Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Nov 30, 2005

Cube Try Test Tengok ~

Teknik nak rase best gi skolah ...

1. Bangun awal pagi ... ( bagi korang yang bangun time matahari dah tinggi menggunung tidak sesuai mempraktikkan cara-cara di bawah kecuali bace doa bangun tidur .. heheh )

2. Bangun pagi bace doa bangun tidur. ( kekadang telupe gak nih .. hehehe )

3. Tengok cermin dan senyum kepada diri sendiri.

4. Fikirkan sesuatu yang baik utk hari ini. Jangan fikir menda tak best sebab ia akan mengganggu terus satu hari korang... tak caye sile la cube ~

5. Dapatkan secawan kopi atau minuman yg manis spt jus oren, koucha ataupun milo sebelum bertolak ke skolah kerana ia boleh memberi semangat kepada hari baru korang... huhu

6. Senyum kepada mereka yang korang terserempak sepanjang pegi sekolah. Kalau rajin ucaplah "ohayo gozaimasu" dengan senyuman yang paling manis .. nampak gigi pun takpe .. kerana ia boleh memberi mood yang baik kepada aktiviti seterusnya.

Ni ape yang aku praktikkan dan mengikut firasat aku insyallah korang bleh rase best di pagi hari .. takde la monyokkkk je kena bangun awal gi kelas ichigen .. ahaks !

Tindakan di atas aku praktikkan time ade jikken awal pagi laaa .. kalo tak .. aku pun 'selamat' gak.. heheheh ..

Selamat Mencuba !!

Nov 28, 2005

Penat + Seronot = Thesis :p
Image hosted by Photobucket.com

Kalau dulu ikeda senpai dikenali sebagai senpai yang paling malas datang skolah tapi sejak sebulan lalu aku bleh bagi anugerah senpai paling rajin datang lab.. kalau dulu sebut nama ikeda senpai semua risau kedudukan aku sebagai satu satunye teman se'thesis' die sebabnye senseitachi dan semua bebulak lab aku risau kenkyu aku tak gerak .. tapi sekarang aku aku perasan semua kagum ngan senpai aku sorang nih .. mane taknye dalam keadaan sejuk-sejuk tak bleh bangun tidur die bleh msg aku ajak buat jikken .. begitu bersemangat die .. dan aku pun semakin faham dengan kenkyu yang aku buat nih ..

Kalau dulu bilik experimen tu ade aku dan die tapi rase macam hospital sebab takde komunikasi between kitorang .. sekarang ni dah boleh discuss bersama-sama .. kalau ade masalah result tak kuar ke ape pun die akan tanye pendapat aku .. dan die dah mula lepaskan aku buat ujian sendiri ke atas radas berkuasa 20kV tu .. hihihi seronot ...

Cumenye sekarang aku menghadapi masalah untuk membuat persediaan mid-term presentation .. ape yang aku nak tulis dalam 3 slide power point .. cube bayangkan slide yang begitu kecil aku nak masukkan segala menda .. 3 slide means satu pembukaan , satu isi thesis dan satu slide penutup , future plans dan sebagainye .. aduhhhh isi thesis satu slide je .. nak tulis ape ?? maknanye aku kena tulis perkara paling penting dalam thesis nih .. aduhhh suh buat banyak slide masalah .. suh buat sket slide pun masalah .. docchiyanen ?? tte kanji kana ..

Presetantion duration pun 2 minit jek .. aduhhhh .. ape yang aku nak cakap 2 minit .. dan aku bepeluh .. ermm uuuu aaa kat depan tu dah abeh mase .. aduhhh tensyen tensyen .. yang penting aku harap presentation ni tak buat antara 25-28hb Dis.. sebabnye aku nak gi WG .. uwaaaaaaaaaa .. tolong la sensei jangan buat tarikh tu .. janganlah kerana presentation 3 slide 2 minit aku terpaksa meninggalkan program yang sangat aku nantikan nih .. kepada sape yang nak ikut tuh jom jom ... kite konvoi beramai-ramai ..

