Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Jun 5, 2012

Home made sushi

Weekend lepas, atas request daripada anak-anak, suami dan adik-adik, ibu menggagahkan diri sediakan sushi untuk mereka. Tak la sesedap sushi kedai, tapi boleh la sekadar nak melepaskan rindu makan sushi dan yang paling penting insyallah dijamin HALAL. Untuk pengetahuan, ada sebuah kedai di sini yang menjual bahan-bahan masakan jepun .. kedainye kecik je tapi semua barang ada. Ikan seperti maguro pun ada dijual. Yang paling best, dia jual sangat murah berbanding jusco. Ice cream yang selalu ibu beli RM10 die boleh jual RM6. Miso paste yang selalu mengandungi alkohol, dia ada jual yang non-alkohol. Waaa ape lagi, memborong sakan la ibu. Kengkawan yang teringin nak ape-ape boleh gitau, ibu boleh tolong tgkkan.  

So, ni la hasilnya ... 

 Persediaan bahan-bahan dan peralatan

 Yaki tamago aka telur goreng 

 Ebi furai aka udang goreng tepung

 Gohan aka nasi yang dah dikepal guna acuan sushi

 Yaki tamago sushi yang dah siap

 Ebi furai sushi - favorite cik abang dan anak-anak

 Maki zushi aka sushi gulung 

 Maki zushi yang dah siap - telur, tuna, sosej, udang, telur ikan, timun dan salad

Budak kecik yang tak dapat makan sushi :)


2 comments:

  1. sedapye....thanks for sharing...feel free ke comiekidz.blogspot.com..;)

    ReplyDelete
  2. salam..nk tanye..kedai jual brg jepun tu kt mane ye..bole bg address x??tq

    ReplyDelete

Sponsor Kami