Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Apr 26, 2011

Syukran ... Allah permudahkan kami lagi ...

Alhamdulillah syukur. Allah permudahlan urusan kami lagi. Rumah dah basuh. Semoga urusan pindah rumah kami berjalan lancar. Setakat hari ni ... air dah masuk. Petang tadi bertungkus lumus dengan suami dan ayah mertua mendobi rumah baru. Esok, insyallah wire man datang nak pasang 9 bijik lampu kalimatang, 1 bijik lampu dinding, 2 bijik kipas siling dan 1 bijik kipas dinding. Total upah pasang RM100 .. harap harap betul la die charge banyak tu, jangan lebih. Budget pun banyak tu jek.

Insyallah esok juga kontraktor TM akan datang untuk sambung line telefon di rumah baru. Alhamdulillah deal punye deal punye deal ... dapat la jugak port kosong untuk rumah ni. Walaupun hakikatnya memang susah depa nak bagi. Tapi tu la, semua kerja Allah SWT. Lega aku dengar bila dapat juga 1 port untuk kami. Senang untuk aku call abang time dia kat Norway nanti. ( Abang nak pi lagi .. adalah hikmahnya tu aku akan di sini bersama anak-anak. Dapat jugak aku bantu mana yg patut untuk kenduri adik bulan 6 nanti )

Insyallah Sabtu ni, grill siap pasang dan bersedia untuk diduduki. Sungguh tak kusangka grill boleh siap seminggu jek sebab rumah yg kami sewa ni haritu janji 2 minggu tapi akhirnya makan bulan jugak. Harapnya tokey grill tu tak klentong kami sbb selagi takda grill, memang mustahil la kami nak duduk dengan anak anak yang begitu aktif memanjat sana sini .. Tingkat 3 plak tu .. aduhai bahaya bahaya .. 

Insyallah, minggu depan angkut barang dari KL ke Penang pulak. Lega nya bila dapat tahu proses mengemas akan dijalankan oleh kontraktor syarikat abang. Tak perlu la kami nak bertungkus lumus bukak pasang katil dan kabinet bagai .. semua A to Z , loading unloading, pack unpack .. depa yang uruskan. Kami tinggal bagi arahan je. Syukur alhamdulillah, Allah permudahkan lagi .. 

Semoga semua urusan berjalan lancar seperti yang dirancang. Harapnya rumah ni sempat la kami buat house warming, insyallah. Rumah di BM (Bukit Mahkota) tak sempat nak buat house warming dah kena pindah. Harapnya rumah di BM (Bukit Mertajam) sempat la kot. Rumah baru ni kecik ja .. penat dah ngurus rumah besar besar .. (teres besar ke ??? besar bangat dah aku rasa .. letih naik turun .. :) )

Rasanya sampai sini la dulu bebelan ku .. Ngantuks plak rasanya .. Daaa ...

Rumah baru kami .. alhamdulillah

No comments:

Post a Comment

Sponsor Kami