Tido dulu .. oyasumik !

Nov 27, 2005

I am I

Nobody would ever know what's inside my heart
but they would probably realize that when something happend ... !!!

White roses are created with full thorns to protect themselves ...
does it make sense ?? :p

Nov 25, 2005

Orientation Part II

Kali ni aku nak sembang hari-hari seterusnya aku dibawa berjumpe senpaitachi dan aktiviti biasa utk student baru sampai jepun ... yang paling aku takleh lupe saat pertama kali bersua muka dengan semua senpaitachi yang almostnye adalah lelaki ... mase tu aku dibawak ke rumah senpaitachi di Hayak ... gelabah tak hengat aaa time tu .. aku ngan kak sal bawak seperiuk kari telur , kak aisyah plak bawak kari daging ke kari sayur aku tak ingat .. kak fuza aku tak ingat plak bawak ape time tu .. mase tu malu lagi ngan kak fuza sbb tak baper sembang lagi ngan die .. ahaks ! ... masuk masuk je umah dengar suara senpai laki tgh sembang-sembang ... yang aku ingat time tu ade ialah matde, sendai, pnut, abg tasmim, fariq, kachung, belit, abo, bachok dan haizuan ... yang pompuan cume ade kak aisyah, kak sal, kak fuza dan aku .. itosan sampai lambat sket ... ( whuppss lupe abg tasmim takde malam tu .. die still kat mesia lagi time tu .. 1st time aku jumpe die kat skolah dalam bilik mesia .. aku tanye die direct time tu .. " errr ni sape ? " terase sangat la kurenggg* mase tu .. gomenne ~.. )

Mase tu aku kagum gile tengok internet bleh main 24 jam .. laju gile plak tu ..lagi satu aku kagum dengar handphone nye ringing.. gilakk aa macam bunyi radio .. mase tu ketai kak sal ngan ketai abo aa paling menarik perhatian aku sebab bunyi die susah nak digambarkan .. tapi agak best aaa .. fhuhhhh ... teruja kejap ...

Pnut sibuk memotong kek coklat yang baru dibawak dari mesia .. sendai plak sembang ngan matde abo sume .. belit dengan videocamnye .. time tu aku mmg tak reti nak wat gaye ape .. malu seh orang tala kamera kat muka .. hahah poyo giler .. itosan sampai sampai terus tunjuk baju kebaya biru yang dia dapat pemberian orang mesia kalau tak silap .. ade jugak senpaitachi lain duk main game kat bilik sebelah.. mase tu memang aku tak faham sepatah haram pun nihongo senpai senpaitachi nih .. .. fuhhhh .. kagum kagum ... ade satu kotoba yang aku ingat sampai sekarang belit sebut ... aku rase sape yg ade time tu mesti ingat kotoba ni .. SANJU GIRI GIRI ... aku rase nak tegelak lawak belit ni tapi takut salah timing .. tapi rase cam faham .. hahah tapi aku senyum je laaa ...
Malam tu aku ngan haizuan di suruh jikoshokai dalam nihongo .. beterabur gilerrr nihongo time tu .. rase nak terkucil sume ade bile senpaitachi sume menumpukan perhatian terhadap komunikasi kitorang .. tapi aku rase shiawase sangat mase tu .. bagi aku saat ni aku rase kitorang macam sebuah keluarga yang sangat happy dan.. inilah pengalaman yang memang tak ternilai dengan wang ringgit .. tak mungkin aku lupe sampai bile-bile .. aku ingat aku sampai citer kat mak ..

