tiket balik .. malas nak fikir .. tawakal je la ..

Feb 17, 2005

alhamdulillah ...

hanya itu yang mampu aku lafazkan setelah semua paper aku untuk sem ni selesai aku duduki .. kansonye ... ermm sukar nak jangka .. aku harap semua lulus untuk melayakkan aku naik tahun 4 nanti ...

aku seperti biasa kalau exam jarang aku jamah ape ape sampai exam abis .. nak kate sebab tak sempat .. tak juga.. risau exam ni lain sket la rasenye .. selagi tak selesai .. tak sanggup nak buat menda lain ... arini sebab paper kul 10:30 pagi - 4:30 petang .. lepas balik baito aku terus sambung study dan sambung tido kejap .. menyebabkan aku terlepas breakfast dan lunch ... sampai last paper aku rase genkai yang teramat sangat .. perut dah masuk angin ... kepala rase pusing-pusing nampak bintang beterbangan ... badan melayang-layang .. dan kesimpulannye paper last tu mmg aku tak dapat member kosentrasi yang baik ... aku pun tak sure ape yang aku jawab ... aku harap report yang aku hantar boleh membantu ...

terpaksa mengisi perut sket kat seikyo sebab rasenye nak menjejak tanah pun dah tak larat ... tah ape ape aku nie kan ... patutnye time exam la nak kena jaga kesihatan betul betul ... penat je mak bapak .. adik adik ngan kawan kawan bagi nasihat .. study study jugak kesihatan kena jaga ... ' ye lah .. insyallah ' ... tu la jawapan aku .. kekkyoku tak jaga jugak .. aiii mila mila ...

sampai umah rase tak larat nak buat ape langsung ... masuk futon terus telelap .. rase cam nak demam .. menggeletar semacam je badan nie ... zettai kena masuk ofuro nie .. hehehhe dan aku rase segar sikit lepas berendam .. ahakss !! yappari kat jepun nie kena ikut cara diorang .. diorang kate ofuro boleh melegakan , boleh buang letih .. ermmm memang betul la tu ..

sape yang tak suke ofuro mahupun onsen tu .. rugi woo .. try lah !!!

Feb 14, 2005

tiket oh tiket

furikomi lebih kurang sebulan yang lalu .. namun .. lagi 12 ari nak balik tiket masih belum tiba ... apa yang harus aku lakukan ?? salah diri sendiri jugak .. sape suh henkou aritu ... dah la beli atas orang .. ermm .. percentage untuk aku balik skrang nie hanya 30% je .. kalau tiket tak sempat sampai .. alamat aku melepak je la kat oita nie .. alahai ... sedihnye ..

ya allah .. permudahkanlah perjalanan pulang ku ... kengkawan sume .. tolong doakan tiket aku sempat sampai eh .. uwaaa nak balik !!! nak buat besday party untuk adik ihsan ... ya allah .. tolong la .. tolong la ... komaru sangat nie !!! uwaaa .. maji ... sempat ke sampai tiket nie ...

fuan giler nie .................

Feb 13, 2005

mencari semangat yg hilang


pandang kanan nampak sliding door ... pandang kiri nampak peti ais ... pandang depan nampak pc ngan printer tersayang ... dongak atas sket nampak jam dinding ngan frame gambar adik adik ... itu la kerja aku sejak kebelakangan nie ... mencari-cari semangat yang hilang ... di manakah semangatku menghilang ??? di mana ??? aduihhhh .. tulung tulung .. jam dah pukul 4 ptg .. baru nak stat selak buku ... ade 4 bijik subjek lagi nak kena cover ... ade lagi 3 ari je .. sempat ke nie .. ??

bising je aku nie .. study je la .. cakap banyak tak guna ... buat je .. nak cemerlang kena usaha .. takmo sudah ... nasihat utk diri sendiri yg sangat pemalas .. sebab kepala otak dah sampai mesia .. adehsss ... cepat la sket masa berlalu ... sehari bagai setahun rasanya ...

yeyyyyyy esok cuti .. bleh tido dengan nyenyaknye tanpa di ganggu jam loceng kul 3:30 pagi ... akan kugunakan peluang ini sebaik mungkin ..

hehehehe ....

