Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Mar 22, 2008


Lame sangat tak update blog ni .. sibuk melayan anak kecil nih .. fheww memang tak sangka sungguh mencabar jadi ibu berkerjaya nih .. mana kan nak jaga anak, nak jaga rumahtangga .. sibuk berkerjaya lagi .. kalau dulu bace majalah orang cerita pengalaman membesarkan 13 orang anak .. takde la rase ape sangat .. tapi sekarang bile fikir balik .. memang superb laaa makcik tuh .. nak jaga sorang pun rase sangattttt susah tapi peliknye sangattt best ..

Yess, perkara yang sangat memenatkan tetapi sangat seronok ..

Setiap hari di pejabat sentiasa menantikan detik 5:30 petang bunyi loceng balik kerja .. tak sabar nak mengadap muka baby tersayang .. walaupun nampak macam die lebih rapat dengan makngah sbb makngah yang jaga sejak kecil tapi aku rase puas sebab sekurang kurang nya die rapat dengan makngah aku sendiri .. bukan bibik mahupun penjaga di nursery yang aku tak tahu ape makanan mahupun pengajaran yang diorang bagi pada anak .. sekurang-kurangnya aku tahu makngah bagi ape pada muadz sebab hasilnya adalah kami adik-beradik .. ( makngah jaga kami adik-beradik sejak kecik .. ) ..

Pengorbanan makngah memang besar .. tak mampu aku nak balas .. ape yang aku mampu bagi Cuma kasih sayang dan prihatin pada kebajikan die yang sememangnya sangat tak setimpal dengan pengorbanan zaman muda nya pada kami adik-beradik ..

Tokorode … alhamdulillah kami telah pun berpindah ke bangi … dapat la merasa suasana taman dan jiran tetangga yang lebih best berbanding rumah sekarang yang boleh ku anggap macam rumah burung .. hehehe .. biar la jauh sikit dari tempat kerja asalkan muadz dan makngah selesa di rumah sepanjang hari .. ade jiran tetangga, ada taman beriadah, ada kedai kedai sayur dan segalanya ade laaa .. banding rumah di puchong yang dikelilingi bangunan-bangunan tinggi, takde taman riadah, jiran pulak takde yang melayu, surau jauh, kedai kedai makan pun takde .. kedai runcit pun jauh jugak .. errmm .. tapi rumah puchong pun dah banyak berbakti pada kami .. 2 tahun jugak laaa .. thanks to both my lovely MIL and FIL ..

Our home sweet home di Bukit Mahkota dalam proses pembinaan .. setakat kami tengok last week alhamdulillah dah siap pasang bumbung .. cat separuh jalan lagi .. nampak progression cepat jugak la .. but hopefully jangan awal awal je cepat .. ishh tanak pk la yang tak best .. tak saba nak bawak muadz jalan jalan di club house sebelah rumah tu .. ade lake garden, tennis, swimming pool dan macam macam lagi la .. nampaknye lake garden tu pun dah 80% siap .. insyallah by the tima rumah kami siap taman tu pun siap kot .. tak sabar sangat sangat nak settle down kat sane ..

Ermm tapi bile dah duk sane , masihkah aku di company nih eh ? .. ermm dou shiyou .. mayou naa ..

No comments:

Post a Comment

Sponsor Kami