" mak .. mila happy duk kat sini .. mak jangan risau eh .. senpaitachi sume baik-baik .. alhamdulillah dapat Oita mak .. "

Camtulah aku rase shiawasenye mase memula sampai Oita ... aku rase beruntung sangat Allah bagi aku peluang sambung belajar kat dai nih .. semua baik-baik belaka .. the next day senpai bawak kitorang gi beli carpet ngan barang rumah .. benda pertama yang aku nak beli sampai sampai sini ialah PC .. so bile senpai tanye .. aku jawab PC walaupun ade gak sempai tak susume beli awal .. ade yang suh beli desktop .. ade yang kate tunggu next skolar .. aaahhh tak kire aku nak beli jugak .. ( tak tahan laaaa :p ) .. hehehe alhamdulillah akhirnye aku dapat pc idaman walaupun tak berapa power .. bleh la sampai skrang aku pakai alhamdulillah elok je tak banyak masalah ...
Aku ingat gi ngan senpai 2 nensei time tu beli brang rumah spt carpet dan pinggan mangkuk .. banyak gak barang yang aku dapat dari senpai menyebabkan hampir semua barang aku takyah beli .. aku dapat TV , periuk nasik, bantal, radio, tilam, futon dan segala menda menda basic sebab kak liza balik die tinggalkan sume utk aku .. mesti haizuan jeles time tu kan ??? hikhik .. sowwi la haizuan nak wat cemane kan .. hehehe

Satu peristiwa yang aku tak bleh lupe time pnut ngan sape tah bawak kitorang gi skolah naik bas sambil ajar ajar cara nak gi skolah naik kenderaan awam la nih .. ntah camne aku yang begitu nervous nak naik bas .. elok pintu terbukak je .. pnut dah naik .. aku " gedebukkkkk" depan pintu bas tu jatuh tegolek takde angin takde ribut .. ntah camne kaki bleh terpeleot time tu .. tapi kagum aa ngan nut pnut yang sangat macho sebab tak sket pun gelak kat aku .. die senyum sambil memberi kata semangat .. " laaa camne bleh jatuh .. bangun cepat .. meh naik naik " .. walaupun aku tgk muke die merah menahan malu dek pandangan nihonjin sekeliling .. muahahah nasib ko la pnut dapat kohai mereng .. kueng kueng *

Ish wokeh la dah penat menulis .. nak tido la .. arini letih ... esok nak kena study .. ahad ade exam .. so kepada kengkawan yang nak ajak berlipur lara tunggu sampai cek abeh exam naaa ..

oyasumik !!

Nov 24, 2005

Aktiviti di Hari Buruh

Aku budget tak perlu lah aku bercerita panjang ape yang berlaku sepanjang arini .. atau dengan nama lain 'Hari Buruh' arini kat jepun ... sebab rasenye almost blog girls oita bakal menceritakan menda yang sama .. so kalau nak tau ape kitorang buat .. sile la melawat link link kat tepi tu ..

Cume ape yang aku nak katekan kat sini ... this is satisfaction ... yeah i mean it .. hasilnye sangat memberangsangkan .. bak kate salah seorang dari kami .. ianye memang telah menunjukkan hasil kerja tangan "cameraman-cameraman" amateur yang best disamping memupuk semangat kerjasama antara kumpulan .. dan hasil muhasabahnye semua berpuas hati .. ahaks ! ..

Thanks to all my friends .. we had a very good time .. precious moment .. tak mungkin dapat aku lupe sampai bebila .. love you guys ! ..



This one of the result ... what do you think ?? .. hehehe
Image hosted by Photobucket.com

Nov 23, 2005

Terkenang suatu masa dahulu ...

Insyallah kalau takde aral melintang lagi 4 bulan tamatlah zaman student aku di Oita Univeristy nie.. pelbagai rase ade .. kekadang rase seronok sangat sebab lepas ni aku tak berjauhan dari keluarga dan insan-insan tersayang di malaysia.. tapi kekadang aku rase sedih dan sabishi nak tinggal bumi sakura ni .. terlalu banyak pengalaman yang sukar nak dilupakan .. terlalu banyak manis dan pahitnya student life kat jepun ni .. nampak macam seronok duk negara orang dapat rase 4 musim , dapat rase makanan jepun , dapat kawan jepun ... tapi kat sini jugak lah rase susahnye belajar dalam bahasa jepun yang aku rase ade lah dalam 40% je ape yang lecturer ajar aku faham.. :( , betapa seksanye bile masuk musim sejuk , betapa susah nye bile ade masalah dan terpaksa hadapi sorang diri tanpa mak bapak .. kalau difikir-fikirkan memang terlalu banyak kehidupan aku di sini mengajar erti kesabaran...bersyukur sangat kerana diberi peluang menjalani kehidupan 4 tahun di negara orang nih .. :)

