Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Jan 29, 2007

Walaupun ramai yang menggalakkan aku jadi lecturer ( dengan kate lain kena amik master .. ) .. biarlah aku dengan keputusan aku dahulu. Masa depan aku pun tak berani nak kate tapi aku bersyukur diberi peluang bertugas di bawah seorang bos yang baik dan penuh ilmu di dada .. dan yang penting ilmu yang dimiliki tidak pernah lokek untuk dikongsi bersama .. biarlah segala ilmunya diturunkan pada aku dulu sebelum aku merubah arah. Aku masih seronok di sini dan aku berharap sangat agar diberi peluang untuk terus lama berkhidmat disini.

Walaupun banyak dugaan dan halangan yang harus dilalui, aku rase inilah salah satu lumrah kehidupan yang perlu dilalui setiap insan untuk mencapai satu kejayaan .. bukan di dunia sahaja malah di akhirat juga .. Insyallah ..

Ishhh sedar tak sedar dah pukul 11 lebih .. padan la rase ngantuk sangat .. Abang ?? Ermmm takyah habaq la .. dah sampai bulan agaknye .. tak pun Pluto .. dengan jet UFO kesayangan die tu .. JELES !

Jan 25, 2007

Saikin aku sempat sampai opis awal .. awal pun tak berape awal la dalam 7:50 gurai ... opis masuk 8:15 .. hehe kire ok la .. lepas berdiskusi dengan abang ..

" abang , rasenye kite kena kuar paling lewat pun kul 7:00 la bang .. aritu cuti skolah 7:20 pun sempat sampai lagi .. skrang memang tak bleh la ... ape pendapat abang ? "

" Ermm takpe la .. esok kuar awal la .. "

Hikhik .. yeyyyy akhirnya berjaya jugak aku pujuk abang kuar awal .. abang takde punch card sebab tu die rilek je .. gerak gak pepagi kekadang tu ..

Tapi bile kuar awal .. aku la plak tunggang langgang kena wake-up awal lagi siapkan sarapan sume .. hehe takpe la yang penting bleh kuar awal dan sempat sampai opis .. cuti dah berlambak lambak nih .. cuti kawen aritu je dah cukup mengurangkan prestasi aku kat sini .. kalau lambat abeh la ..

Yang pasti .. aku eppy .. bos takde arini .. bleh buat keja rilek sket .. susah gak kerja ngan bos ni .. kite taktau ape yg bermain dalam fikiran die .. die nak suh kite buat ke .. die nak buat sendiri ke .. pun tatau .. ke die nak suruh kite balajar sendiri ke .. aduihhh bleh pening aa keja ngan bos jepun nih .. however, he is a nice guy la .. kalau ditanya sebijik sebijik die ajar sampai faham .. aku bersyukur sangat dapat keja sini .. I'm HAPPY here .. hopefully boleh kerja lama dan berkhidmat dengan company nih .. Insyallah ..

Jan 18, 2007


Dan akhirnya kami disatukan ... setelah pelbagai dugaan dan rintangan yang tiba ... apa yang mampu aku lafazkan hanya sebuah ungkapan yang dapat menggambarkan segala perasaan yang bermain di dada ... ALHAMDULILLAH ... aku bersyukur ke hadrat Ilahi kerana dipertemukan aku dengan insan yang sangat penyayang dan bertanggungjawab ... Yes he is the ONE ... dan aku sentiasa berdoa agar hidup kami sentiasa dirahmati Allah SWT ...

Setiap isteri mengimpikan menjadi isteri terbaik buat suami .. menjaga makan minum dia, memelihara pakaian dia dan melakukan setiap suruhannya asal tidak melanggari hukum Allah SWT .. namun ia tidak semudah yang disangka ... tidak dinafikan memang wanita senang ditempatkan ke dalam syurga jika semua berjalan lancar .. setiap kata suami tidak dibantah, setiap kehendak suami dituruti ... tetapi satu yang kita selalu lupa bila gangguan syaitan dan arahan nafsu tidak dapat dikawal, apa yang bakal terjadi ... tapi inilah asam garam berumahtangga ..

