Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Jul 11, 2008

News

Until last few months my favorite TV program was NEWS ... After work, going home .. performed solat and everything .. I will prepare our dinner while listen to the news ( mostly on TV3 news la kan .. ) Time tu, they were so much talking about Malaysian issues ( not politicsssss issues ... ) ... banyak jugak la citer masalah rakyat, kemalangan jiwa and wutso ever ... of coz la nak tengok perkembangan terkini negara .. even kat Jepun dulu pun I watched news nak tahu ape ape menda baru yang penting-penting even I am not fully understood what they were talking about .. the main point is they talked about what we want to know ...

Nek Emo sket ...

But lately ... ( not sooooooooooooo lately laaa ... ) ... lepas 'KALAH' aritu, they start talking nonsense ... kerajaan negeri salah itu ini .. ade je yang tak kena .. hellooooo ... mase kitorang bagi mandat tanak buat bebetul .. dah kalah baru nak kondem org lain .. kalau betul sangat apesal KALAH ???? desho .. Ermmm this is not because I am with the other side ke ape .. tak kisah la tu .. tapi rase dah meluat sangaaattt tengok NEWS sekarang nih .. bias sangaattttt ... baper banyak la korang dapat untuk cakap menda menda nih ??sudah sudah la tu ... lets talk about Malaysian social problems .. nape banyak kes curi ?? nape banyak kes bunuh sekarang ?? do some research la weih before saying those nonsense things .. rakyat dah penat dengar menda politics nih .. cost of living naik .. rakyat perlu duit .. they will do anything to get some money to get food ... you all never pay for petrol, toll, electricity and wutever ... pls think about rakyat laaa .. dont say government did so many GOOOOOD things and all rakyat agreed with that .. yang di interviewed semua setuju ape you all buat .. cube la interview yang negative same .. ape salahnye .. bagi peluang rakyat bersuara .. susah sangat ke ??

Sori terEmo plak .. saje je .. nak meluah perasaan .. dah jadi housewife ni lebih la sket tgk tv and bace di internet .. pastu everytime news citer pasal kerajaan negeri tak tunai janji laaa .. kes liwat laa .. kes altantuya dah diam dah .. aiiii nak alih konsentrasi rakyat ker ?? pandai betul politician ni kan .. tak kisah laaa .. kubur lain-lain .. pandai pandai la jawab nanti .. rakyat tanak tahu semua tu .. kami nak hak kami sebagai rakyat je ..

betul tak kawan-kawan .. hehe

No comments:

Post a Comment

Sponsor Kami