Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Aug 31, 2004

sunyi kembali

adik-adik dah balik skolah .. ida dah balik asrama , ace dah balik kl .. bapak kursus kat kuantan .. tinggal bape orang je kat umah .. rutin harian still macam biasa .. bangun pagi berkemas , masak , kemas lagi .. camtu la tetiap hari .. nak ngajar syahir tapi ntah la .. upsr minggu depan .. kite yg risau dia rilek je ... akak doakan je la syahir ..

aktiviti sepanjang cuti skolah

26.08.2004
kenduri tahlil umah mbah .. jumpe mak sedara bapak sedara sepupu-sepupu yg kecik yang besar yang dah beranak pinak pun ade ... riuh rendah umah mbah ..



"sihat ye skrang ..." tu la ayat yg paling tanak dgr tapi terpaksa dengar ...

27.08.2004
gi kl .. naik keta tak berair-cond .. berpeluh-peluh .. malam kenduri umah pakcik ajak plak .. jumpe mak sedara bapak sedara belah mak pulak .. plan lepas kenduri nak beraktiviti di pusat bowling terpaksa ditangguh ke esok hari sebab bapak dah letih .. hihihi




28.08.2004
port dickson ... mandi laut ngan adik-adik .. air laut baru sampai paras lutut mak dah cekak pinggang dari jauh .. tangan dah melambai suh main air dekat sket ... errkk .. buhsan sket la .. tapi nak wat camne .. mak memang camtu la risau je .. sebelum jadi pa pe baik beringat dulu ..




petang .. meneruskan plan semalam yg tergendala .. lawan bowling ngan bapak dan adik-adik .. kalah lagi .. memula kalah ngan idah je .. game 2 kalah ngan syahir ( adik dajah 6 ) plak .. adehhss !! malu makcik ..




29.08.2004
balik pontian ... naik bas .. keta tak muat .. perut meragam la plak .. sian ace kelam kabut carikan toilet kat pudu .. makan nasik lemak ptg semalam agaknye ..

30.08.2004
still cuti skolah .. layan adik-adik sebelum derang balik skolah .. malam buat bbq .. sedap la plak bau nye same cam yakiniku yg selalu duk bau setiap kali lalu depan 100man volt shikido tu .. jumpe hotate kat jusco aritu .. bakar la skali .. ermmmphh mavelesss !!!




31.08.2004
cuti skolah dah abeh .. ace balik kul 1.00 tadi .. idah balik 6.30 .. sedeynye .. sunyi balik umah .. tinggal ihsan ngan syahir .. adehhsss .. rindunye nak riuh-rendah .. esok nak mengerjakan umah .. dah lame tak mengemas ..

oyasumi ...

Aug 25, 2004

cuti-cuti malaysia ..

sedar tak sedar dah 3 minggu cuti musim panas aku di malaysia .. cepatnye masa berlalu .. rase tak puas main ngan adik-adik lagi .. minggu lepas kitorang sekeluarga sempat menghabis masa sekejap kat IOI mall kulai main bowling .. hihihi yang bestnye bapak pun power giler .. ingatkan aku ni kire buleh la main sebab kat nihon ade la skali dua gi pusat bowling tu main ngan kengkawan kat sane .. malangnye lawan ngan bapak ngan adik adik .. aku dapat no.3 daripada 4 orang .. chisss betuii .. malu aku .. adik pompuan aku yg tak penah pegang bola tu pun leh menang .. 2 spare satu strike .. isk .. malunye aku ...

esok .. insyallah majlis bacaan yassin dan kenduri tahlil kat umah embah .. segan nak jumpe pakcik ngan makcik .. aku dah la tgh sihat nih .. balik mesia naik sekilo .. baru tiga minggu .. nak tunggu lagi 5 minggu kat sini .. waduh waduh .. ntah bape kilo la plak nanti .. uwaaaa .. lagi satu yg tak best nye .. persoalan 'status' yang sukar aku nak jawab .. ermmm ... kite tunggu dan lihat je la nanti ..

lain pada tu .. sekadar menjadi chef di rumah .. melayan karenah adik-adik .. dan kekadang melepak di gym skolah .. jgn memain .. umah aku nih .. bukan takat dewan , surau .. gym pun ade .. ahakss !!! tah ape ape .. saiking ujan je .. sedap betui nak melelapkan mata .. rase pipi dah berat dah .. uwaaaaa yabai naa .. mereka yg perlu aku jumpa lom jumpe lagi .. sori ye makcik .. mueheheheh ...

oh ye .. nua, mak pesan suh call .. apesal saiking tak call umah .. mak rindu .. !!

sekian saje coretan hari ini .. bubbye !!!