Teringin nak mengimbas kenangan masa aku memula jejak kaki di bumi Oita nih ... tak silap aku tarikhnye 26.3.2002 .. flight aku dan haizuan paling awal bertolak menyebabkan kitorang tak dapat menikmati sarapan pagi yang disediakan hotel tempat semua student bermalam untuk orientation.. setibanya di airport oita perut dah berbunyi bunyi .. lapar tak hingat aa time tu .. alhamdulillah ade konbini kecik kat situ .. sampai sekarang ade lagi konbini tu tak silap aku ... tapi aku tak tahu ape yang boleh makan .. bace kanji pun terkontang kanting lagi .. tambahan plak was was melampau dalam diri .. apa yang aku nampak cekelat "kitkat nestle" je yang same ngan mesia .. aku pun dengan konpidennye beli cekelat tu .. haizuan aku tak ingat die beli ape .. hehehe ..

Pastu .. kitorang pun mula mengontek senpai yang ade dalam list yg Chibasan bagi .. nama yang tertera untuk Oita Dai ialah "Z" .. owhhh senpai "Z".. aku rase aku yang call senpai tu .. aku ingat masuk 10 yen ( duit kaler gangsa nilai lebih kurang duit 20 sen mesia ) cukup lah untuk call senpai tu .. aku pun masuk 30 yen .. sempat cakap " senpai , kami dah sampai .." tuppppp putus .. erkkkk ..camne nih .. tapi aku rase senpai tu sure dah dapat info yang kitorang dah sampai Oita Airport ... so kami pun tunggu .. ingatnye Oita Airport tu dekat la ngan Oita University tempat kitorang tinggal .. so kami pun tunggu punye tunggu .. 10 minit tak sampai , 20 minit tak sampai jugak .. dah sejam gurai kitorang pelik gak la .. isk jauh sangat ke Oita Airport nih .. Pastu aku amik keputusan untuk call lagi skalik ... kali ni kitorang masuk 100 yen plak ..

" Hello , boleh cakap ngan "Z" "

" Aaaa korang sampai mane tu ? " ( dengan suara agak mamai .. heheh )

" Errkkk .. kitorang kat Oita Airport "

" Owhh ye ke .. ok tunggu sampai aku datang "

" Erkkk bape lame senpai ? Jauh ke ? "

" Aaa tunggu je lah .. "

So kitorang budget dekat je lah .. dalam 10 minit bleh sampai senpai nih .. kitorang pun kembali menanti penuh harapan .. ishhh dekat sejam jugak ni tak sampai sampai .. takpe kitorang tunggu lagi dengan penuh harapan ... sejam lebih jugak lah kitorang menanti kat kusi tu dengan penuh kelaparan .. perut bunyi tak hengatnye lah .. nak beli onigiri pun tak berani .. nak beli ape pun tak berani mane la tau kot kot ade 'cik bab' .. isk .. tak mo laa bebaru sampai dah tercemar .. ahaks !

Penantian berakhir bile datang seorang senpai lelaki bertopi dan agak gelap-gelap sket ( sah ! melayu nih .. ahaks ! ) .. hehehe haizuan tegur dulu .. pehtu kitorang dibawak oleh senpai "Z" ke sebuah kedai .. die belikan kitorang kopi sorang satu ... tapi haizuan yang bayar .. hihihi .. soklan pertama aku masuk keta senpai tu .. jauh ke Oita Airport ngan Dai .. pastu kena gelak .. hahahah rupenye baru aku tau sket punye laaaaa jauh skolah ngan epot .. ishhh awat lah chibasan anto kitorang naik flight ..