Feb 12, 2005

jalan-jalan cari makan

sehari suntuk tak keluar rumah ... mengadap pc walaupun exam tak bape ari je lagi ... ntah kenapa tangan nii malas betul nak amik buku ngan pensel menulis .. agaknye lame sangat cuti sampai maleh nak belajar .. ape la nak jadi ngan anak mak nie ... maleh nye ..

semalam berjalan-jalan bersama itosan , kak fuza , ayu , jaja ... ronda-ronda bersama kaum hawa .. hihihi .. besto sungguh umitamago itu .. tak sangka la plak sebesto itu .. sebabnye duk bayang tempat tu cam tempat bebudak .. nengok ikan je .. igaito .. tanoshikatta .. padan la rosa ngan sas kate tak rugi pegi .. siap tolong belikan omiyage untuk aku lagi .. sebab kemungkinan utk aku pegi umitamago tu amatlah rendah memandangkan duk oita ni selagi org tak bawak .. takde la nak pegi .. alhamdulillah itosan bawakkan .. dapat masuk free .. memang tetiap tahun die akan bawak gilir-gilir melawat semua tempat menarik kat oita nie .. yang bestnye sebab masuk free .. kalau pegi sendiri mau skali masuk makan beribu ribu yen nye .. adehsss mane la mampu .. thanks a lot itosan .. mata yoroshiku ne !!!!

sesape nak tgk cantiknye umitamago .. sile la melawat blog jaja sebab aku maleh nak upload gambo ... kekyoku same je gambo nye .. tapi memang lawa aaa tempatnye .. tak nyesal pegi ... rase aku la kan .. lagi best pada underwaterworld kat langkawi tu .. ( pendapat aku je la nie .. ) hehehehe .. sesape budak oita yg belum pegi tu .. sile la pegi .. tak rugi maaa ..

malamnye plak .. kitorang dengan selambernye menyerbu bilik sorang senpai nie untuk menikmati 3 resipi pasta yang sangat enak tak terkata .. adehsss duk terbayang-bayang lagi kesedapan pasta hidangan mereka .. walaupun pedas sampai gatal telinga .. kesedapannye tak terbayang .. semputtttt makan ... hehehe mane la tak sihat melampau .. ahaks !!!

letih ... balik dan tido tak sedar ape .. kul 3:30 bangun berangan setengah jam baru gerak gi baito .. adehss esok baito lagi ...

Feb 11, 2005

berikan aku kekutan ya Rabbul A'lamin

kadang-kala Allah sengaja memberi ujian bertimpa-timpa buat hambanya .. ujian yang datang kadang kala melemahkan , tapi kadang kala ujian itu lebih mematangkan diri ...tetapi kali ini ... aku tidak pasti ...

biar lah apa orang nak kata .. yang penting diri ini tahu apa yang dilakukan .. semoga Allah beri aku kekuatan melalui ujian seberat ini ... bukan sekali , bukan dua kali .. malah dah berkali-kali .. kadang-kala rasa kecewa , pasrah dan putus asa sering mendatang ... ntah sampai bila aku mampu melalui semua ini sendiri ...

aku sedar diri ini tidak sehebat mana .. namun begitu aku cuba melakukan yang terbaik ... aku cuba memperbetulkan diri .. menjadi sebaik mungkin ... ujian sebegini kadang-kala membuatkan aku rasa putus asa untuk berusaha lagi ... biar lah aku makin jauh ... biar lah aku dengan duniaku sendiri ...

jangan ditanya apa yang berlaku .. kerana aku sendiri tidak pasti ...

Ya Tuhanku ... Maha Pengasih Maha Penyayang ... bekalkan aku sedikit kekuatan untuk meneruskan perjalanan hidup ini ... campakkan semangat dalam diri ini agar aku mampu melalui semua ini dengan redha dan tabah ... Ya Allah .. hanya padaMu aku berserah .. kerana hanya padamu tempat aku mengadu dan bergantung ...

hanya pada Mu Ya Allah ...

Feb 8, 2005

3 abeh 4 menanti ... exam exam !!

ye ! itulah die nama seorang student .. mase kelas rilek takmo belajar leklok .. time exam kelam kabut .. alhamdulillah 3 paper dah selamat dan sebijik dah gokaku .. yg dua lagi tu insyallah boleh la kot ... ichio penuh la kertas jawapan yg diberi tu .. ( teknik yg sentiasa aku guna sejak ichinen sei ... hihi ) .. bukan ape .. mak selalu pesan kalo tinggal paper kosong sensei nak bagi markah camne .. kalo penuh tu maknenye die nampak la kite berusaha nak jawab .. walaupun ade banyak salah .. aku harap teknik ini masih berjaya utk exam kali ni jugak ..