Aug 21, 2004

cuti skolah

yeyyy .. adik aku balik .. best best .. punye la lame aku nunggu dia balik asrama .. bukan jauh pun .. dia skolah kat mrsm ni jugak .. tetiap petang masa riadah balik umah .. tapi bukan nak borak pun ... tido je keja .. tensyen aku .. balik pepetang terus tido .. arini pun balik kul 230 tadi terus tido .. chisss betuii .. ingat boleh la sembang-semabang ngan dia .. uwaaaa ... amepehsss punye adik ..

sebenarnye plan malam ni nak buat bbq ikan bakar .. aku aaa teringin sangat nak makan terubuk bakar .. dah beli 2 ekor pagi tadi .. niat mmg nak bakar malam ni makan ramai-ramai ngan adik-adik .. malangnye sume dah kenyang sebab siang tadi gi jemputan kenduri kawin kawan bapak aku .. uwaaa tensyen nye .. dah siap nak bakar dah .. terpakse masuk balik peti ais ikan terubuk aku tu .. uwaaa makcik kempunan !!!

batu belah batu bertangkup .. makan la aku tangkup la aku .. aku kempunan terubuk bakar !!!!

hihihihi ...

upsr dah dekat nih ..aku plak yg kena kurung duk umah jadi tutor adik aku dajah 6 nih .. susah giler subjek sains dajah 6 .. banyak yg aku dah lupe .. tu ok lagi .. yang aku masih dapat buktikan yg aku pernah bajar pun ade gaks .. ganehh gile bebudak skarang .. plak tu kertas soklan dalam english .. perghhh !!! pueh aku nak faham .. die lagi terel pada aku .. bace karangan bi dia .. kire not bad la dajah 6 leh kuar kotoba camtu .. heheheh sassuga cikgu-cikgu skrang .. sebaik la aku tak bercita-cita nak jadi cikgu skolah .. kalo tak ngan murid murid skali biol cam aku .. mueheheh

alamak .. termengarut lagi .. kay la nak nengok cerekarama !!!

Aug 19, 2004

rentetan perjalanan

jumaat 13.8.2004
bertolak ke kl naik bas .. waduh-waduh bas lalu jalan lame .. kul 11 bertolak kul 5 sampai kl .. 6 jam dalam bas sangat la mampu untuk membantutkan proses penghadaman aku selama duk dalam bas tu .. jumpe eka kat umah dia ... hehehe semakin comel makcik eka kite ... puas memujuk kunot yang dikelilingi makcik-makciknye kat umah .. disebabkan kecomelan aku .. maka berjaya la jugak memujuk kunot join kitorang berborak kat umah eka .. bestnye jumpe korang .. macam macam citer kuar termasuklah penjelasan kunot mengenai '&%*&#' terpaksa di cut kerana bakal ianya mungkin mengganggu ketenteraman awam di masa akan datang ... hehehehe ... ingat ade sorang lagi nak join kitorang malangnye meeting pakcik tu ngan client dia tak settle sehingga tamat perjumpaan kitorang .. ahakss !!! ke takmo dtg tu ... alahai ... heheheh sebelum balik ... makan roti nan tapa .. muahahahha memang dah ngidam lame dah .. best giler aa pekena ayam tandori dia .. heheh arigatou eka ...




sabtu 14.8.2004
aktiviti yang sepatutnye diadakan kat um pagi sampai petang sabtu dibatalkan kerana ada masalah yang tidak dapat diatasi .. ape lagi .. aku mengambil kesempatan ini untuk meround kl sambil menjamu mata nengok mega sale .. ape yang mega aku pun tatau .. tgk barang mahal je sume .. disebabkan aku pun tak berapa berduit .. shoping tingkap je la .. hehehhe