Jangan salah sangka pulak .. bukan aku gaduh pun .. alhamdulillah belum pernah gaduh lagi pun .. last skali gaduh bile eh .. ermm ntah lupe dah .. hikhikkk ... yo yo ooo jaa .. hehehe .. saje je muhasabah .. risau la .. kekadang tertanya tanya betul ke ape yang aku buat ni ? Gembira tak abang dengan tindakan aku ? Ermm banyak lah .. bukan aku je rase .. aku rase semua isteri rase kot .. sebab semua teringin nak jadi isteri solehah ...

kan kan ?

Jan 12, 2007

Sakit kepala betul arini .. nape ?? Kena pasang balik printer yang dah aku relai relai kan tu .. semalam puas aku bukak satu satu .. reverse process .. arini the whole day kena siapkan pasang balik .. adoiiii sakit kepala fikir ..

Nak kata technically power tak jugak sbb aku bukan mechanical backgroud, jadinye bile tgk drawing tu berpinar jugakla anak mata nih .. memang kena get familiar with parts name, assembly name sume tu la .. kalau tak ... payah betul nak faham work instruction tu ..

Life ? Ermm cam biasa .. balik umah paling cepat pun pukul 8 baru sampai .. nak masak lagi, nak membasuh lagi .. nak mengemas lagi .. pendek kate memang balik tu sambung kerja lagi kul 10 terus pengsan .. ngan abang skali pengsan .. letih bangatttt weih ... esok bangun gi keja lagi .. sampai bile la life aku nak camni .. tapi abang slalu pesan ..

Kite dah masuk fasa kehidupan yg baru .. dulu semua org buat utk kite .. but now we have to manage ourselves .. sacrify .. doing everything for the sake of Allah .. semua boleh jadi ikhlas .. Insyallah .. kekadang tu rase nak mengamuk jugak .. badan letih nak kena buat itu ini .. dulu balik keja bleh terus tidur tapi skrang .. nak buat keja/ hobby sendiri pun kena tangguh sbb nak urus rumahtangga ..

Tapi itulah fasa perubahan yang perlu dihadapi oleh setiap wanita dan sebab tu la org kate persediaan sebelum kahwin sangat penting supaya tak terkejut dengan segala dugaan yang datang ..

Aku harap aku dapat melaluinya dengan sabar tabah dan yang penting IKHLAS ..

Jan 6, 2007

Terlalu banyak peristiwa yang berlaku pada diri aku dan semuanya aku bersyukur ke hadrat Ilahi kerana diberi limpahan rahmat bagi diri dan keluargaku. Alhamdulillah semuanya telah berakhir dan aku telah pun selamat menjadi isteri kepada Mohd. Fakhri Mat Saad, suami tersayang. Mungkin ramai yang dah tahu dan mungkin juga ramai yang belum tahu ... Aku cuma mengharapkan mereka memahami diri ini.. bukan aku lupa tetapi terlalu banyak yang perlu aku lalui sebelum selesai segalanya.. dan aku mengharapkan doa dari semua agar kehidupan kami akan lebih bahagia dan sentiasa dilindungi rahmat Allah SWT.

Mulai hari ini dan hari hari seterusnya, Insyallah bermulalah kehidupan aku semua sebagai penulis blog yang tak seberapa.. sekadar mengisi masa lapang dan berkongsi kehidupan aku bersama mereka yang sudi meluangkan masa merenung blog buruk aku ni ..

Pendek kata, blog usang yang dah berumur dekat 3 tahun ni kalau tak dijaga ... berhabuk bersawang jugak nanti .. Penat aku jaga makan minum 2 tahun lebih .. tak mungkin aku stop ... ishh tak mungkin .. cuma mungkin penulisan aku berbanding dulu lain sket la kot .. " kate dah jadi bini orang ... " kalau macam dulu jugak .. payah dehhh ..

Nanti aku letak beberapa keping kenangan majlis walimah aku dulu tu .. masalahnya masa belum ade nak membasuh, mencuci gambar gambar aku tu .. tunggu-tunggu la dulu eh .. aku sendirik pun tak sabo nak tgk gamba gamba tu .. hehe ..

Okaylah .. sampai sini dulu .. nanti sambung lagi ..

Sponsor Kami