Sepanjang perjalanan tu aku menyaksikan betapa ' kampung ' nye Oita nih . ish .. awat la aku pilih dai nih .. awat keliling laut je .. awat aku tak nampak supermarket pun .. awat tak nampak bangunan tinggi pun .. awat nampak laut ngan bot nelayan jek .. waduhhhhhhh seksa nye idup camni ... pastu yang senpai " Z" pun mengiyakan je la .. Oita ni kampung .. aaa tengok lah utan sepanjang jalan .. laut .. mane ade department store sume .. paling terel pun konbini jek .. eki pun kecik jek .. cuak giler aku time tu .. dekat sejam perjalanan baru nampak bangunan beso beso .. sah kena tipu lagi ! chisss betuiiii ... sabo je la .. nak tetido aku dalam keta lame sangat .. mane laaaa skolah tak sampai sampai lagi ..

Sesampai je senpai "Z" terus anta aku ke bilik Kak Salmah .. senpai yang aku kenal melalui email jek .. beria kemain die ajak aku masuk Oita Dai .. ape lagi dengan hati terbuka aku apply dai nih .. maklum la bukan senang nak dapat kontek senpai kat jepun .. skali dapat mail dari kak sal dulu yang ajak aku datang sini .. kemain seronok laaa aku .. mase tu tak kenal kak fuza lagi .. pernah balas mail skali jek .. pastu lost kontek dah .. heheh .. dengan penuh kelaparan aku lepak di bilik kak sal .. dedekat petang baru siap hidangan die masakkan utk aku .. betapa simplenye die masak kalau tak silap aku ikan saba masak sos tomato ngan telur goreng rasenye .. punye la nikmat rase masakan kak sal tu .. maklum la hidangan pertama sejak sampai nihon .. kat hotel tak bape makan .. hehe baru tuka cuaca la katekan .. tapi disebabkan malu malu kucing .. punye la sket aku makan .. aduihhh nyesal deh ..

Pastu soklan yang aku ingat tanye pada kak sal ialah .. skolah kat mane ?? daftar skolah bile ?? nanti kitorang duk mane ?? kat kaikan tu ade ape ?? nak gi skolah naik ape ?? tu soklan sampingan je .. soklan yang sebenar benar aku nak tanye ialah ... nak tepon mesia camne ??? hahahah rindu beb .. mane tahan .. tapi seb baik kak sal faham .. die kasik pinjam kad brastel die .. pastu malam yang same jugak kak aisyah datang borak-borak bersama .. berlakulah jejak kasih rupenye kak aisyah adalah senpai aku kat mrsm taiping merangkap student bapak aku dulu .. hihihi klakar je rase .. pastu kitorang layan TV .. yang aku ingat citer pertama aku tgk kat jepun ialah USO .. skarang dah takde dah bangumi tuh kat sini .. seram gak bangumi tu .. lepas tu aku tgk citer ape tah nama bangumi tu tapi sampai skrang aku suke layan .. die interview pakcik pakcik mabuk ... aku rase macam kelakar tapi segan nak gelak takut salah timing .. so aku usha je lah kak aisyah ngan kak sal gelak .. hahahah tah ape ape kan ..

Berakhirlah hari pertama aku kat Oita University .. Haizuan aku tatau la mane senpai "Z" bawak lari die .. terase rindu pun ade time tuh .. ahaks ! .. ahahahah memain jek .. aku tak ingat malam tu jugak atau the next day kitorang dibawak jumpe senpai untuk jikoshokai .. punye la dogi dogi .. nama yang derang selalu sebut itosan .. ( ermm nama cam jepun .. sape die tu ?? ) len kali aku cite .. cukup lah dulu untuk hari pertama aku menjejakkan kaki di bumi Oita ini ..

Sekian dulu , wassalam ...