ahad 15.8.2004
program SC Tunas .. bertemu adik adik kohai yang akan dtg nihon tak lame lagi .. besttt !! adik adik pun best .. aku sampai lewat sket ... tak sempat join forum .. ptg ldk dengan derang .. ape lagi .. promote dai aaa .. yang paling aku ingat .. aku habaq kat derang oita dai ni kalo mintak insyallah dapat .. pk leklok kalau mmg nak oita dai baru mintak .. buh pilihan ketiga pun sure dapat .. heheh ... tapi aku promote aaa oita dai mmg best .. mueheheh .. sabishii maa pompuan sket .. mai mai dtg reramai wahai puteri-puteri ... disebabkan dah lewat .. aku terpaksa bermalam umah makcik aku kat sentul .. nasib aku tak baik malam tu .. tgh jalan sket punye baekkk .. tetiba je leh jatuh longkang !!! longkang kecik je .. uwaaaa camne la leh tersungkur .. kaki tersangkut dalam longkang .. beg berat plak kat belakang aku nih duk galas menyebabkan aku tak berjaya bangun sendiri .. adik aku yg ade jugak masa tu gelak selamber je .. cheese betuiii !!! uwaaaaa sakit .. abeh lebam-lebam kaki aku .. dagu aku pun lebam .. tak baik lagi nih .. masa memula kena .. rase rahang muka aku sume lari lari .. pengalaman sedey !!! hehehehe ...




isnin 16.8.2004
naik bas 8:30 pagi balik pontian .. phuhhhh lega dah sampai balik umah .. rileks sket .. leh main ngan adik adik ...


Aug 11, 2004

nihonjin di mrsm pontian .. ahakss !!

lepas balik beli sayur tadi tetiba bapak call .. kate ade orang jepun nak jumpe .. baru tingat arini ade nihonjin datang skolah nih wat kenshuu ..

" alamak .. apehal plak la derang nak jumpe aku skalik ... "

tak pasal pasal aku pun terjoin meeting cikgu-cikgu kat sini .. masuk meeting room dengar presentation cikgu-cikgu ... ucapan pengetua ngan ucapan wakil dari sensei-sensei jepun yang hadir .. derang datang nak tgk cara pengajaran eigo kat mesia .. yang bestnye sensei-sensei yang dtg nih sasuga eigo power giler .. memang tak nampak cam nihonjin nye eigo aaa .. aku memang dah peluh dah .. kalo mamat-mamat sensei nih tanye aku dalam meeting room tu dalam eigo .. aku cabuttttt .. hehehhe sebaik derang tak tanye ..

lepas abeh majlis .. masa jamuan ringan .. aku amik masa sket sembang ngan derang .. masa ni la nak menunjukkan kepakaran aku cakap nihongo depan kengkawan bapak aku .. nyahahahhahaha bangga tahap tak ingat aaa .. ( burokkknye perangai .. ) padahal serabai gile nihongo aku masa tu .. dulik ape .. kengkawan bapak aku tak faham nihon go .. sensei nihonjin plak tak faham marego.. aku bedal je la .. hahahahhaha tipah tertipuuuuu ... besa lah nihonjin datang nak bajar eigo .. derang gambaru gile aa cakap eigo .. aku selamber balas nihongo .. nyahahhaha .. tak terkeluar maaa eigo .. hehehe klako giler pengalaman berdepan dengan sensei-sensei dari saitama dai tadi .. sambil menikmati juadah bihun goreng singapura ngan teh tarik ....

Alamakkkk .. lupe aku posa arinih .. dah kenyang dah !!!!!
teman-teman 504

sonot giler dapat gathering virtual ngan kengkawan maresmart dulu kat msn msg .. ade eka , min , farah , faridah , shamad , lok aaa sorang lagi kodeng .. macam macam citer kuar .. nak citer kat sini kang ade yg kena pelangkung plak .. so simpan dalam ati je la .. tapi best aa dapat borak ngan korang sume .. dah lame tak jumpe .. manje manje belaka je sumer .. hehehehehhe lame gak borak .. sejam lebih dah nih .. derang masih duk borak .. aku dah mamai nih .. nak mintak diri dulu la .. insyallah jumaat ni nak jumpe eka .. kalo ade rezeki leh aaa jumpe yg lain jugak kalau sempat ..

aaa yang bestnye aku dapat satu apple satu oren .. dan masih mengekalkan kedudukan teratas tanpa anggur walau sebijik .. alhamdulillah .. hehehehhe !!!!

kay .. oyasumi

Aug 9, 2004

kebusanan yg nyata

tekan ch 1 takde citer best .. ch2 pun asyik dokumentari jek .. tv3 malaysian idol la ntah menda mak nenek pun aku tatau .. ntv7 pun ntah ape ape .. apesal takde citer best nih .. adik adik takde .. gi ngaji .. syahir esok trial UPSR .. pepagi sume gi skolah .. tinggal aku sengsorang kat umah .. mati kutu dibuatnye .. tatau nak wat ape .. uwaaaa buhsannye ..