4 more papers to go .. dan aku kena lulus 3 daripada 4 ni untuk melayakkan aku naik final year ... mampu ke aku nie ? alaaaa kowainye ... insyallah aku try sebaik mungkin ... mak dah bising kat umah tu suh balik .. sudah sudah la duk sini .. takyah tambah setahun lagi .. " aaa tanak kena tambah .. mak tulun aaa doakan ... " hehehe senjata paling penting .. doa mak bapak ...

bile tensyen mak selalu kate ... nak risau menda .. soalan takde depan mata camne nak jawab .. menda sebenarnye dah ade dalam kepala tu .. cume tak terkeluar je lagi .. takyah tensyen tensyen ... dah study dah .. Allah bagi sepadan dengan usaha kite ...

ewahhh .. ini lah nasihat emak buat anaknye yg sentiasa tensyen bile exam menjelma ..

pagi tadi ....

hujan renyai-renyai ... bawak moto kaisha .. elok nak masuk selekoh kawasan anto suratkhabar tu .. enjin moto mati .. try start tak boleh .. try lagi tak boleh .. yapparii dame !!! glabah gile mase tu .. hanya Allah yang tahu .. dalam keadaan gelap pekat dan sunyi .. keta pun takde lalu lalang .. .. aku rase macam nak nangis .. mase tu kalau jadi ape ape .. aku ade Allah je ... segala jenis doa aku bace .. alhamdulillah aku bawak handphone pagi tadi .. selalu aku tinggal je .. ( lepas ni tak boleh lupe bawak handphone dah .. bahaya !! ) terus call .. lebih setengah jam aku tunggu bergelap kat situ ke hulu ke hilir menanti bos tiba .. rase berpeluh-peluh .. takut sangat .. alhamdulillah takde ape jadi ... dan aku terlewat sejam untuk menghabiskan semua 130 lebih keping suratkhabar arini ..

inilah dikatakan pengalaman ... best jugak !! .. hihihi :P


Feb 4, 2005

kisah seram si penghantar surat khabar

hari pertama aku jadi seorang penghantar surat khabar .. teringat peristiwa seram berlaku 3 ari lepas ... di waktu pagi yang sangat gelap pekat .. aku tersuluh suluh dengan torchlight yg aku memang bawak setiap pagi mencari postbox di sebuah rumah ... disebabkan aku tak jumpe postbox die .. maka aku pun selamber bukak pintu gate dan masuk letakkan kat pintu umah die ..

tiba - tiba ...

ntah dari mana datangnye .. seorang makcik tua yang aku tatau nak gambarkan camne horror rupe die .. rambut serabai macam din beramboi , pipi merah menyala ... bibir tebal merah pekat melekat .. mata berkaler kaler .. dan gigi jongang-jongang jalan terbongkok bongkok menegur aku ... die kate ...

" apesal awak masuk umah org nie .. postbox die nie aa tak nampak ke ?? " sambil die tunjuk postbox umah org tu ..

dan aku pun ...

" sumimasen .. haik haik wakarimashita " dan terus blah tanpa rasa ape ape ...

........ dah balik umah baru aku terfikir ... SIAPAKAH MAKCIK ITU ????

hari kedua aku begitu suspen nak lalu umah tu lagi .. meremang bulu roma nak lalu rumah tu .. eiii die pakai penjaga ke hapeee aaa ??? dan sepanjang ari kedua tu perasaan dup dap dup dap di hati tak berenti takut terjumpe lagi 'makhluk' tu ..

dan ... hari ketiga ...

saaaahh !!! aku terserempak lagi makcik tu ... sedang jalang terbongkok-bongkok dalam kegelapan mengankut troli suratkhabar .. rupenye die pun penghantar surat khabar ( versi veteran agaknye .. hihihi )

lega rasenye dah tau siapa makcik itu .. dan aku pun dengan senang ati meneruskan kerja aku tanpa risau terjumpa die lagi ..

cume aku harap lepas ni tak jumpe dah .. majiiii meremang bulu roma tgk muka die .. yang aku musykil hanya satu ......

APESAL DIE MEKAP HORROR SANGAT ???? NAIK BULU ROMA AKU ....

p/s : masih terbayang-bayang wajahnye ... !!! uwaaaaaa ... ( apekah tindakan anda jika melalui peristiwa yang sama ??? )


dan ............ aku pun perlu gambaru untuk shiken .. doakan eh ..