( Rindu senpaitachi sumer ... uwaaaaa )

Nov 19, 2005

pusing-pusing naik 'densya'

Image hosted by Photobucket.com


letih arini ... jalan-jalan pusing-pusing naik 'densya' .. hehehe sowwi la bukan tanak habaq tadi ... ramai sangat orang segan la plak .. alhamdulillah ade rezeki lebih sket dapat la aku'berjalan-jalan' menikmati koyou yang indah .. almaklum ler last week tak pueh .. rugi kalo tak pegi minggu ni .. autumn aku yang terakhir di bumi sakura pun soro soro nak abeh .. dah nak masuk winter maka bermula lah zaman hibernasi plak lepas ni ..

sonot betul dapat bergambar pueh pueh kat ' YABAKE' tadi .. mengikut buku tempat ni tercantik di Kyushu. Subhanallah .. memang cantik sangat .. puas hati .. tahun lepas pun aku tak berpeluang pegi sebab dihujani report yang tak menang tangan.. disebabkan dah lame sangat aku simpan angan-angan nak menjejakkan kaki ke Yabake tu .. tetiba ade orang ajak dan ade rezeki duit sket pemberian 'seseorang' .. tertunai jugak lah impian aku arini .. alhamdulillah .. segala jenis posing aku try .. time reramai segan rasenye nak 'bergolek' bawah pokok berkaler-kaler ni .. ade peluang .. ape lagi pepaham je ler .. heheh

bukan tanak ajak semua tapi memandangkan ramai yang sibuk minggu nih .. ade yang buat 'open house' arini .. ade yang dah stat sibuk study .. ade yang tgh chukang ... tak sampai ati nak ganggu semata-mata nak menunaikan niatku yang satu nih .. takpe kan next year ade lagi insyallah ... :)

balik leletih dihidangkan plak dengan hidangan nasik tomato ngan ayam masak merah *PEDAS* yang sangat best oleh adik-adik beras .. walaupun memula ade orang tu kate nak balik umah terus sebab repot bergunung-ganang berbukit bukau , sumer nak kena submit next week .. tapi sebab aku DRIVER .. sukati aku ah , best sangat dapat kumpul reramai tadi tapi disebabkan masalah teknikal aku terpaksa balik awal .. gomennasai ne .. *tak tahan* deh !!! ... kepada anak-anak makcik beras ... gochisousamadeshita.. oishikatta wa... time kasih daun keladi len kali bleh buat lagi .. next week umah sape ye ?? ahaks ! umah saye bukan takmo ajak cume tak sampai ati takut ade yang kena makan diri ~ tak pun kena buat shif .. ahaks! umah kecik deh .. insyallah next year saye buat *open house* bebetul open .. aaa time tu wajib datang tau .. ahaks !

okaylah letih betul arini .. pancit .. tido dulu ye ... OYASUMIKKK ~

Photo Pilihan Hari Ini

Image hosted by Photobucket.com

ni 'densya' pinjam kitorang .. ahaks !

Image hosted by Photobucket.com
posing sket ...

Image hosted by Photobucket.com
kontrol beb !

Nov 18, 2005

MOTIVASI PAGI










Opsss !!! Jangan TuTUp SKrin PC Anda DuLU

Jom DEngAR SLoT MotiVasi Pagi DarI Dr. FadHiLah KamsAH nih

Sesambil sesiap nak pegi sekolah tu .. semoga ade pekdahnye !!

~ Eppy Sokmo ~

( sesape tak bleh play klik sini)

Nov 14, 2005

Bicara ...

Bila hati berkata-kata , mulut mula ingin bicara. Namun setiap kata-kata mungkin diselaputi dosa. Hati menghalang untuk terus berkata namun nafsu mengatasi segala. Beginilah hidup manusia yang tidak lepas dari mengatakan tentang sesuatu. Kadang-kala kita lupa anugerah pancaindera yang Allah kurniakan itu hakikatnya bukan untuk mengatakan sesuatu yang tidak baik tetapi dianugerahkan Allah SWT untuk berbicara tentang amal ibadah dan zikrullah.