ade adik ihsan ngan syahir takde la buhsan sangat .. walaupun dengar derang gaduh berebut gameboy je sokmo .. janji ade dengar suara orang .. pepagi bangun tido diam je umah .. rase cam kat jepun plak .. ni yang rase nak membawa diri ke mane mane plak nih .. heheheh weekend ni nak melepak kat kl jap .. ade program .. heheh sape nak join .. jom aaaa ..

aaaa .. yang bestnye kat sini sejukkkkkkk .. maji ... tido malam kalo tak berselimut mau gigil aku .. betul aa tak tipu .. mandi pun seram je .. air sejuk ... huahuahua .. angin toksah cakap aaa .. kuat giler .. tapi takde la sampai tahap taifu .. heheheh

aritukan masa on the way balik .. aku tatau la plak flight aku tu transit singapore .. dalam tiket ade la tulis via singapore .. aku ingat dia u-turn je kat singapore tu .. muahahhahaha rupenye via tu maksudnye transit .. terpaksa la melepak kat changi sejam lebih .. yang bestnye flight osaka-singapore tu .. aku telah berkenalan dengan sorang mamat yang agak hensem .. nyahahhahhaha .. duk sebelah aku .. memula cam malu malu gak ... ahakss !! tapi disebabkan aku bebetul nak tahu jam pukul bape masa tu .. terpaksa la aku tanye gak dia .. ( jangan dia anggap taktik lame dah aaa .. hahahhaha ) lepas aku tanye .. ingat dia sombong .. rupenye .. hahahah bleh tahan jugak mamat nih .. siap tuka alamat mail lagi .. muehehehhe .. malangnye dia turun kat singapore .. lepas dia turun terus separate dan tak jumpe dah dia .. uwaaaaa .. aku merinduimu .. ting tong !!!! nyahahahah ..

ape la aku ngarut nih .. kay la nak tulun mak masak .. amenda la mak aku masak tu ... bapak takde gi seremban .. esok nak men badminton ngan bapak .. dah chup dah .. muehehhehe !!!
aku di mesia ... :P




8:39pm 6.8.2004 selamat tiba di KLIA ... gembira rase hati tengok mak bapak adik-adik dan dia dah tunggu kat balai ketibaan tu .. lame agaknye derang tunggu .. heheheh ... sampai sampai terus peluk mak bapak ngan adik-adik .. uwaaa rindunye ngan derang sume .. terus dukung adik aku yg kecik ni aaa .. awat la dia kurussss sangat .. tak makan ke hape budak sorang nih .. isk isk ..

makan malam tu ... memula terasa nak makan roti canai , tapi teringin nak makan sate gak .. tapi teringin nak makan nasik goreng jugak .. ermmm pk punye pk punye pk .. last last aku decide nak makan nasik ayam .. tak abeh pun aku makan .. pastu mintak mak order sate plak 10 cucuk .. nyahahhaha ... aku makan 2 cucuk je .. hehehe bak kate orang buat melepas rindu je .. hehehhe

Aug 5, 2004

sentuhan terakhir

pasport beresss , sainyuukoku dah buat , alien card ade , tiket flight ok dah .. tiket densya pun ade .. ermm ape lagi ek ??? rasenye tu je kot yang penting .. insyallah pagi esok 3:54 am bermula lah route aku pulang menemui insan-insan tersayang di tanahair tercinta .. ewahhh !!

eiii perasaan bercampur baur .. kekadang rase best sangat nak balik .. kekadang tetiba rase sedih plak nak balik ... rase malas nak balik pun ade gak .. kat sini tv citer best-best .. hehehhe maklum la tv 40 channels ... kat mesia ade baper channel aaa ?? .. 5 ke 6 tah skrang .. dengar cam ade channel baru .. tapi aku suka tv jepun ni bukan ape .. banyak bangumi derang yang menarik .. yang paling aku suke bangumi urawaza ke mahou ke .. aa kalo tgk mesti lekat punye .. tak pun rancangan masak masak derang .. memang best aaa .. tgk derang masak je dah rase lapo .. sassuga jepun .. tapi aku mmg suka japanese food pun .. sejak dtg sini laaa .. heheheh

sayang plak nak tinggal tv aku nih .. walaupun tv zaman perang .. amat la memberi makna kat aku .. bukan takat bajar bahasa jepun melalui tv .. bajar masak pun kat tv gak .. macam macam aaa .. ehehehh ape aku ngarut nih .. kay aa nak sambung kemas barang ..

