Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Sep 11, 2005

i'm back !

assalamualaikum wrt .. it's been a long time since i stop writing ... august ! last month quite busy .. toiuka ... memang busy tahap tak ingat ah ... just returned back here from malaysia .. sorri la kepada teman-teman kat mesia yang i tak sempat nak contact .. sebabnye balik aritu pun mengejut dari nagoya terus gerak osaka dan balik .. just bawak balik baju baju kotor lepas summer camp IPIJ 8-15hb ... tah ape ape kan ?

but then i got the most unforgetable memori sepanjang program SC 2005 .. 'Till Death Do Us Apart " tema kali ni .. YESS !! hanya mati yang memisahkan kami .. ukhwah saya bersama teman-teman seperjuangan kakak-kakak dan adik-adik .. it's not just ukhwah ... tetapi ukhwah yang dibina bersama-sama untuk menjalankan satu tanggungjawab demi mencapai satu matlamat yang sama ...

bile sebut SC yang dianjurkan oleh IPIJ ramai yang takut nak join sebab katanya program ni untuk orang baik-baik .. alasan yang biasa saya dengar ialah ... " saya tak ready lagi " ataupun " saya mane layak pegi program camtu " ... ermm kalau nak ikut layak tak layak saya rasa saya pun masih jauh dan tidak layak untuk join kakak-kakak dan adik-adik yang jauh lebih baik dari saya ... ( i know myself then ... :p ) tapi saya cube jugak pegi walaupun jauh di sudut hati ade jugak rase rendah diri .. tapi ape yang saya dapat di program tu ialah :-

1. mengecas hati - tanpa program ini saya mungkin tersasar lebih jauh .. sekurang-kurangnya saya diberi peluang untuk belajar banyak menda dan menambah ilmu yang mana selama ini saya tak tahu .. saya dapat bincang ngan kawan-kawan macam-macam isu tak kire lah isu semasa , feqah , ibadah dan sebagainya .. kalau tak dapat jawapan jugak ustaz pun ade .. ustaz bentangkan isu semasa sekarang .. keadaan umat islam sekarang dsbnya .. saya ni malas sket membaca tapi saya suka mendengar .. what a great point here i can ask the ustaz what really happend to Muslim all over the world .. sbb kalau bace newspaper ataupun artikel-artikel .. quite too lot and for me frankly saya tak bape faham sangat !

2. tambah kenalan baru - even though yang datang kebanyakannye adik-adik , but they are great friendly .. love you all .. muahh muahhh ... perhap our friendship will never stop anywhere since we have created it sweetly ... kite jumpe next program eh .. insyallah .. Aishah all the best !!

3. lawatan sambil belajar - ahaks ! cam lawatan skolah plak .. yes we went to tasik biwako ... the most biggest tasik in Japan ... besar giler ah .. tak nampak hujung ... seem like laut ... cume takde ombak jek .. orang kate air yang tenang tempat jin bertendang ( betui ke ? ) but we had a great time together .. panjat tangga sesame , turun tangga sesame ( walaupun ade yg kecut perut turun tangga curam :p .. still remember who they are ? ) ahaks ! .. melawat otera dan bergambar dengan pelbagai posing maut ( time muslimin tak nampak ah .. heheh )

4. tido dalam gelap - without any lampu .. cuma bergantung pada torch light yang ade beberapa ketul tu jek .. seram sejuk gak memalam tu ... bukan ape mane lah tau ade binatang-binatang buas ke yang berlari ke menjalar ke .. tapi alhamdulilah Allah permudahkan ..

5. mandi kambing - hehehe at lis mandi .. tui tak ? aaa nak tau nape mandi kambing ??? shhhhh rahsia ... yang penting jimat ... erkk ade ke yang tak mandi tetiap ari ?? tapi atas bukit tu sejukkkk ... especially malam .. without sweater .. takleh tido rasenye ... but i brought my bantal busuk .. that's why .. i got a very thight sleep ever ! ahaks ...

Rase rugi 3 tahun tak dapat join SC .. this is my first time join SC sebab tetiap tahun balik .. uwaaaaa .. nape balik ah ? tak macho langsung ... but i still have WG ( Winter Gathering ) this December ... Kepada sahabat-sahabat sume .. yang pernah join i'm sure you will come again insyallah ..kite jumpe nanti eh .. kepada yang tak pernah datang .. cube lah datang ... insyallah tak rugi .. kepada my batch yang dah nak balik tu .. serius ajak gegile nie ... semoga pengalaman ni menjadi sesuatu yang bermakna kat mesia nanti ..

i got to sleep .. dah lewat nie .. tadi ops LIPAS ! erghh tensyen natsu ni banyak nye makhluk tu .. gomennasai jadi pembunuh bersiri arini ...

to all my friends in Kyushu .. i pray for your safety .. taifu quite lot recently .. harap-harap tak jadi cam new orlene .. takziah kepada mangsa2 new orlene dan masyarakat jepun yang hilang sanak saudara , tempat tinggal , harta benda dan sebagainya .. banyak betul bencana alam sekarang ... is it a sign ? lets think ..

oyasumi !

No comments:

Post a Comment

Sponsor Kami