Nasihat untuk diri ini .. semoga Allah pelihara diri dari sebarang salah bicara. Tidak dapat tidak , ada jua tersalah kata namun aku hanya manusia biasa. Ya betul , diam lebih baik dari berkata-kata... Bila manusia berkata-kata banyak yang salah dari betulnya .. jika diam membuatku bahagia maka bisaku lakukannya semoga hidup ini lebih aman damai hendaknya ... :)

Abu Thalhah : "Ketahuilah bahwa sesungguhnya kehidupan dunia itu adalah permainan dan suatu yang melalaikan, perhiasan dan bermegah ? megahan antara kamu serta berbangga ? banggaan tentang banyaknya harta dan anak, seperti hujan yang tanam ? tanamannya mengagumkan para petani, kemudian tanaman itu menjadi kering dan kamu lihat warnanya kuning kemudian menjadi hancur. Dan di akhirat nanti ada adzab yang keras dan ampunan dari Allah serta keridhaan-Nya. Dan kehidupan dunia ini tidak lain hanyalah kesenangan yang menipu” (QS Al Hadid : 20)

Abu Thalhah: "Sedang kehidupan akhirat adalah lebih baik dan lebih kekal” (QS Al A’la : 17)

Nov 10, 2005

geram .. geram

eiii geram betul aku kat ahmad nih .. apesal la ego kemain .. cakap je la kalo dah sayang kat nazirah tu .. eiii sakit jiwa aku nak nunggu sampai bile la derang bebetul nak berchenta nih .. cepat la sket .. tinggal 6 episod je ni .. kalau takde scene derang berchenta memang aku fire pengarah die tau .. tak pueh ati nih ..

susah sangat ke nak cakap ko sayang si nazirah tu .. nak dedua .. aminah pun nak nazirah pun nak .. eii tak matang betuiii .. baik si faiz tu matang sket .. malangnye si nazirah tu dah kawen ngan ahmad .. kalo la blom kawen dah lame aku suh die kawen ngan faiz jek .. lagi padan .. ensem .. matang .. bukan cam ahmad .. childlish ! tak matang .. nak cover dedua .. banyak cantik .. ingat ko ensem ke ?? haaa ?? eiiii geram betul aku ..

plak tu di aminah pun satu .. dah tau laki tu dah kawen saje je nak ajak jumpe jumpe .. dah tau laki tu pantang ko panggil die datang .. takyah la panggil memalam kot derang laki bini ade date ke nak candle light dinner ke yang ko sibuk pehal .. eiii nyampah betul aku nengok aminah nih .. bape kali dah si ahmad biar nazirah tunggu sengsorang kat restoran ke , umah ke .. janji malam nak dinner skali .. kemain la si nazirah tu siap siap tunggu .. sampai tetido die .. last last suami gi minum ngan pompuan lain .. eii kalo aku laaaaa .. tatau la nak wat ape ..

yang peliknye .. apesal nazirah setuju nak sambung kontrak tu .. eiii dah 4 bulan sabo ngan baran si ahmad tu .. sanggup ko nak tahan 3 tahun .. ??? ish ish nazirah nazirah .. aku tau sebab ape .. sebab ko pun dah jatuh chenta ngan ahmad la tu .. tapi aku akui la ahmad tu nampak je baran tapi sweetnye bisa mencairkan mana mana pompuan .. mane taknye .. nazirah sakit die buatkan bubur , balik kerja die belikan bunga .. nazirah majuk die gi carik sampai taman bunga hujan-hujan .. kalau nazirah majuk gi lari umah orang lain pun die pi turut pick-up balik nazirah .. kirenye die tunjuk la yang dia sayang tapi saje tanak cakap .. alasannye kalau nazirah takde umah takde sape nak watkan breakfast .. chaitttttt ... laki oh laki .. cakap je la kan senang .. ego kemain ..

hahahhaha ni la nasib orang dah kemaruk layan full house .. tak sabo nak abehkan tapi donlod lambat la .. ade lagi 6 episod .. akan ku usaha abehkan by this weekend .. walaupun demam kuat melanda diri ... muahahah .. mila mila .. wut happend tu yu ..

keranamu full house ...