Aug 4, 2004




report + exam ... camne nak balik ??

argghhhh .. camne nak balik nih .. report programming tak siap lagi .. tak reti nak buat ... exam keisangki esok .. bilik sepah .. lom abeh kemas lagi barang-barang .. dapur pun sepah gak .. mane leh balik tinggal barang sepah sepah .. esok lepas exam kena pecut pasang gear 5 aaa nih .. waduh waduh .. mau pengsan makcik .. ahakss !!!

tapi tetiba terasa sedih plak nak tinggalkan kak fuza , jaja ngan kengkawan kat oita ... ntah dapat jumpe lagi ke tak kite nanti .. kalau ade salah pape .. ku mohon ampun dan maaf dari hujung rambut sampai ke hujung kaki .. kalau ade utang lom settle gitau jaja .. nanti dia tulun settle kan .. kan jaja kan ?? jaja lah kohai akak yg berhati mulia .. muahahhahaha ..

kay la nak sambung wat repot ..
study ditemani bulan dan bintang ...

eh eh dah pukul 2:30am ... tak sedar pun .. ermm rehat jap la .. penat dah menatap nota nota electronic circuit .. dengan litar yg bersimpul siur .. isk .. risaunye .. ape yang aku nak jawab esok nih ... harap harap soklan kuar same ngan kakomon .. kalau tak pun harap sensei tuka nombor je la .. heheheh tu la keja aku .. menghafal jawapan .. hafal jalan keja .. nantonaku faham la jugak .. tapi sebab study last minute .. alahai .. mane sempat je la ..

teruk tul la aku nih .. padahal arini cuti sehari suntuk .. bukan nak setadi pun .. oooo ye lupe plak .. tadi dating ngan shibata sensei .. satu satunye sensei paling muda kat fakulti engineering .. muda toiuka .. takde la muda sangat tapi tak sampai 40 la aku rase .. hehehhe bukan dating ape pun .. aku gi bajar keisangki ngan dia .. punye la payah subjek tu ... sebelum dia ajar aritu aku rase ade la kot 10% yang aku faham dari sume sume kelas dia .. nak kate tido dalam kelas tu .. hehehe ade la jugak .. tapi yappari mmg susah aa kelas dia .. nota takde .. buku teks pun takde .. harap kakomon dia je .. murinye .. dia la satu satu nye sensei yg rajin antar mail kat aku tanye camne study ok ke tak .. hihihih tu yg semangat pi tanye tu .. tapi bagus jugak .. kalo tak .. org kate bodo sombong plak .. dah tau tatau tu .. mai la dtg tanye .. ni wat bodo je ..

" bukan tanak tanye .. tapi aku sendri pun tatau ape yang aku tatau .. camne aku nak tanye dia ape yang aku tatau .. kang dia tatau plak ape yang aku tatau .. kan payah ... !!! "

tapi .. igaito .. sensei tau ape yang aku tatau .. everytime gi tanye sure derang tau ape yang aku tatau ... selagi aku tak faham selagi tu dia terang sampai aku faham ... aaa tu la hikmahnye merajinkan diri pi tanye sensei .. bak kate orang ...

nak seribu daya aaaa ...

Aug 2, 2004

ohisashiburi ...

bukan taknak menulis .. cume takde menda yg best berlaku saiking .. sibuk berkemas barang nak balik ... tinggal esok , lusa , tulat , tonggeng :P ... pastu BALIK !!!!

tak sabar rasenye nak jumpe adik-adik .. tetiap kali aku balik .. walaupun sampai dah lewat malam .. adik adik mesti tunggu depan beg aku tu .. semua sengih cam kerang busukkk !!! kelakar betul adik adik aku nih .. tambah-tambah dua org yang kecik tu .. kemain lagi ... terkebil-kebil tunggu aku bukak beg ..

" ngantuk la .. esok je la bukak beg tu .. bukan ade pape pun .. akak takde beli pape pun .. "

.... diam je sume

" aaaa ye la ye la .. bukak la sendiri .. akak nak sembang ngan mak "

.... zapppp !!!!! kejap je beg aku abeh dah dipunggah derang ...

hehehehe .. kelakar betul .. tak sabo nak tgk gelagat derang sorang-sorang ... kali ni takde menda yang best pun aku beli untuk derang .. sekadar buah tangan murah-murahan .. maklum la duit bukannye ade sangat .. beli sekadar mampu ..

semoga mereka gembira menyambut kepulanganku kali ini ..

Sponsor Kami