Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Jul 16, 2008


My little Muhammad Muadz is 8 months old .. alhamdulillah ..

His development is getting faster ... tak sempat nak catit dalam diary dah .. everything is going soooo fast !

  • His weight is around 8-9kg which is normal for his age .. alhamdulillah .. tapi letih jugak la nak dukung .. I always bring carrier because he prefers carrier then stroller especially kat supermarket sempit sempit .. kalau alamanda kerrr .. stroller should be OK for him sbb luas mata memandang .. ( pandai memilih jugak anak aku sorang nih .. )
  • He will put everything inside his mouth .. people says " Nevermind .. he is exploring .. " .. ermmm susah ati jugak sebab takut termasuk menda yang tak patut ... die sangat suke mengemas pinggan mangkuk kat rak dapur dan jugak pasu pasu kecil yang ibu susun atas rak TV ... erghhh penat nak susun balik after he done his 'job' ..
  • He doesn't like to be in a car for more then 15 minutes unless ibu pasang child song which bought by his 'atok angkat jepun' tu .. ade lagu anpanman, doraemon, sakana jusco and few more .. ibu dah hafal dah pun lagu lagu tu .. selalu sangat dengar ..
  • My Muhammad Muadz tak boleh nampak ibu ... die akan meraung sekuat ati .. tak boleh nak pujuk langsung .. even ayah ke atok ke opah ke ... ( ermm keras ati jugak anak aku nih .. ) .. so kalau ade sesape nak main ngan die .. kena make sure ibu kena lari dulu pi mana mana .. kalau takkkkk .. die nak melekaaaaaattt je ..
Ok la sekian dulu kisah si Muhammad Muadz yang dah besar nih ... tu dah bising la tu .. nak melekat ngan ibu ..

" Sabar la sayang .. ibu nak off PC dah ni .......... "

No comments:

Post a Comment

Sponsor Kami