Nov 7, 2005

sakitnya jiwaku menanggung derita ..

mane tak sakit jiwa melayan drama "FULL HOUSE" marathon baru abeh 6 episod .. sungguh sakit jiwa menanti abeh donlod sampai episod 16 .. padan la orang duk susume suh nengok citer nih .. ni aku maleh nak start nengok citer episod episod nie .. kan dah takleh tido malam doki-doki menanti kisah seterusnya .. kepada mereka yang nak melayan citer ni make sure anda dah abeh donlod sume episod baru layan .. sebab anda mempunyai possibility untuk duduk depan tv 16 jam .. paling tidak pun 4 jam sehari melayan menda alah nie .. ( adehhhh sungguh buang masa ! )

Review citer : mengisahkan si Ahmad ni top star korea yang sangat digilai jutaan peminat..die ni terlalu la sukenye kat Aminah yang die kawan sejak kecik tapi malangnye Aminah ni minat kat member baik Ahmad iaitu Faiz ..jadi Ahmad ni asyik tak tercakap je yang di suke minah nie ..

Meanwhile muncul la sorang pompuan yang sangat lurus bendul dan tah ape ape life die yang bernama Nazirah .. asyik kena tipu dek member jek.. disebabkan kebendulan die .. umah besar milik mak bapak die telah dijual dek kengkawan die sendiri .. abeh harta menda sume kawan die amik .. ( yang aku tak faham .. apesalla si Nazirah ni tak repot polis jek ) ..

Tanpa disangka rupenye yg beli umah tu adalah Ahmad .. disebabkan Nazirah takde umah so Ahmad ni pun jadikan Nazirah ni orang gaji die .. masak , kemas umah sume .. sian Nazirah asyik kena tengking herdik je.. Ahmad kate die bodo la , otak burung laa tah ape ape Ahmad tu tapi Nazirah tetap bersabar sbb dia ade Ahmad je yg bleh tolong die ..

Pastu disebabkan Ahmad ni dah tak tahan menanggung derita cinta tak sampai die pun kengkonon nak tunjuk terer tanpa berfikir panjang pi kawen ngan si Nazirah nie ( kawen kontrak yang hanya derang bedua je tau ).. aaa pastu nak tau seterusnye sile la donlod sendirikkk .. hahah

Nazirah ?? takde la comel sangat .. aku rase Aminah lagi comel tapi sebab die telah menjadi orang ketiga dalam rumahtangga Ahmad dan Nazirah .. maka aku tak suke si Aminah ni .. Tapi Nazirah ni comel gak kalo die mekap lelawa ..

Ahmad ?? ermmm good looking .. bleh membuatkan aku tak lena tidur gak la .. biler teringat senyuman die .. waduhhhh bergetar jiwa deh !

Lelain komen :

Umah tu terlalu besar dan sangat la cantikkkk di tepi laut dan dikelilingi bukit bukau tapi yang peliknye camne la die gi pejabat tetiap ari ulang-aling kat bandar .. rase cam taihen jek ..

Pakaian Ahmad dalam citer ni terlalu la lawa .. smart gilerrr ahh .. pendek kate memang baju Top Star aaa .. malangnye baju si Nazirah dan Aminah ni sume sepesen je sume mini-skirt .. abeh abeh pun seluar tapi still paras peha jugak .. setakat aku dah tgk takde lagi la skirt-labuh ke, one-piece ke , jeans ke .. gi jumpe mak mertua pun mini-skirt , baju kawen pun mini-skirt .. apesal eh ?? adakah salah pereka fesyen drama ni ataupun salah tuan pengarah ?? heheh ..

ni je la kot bat mase ni .. lastly sesape yang terasa penat setadi ke , penat wat repot ke :p .. terasa nak menjiwang seketika bleh aa layan cite ni .. tapi berpada-pada lah eh .. jangan abaikan tanggungjawab anda sudah .. ahaks !!


ni la gambar si Nazirah & Ahmad

Sponsor Kami