Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Dec 4, 2007

Tuan Puteri 40 Hari

Ade 2 minggu lagi untuk aku menikmati life sebagai "TUAN PUTERI" ... seronok betul rasenye bile makan minum dihantar depan mata, cukup masa makan je ... kerja rumah tak payah buat, yang penting jaga diri sendiri .. kate orang, anak sulong nak jaga betul betul .. Jadual harian aku hampir same tetiap ari .. menarik gak rasenye nak share ngan semua .. huhu tatau la ade yg bace ke tak blog buruk aku nih ..

Hari-hari aku actually bermula pukul 5 pagi sebab biasenye Muadz dah jaga time tu mintak susu ..

Lepas susukan Muadz dan salin lampin die , aku lelap kejap .. tu pun kalau die lelap laaa .

6:30 Bertungku

8-9:00 Siapkan Muadz untuk mandi ... kemas-kemas ape yang patut ( ni pun kena marah sebab Tuan Puteri mane bleh mengemas .. hehe ) .. dah selesai sume baru Tuan Puteri bersiram .. dan mula lah menempel-nempel segala jenis rempah PILIS la, PARAM la, air limau & kapur dan bengkung ..

9:30 Time melayan Tuan Putera Mahkota Muadz sebelum beliau tidur semula ..

10:00-12:00 Waktu berehat sambil melayan tenet ( tu pun kalau tak diganggu si kecik tu .. )

13:00 Lunch time ..

14:30 LIONTIN time ... ahaks !

16:30 Bersiram

17:00 Tuan Putera Mahkota Muadz plak bersiram ... huhu

18:30 Spa Q time ... huhu

20:00 Dinner & NEWS

21:00 TV time lagi ..

22:00 Time Muadz jaga nih .. bersiap sedia untuk melayan Tuan Putera sorang tu ... normally sampai pukul 2-3 pagi die nak orang layan die ..

Sungguh me"LAGHA" si Tuan Puteri .. 40 ari je .. ni yang best !

Yang tak BEST !

1. Orang lain makan nasik lauk sedap-sedap .. Tuan Puteri makan nasik lauk ikan bilis/ ikan goreng ngan sup sawi rebus .. ni je la lauk tetiap ari ... agak2 nak best sket dapat la skali skala ayam masak kicap ke ..

2. Dah biasa wat keja rumah ... huwaaa tensyen nye bile tgk umah berabuk .. nak sapu tak boleeeee ... tensyen tensyen ... !!

3. Semua menda berjadual .. tungku, sapu rempah, makan minum ..

4. Takleh minum air banyak ..

5. Rase bersalah sangat sebab semua menda orang buat kan .. nak makan pun orang kena anta naik atas .. minta maaf la eh .. insyallah nanti dah baik aku cover balik mane yang mampu ..

Sekian, nukilan Tuan Puteri ...

No comments:

Post a Comment

Sponsor Kami