Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Nov 23, 2016

28 Oktober 2016


Penantian 10 tahun, alhamdulillah .. puteri pertama ibu .. Nuwairatul Iman Bt Mohd Fakhri selamat dilahirkan pada 28 Oktober 2016, Jumaat jam 12.44 tghari di Hospital Az-Zahrah dengan berat 3.0kg pada 37w hamil .. disambut oleh Pakar O & G tersayang, Dr. Fazlina Hanum sama macam abang-abang. 

Menitis air mata ibu, akhirnya ada seorang puteri yang lahir dari rahim ibu. Puas ibu berdoa sepanjang Ramadhan yang lepas terutamanya, agar baby dalam rahim ibu ni baby girl .. dan sampai hujung kehamilan, masih tak jelas jantina anak ibu .. saje nak buat suprise eh ?? 

Sehari sebelum bersalin ibu dah rasa contraction yg agak ketara jugak tapi ibu ingat main-main jer. Almaklum anak ke-4, kengkonon power sangat la kan .. Cuma yang pelik ibu tak rasa sangat nak kencing malam tu dan ibu rasa baby macam bebetul ada di bawah. Tapi ibu masih tak sangsi apa-apa. Lebih kurang jam 6 pagi, air ketuban ibu pecah .. Nervous sangat-sangat sebab dah anak ke-4 .. risau terbersalin dalam keta .. Terus ibu msg Dr. utk inform kata ketuban pecah, dan Dr. suruh terus ke hospital dan ready utk bersalin. 

Beg memang dah ready. Barang-barang utk masuk wad semua pun dah ready. Yang tak ready cuma jiwa ibu .. Plannye nak minta bersalin 1 Nov .. dapat la bulan 11 sama dengan ayah, abang Muadz dan abang Mus'ab .. tak sangka betul baby girl ibu nak keluar awal .. takpe la janji selamat semua. Alhamdulillah .. 

Tepat jam 12.44 Nuwaira selamat dilahirkan tanpa induce, tanpa vacum .. cuma epidural jek ibu amik .. ibu terpaksa ambil epidural sebab bp ibu agak tinggi sepanjang hujung kehamilan menyebabkan Dr suggest amik sbb bila sakit, potensi utk bp naik mendadak sangat tinggi dan bahaya pada ibu dan Nuwaira .. Alhamdulillah .. selesai ayah azankan Nuwaira dan hantar ibu ke wad, ayah dapat tunaikan solat Jumaat di Masjid Hasanah depan tu .. sama la .. Abang Musab dan Abang Nukman pun hari Jumaat .. semua ayah sempat solat Jumaat dan sempat sambut anak-anak di labor room .. Abang Muadz hari Rabu :) 

Semoga Nuwaira anak ibu, puteri ibu, kasih sayang ibu menjadi puteri solehah kesayangan ibu ayah dan abang-abang. InsyaAllah ibu ayah akan didik sebaik mungkin anak-anak ibu ayah .. Muadz, Musab, Nukman, Nuwaira menjadi anak soleh saham akhirat ibu ayah. InsyaAllah. 

No comments:

Post a Comment

Sponsor Kami