Feb 2, 2005

entry tah ape ape

dan hari ni terbukti bahawa mmg ade 2 bijik umah aku tak anto shinbun semalam .. seb baik bos tak marah ... heheh biasa lah ... takkan nak marah pompuan .. dayuss .. hihihi . .

malang lagi arini .. rugi bangun kul 3:00 am semalam .. ingatnye sampai sampai shinbun dah siap sume tinggal angkut je .. rupenye tiba kat ofis semua makcik-makcik dan pakcik-pakcik masih termenung menantin shinbun tak kunjung tiba ..

" arini shinbun lambat sampai aaa .. snow tebal sangat .. lori takleh laju .. pehtu dengan kemalangan lagi .. dalam kul 4:30 camtu baru tiba .. "

tunggu .. tunggu .. dan tunggu .. dekat pukul 5 baru sampai shinbunnye .. yabai naa .. semalam stat kul 4 .. abeh kul 7:30 .. arini stat kul 5 lebih .. ermmm mungkinkah sekali lagi berlaku satu kegagalan aku sebagai seorang penghantar surat khabar ...

dan ... alhamdulillah banyak rumah aku dah hafal .. aku berjaya menamatkan misi ari ni dalam tempoh 2 jam gurai ... esok mata gambaru wa !!

.... ( amenda la entry aku .. tak ilmiah langsung ) ...

Feb 1, 2005

kisah hidup si penghantar surat khabar

seawal jam 3 pagi si penghantar surat khabar telah bangun bersiap-siap sambil berfikir " kenapa lah aku kena bekerja di pagi hari .. di kala suhu mencapai -2 darjah celcius ( tv kate .. aku rase macam -3 -4 je ) .. di kala snow turun lebat tak terkira .. alhamdulillah moto masih selamat dari tergelincir .. malangnye si pembawa motor tergolek di tepi tangga akibat jalan yg terlalu licin ...dengan angin yang sangat kuat sehinggakan motor pun rase melayang-layang tak bley nak terus ke depan .. asyik menyeget je .. sejuk tak terkira pagi tadi ... takpe .. si penghantar surat khabar masih tabah ...

bos kate baki surat khabar 2 keping je ... dah abeh antar semua ... aikkkkkkkk apesal ade baki 13 keping ... aa sudahhh !! .. ade 11 keping si penghantar surat khabar termiss .. yabaiiii .. terpaksa kakunin balik sebijik sebijik rumah .. elok lepas 3 4 bijik rumah ... minyak motor plak abesss .. ya allah ape lah malang nasib si penghantar surat khabar ... baki ade lagi 11 keping lagi .. dah lewat ... budak skolah dah mula berduyun duyun gerak ke skolah masing masing .. terus call boss ..

" bos !! minyak abeh la .. lupe nak cek minyak sebelum dtg tadi .. sowwi aa bos "

" laaa awak nih .. aa tunggu satgi saye dtg .. awak kat ne tu ? "

dan si penghantar surat khabar pun terpaksa menanti bos tiba dalam 15 minit di bawah salji lebat depan oita ginko ... adehssss sejuknye ... nampaknye bos agak keciwa kerana si penghantar surat khabar mengejutkan nye dari tidur yg nyenyak di musim sejuk begini ..

yossshhh ... si penghantar surat khabar meneruskan perjalanan menjejak 11 rumah yg tertinggal ... yappari ... hanya 6 bijik rumah dapat di kesan .. lagi 5 dah tak jumpe .. dan si penghantar surat khabar pesan pada bos kalau ade call kate umah die tak sampai suratkhabar .. " sile la call saye balik .. sbb saye rase dah anta semua but still ade baki 5 nie " ( walaupun dgn ati tak redha nak dtg balik lepas tu .. hehehe )

dan si penghantar surat khabar budget ... mesti ade 5 bijik call yg sampai ke pejabat arini mengatakan surat khabar tak sampai ke post box !!! hahahah dulik ape .. sebab si penghantar surat khabar tak terima call pun suh antar semula... esok sure kena fire dek boss nie ..

di rumah ... si penghantar surat khabar terus bersiap-siap utk ke sekolah walaupun badan dah rase lain macam .. gambarou ze !!! kat kelas .. terlentuk lentuk sehinggalah 30 minit terakhir baru berjaya bukak mata .. dan ....

abeh kelas terus BALIK DAN TIDUR kerana si penghantar surat khabar telah DEMAM TAHAP KRONIK ... mungkinkah si penghantar surat khabar ini mampu meneruskan kerjayanya semula esok pagi ???

mari kite doa-doakan supaya si penghantar surat khabar kembali pulih esok hari .. dan tidak difire oleh boss kerana tertinggal 5 bijik umah ..

-TAMAT-

Sponsor Kami