Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Jul 15, 2010

Kidz Game

Tiba-tiba terdapat idea nak main game dengan Muadz. Tak sangka pulak dia sangat suka main game nih. Senang je ..

1. Copy gambar-gambar comel dari internet. Aku search gambar characters dalam Play House Disney yang Muadz minat .. sape lagi kalau bukan Handy Manny, Agent Oso, Animal Mechanical dan few more ..  Cari dalam 8 gambar yang cute-miut ..

2. Print atas kertas tebal ( setiap gambar mesti ada 2 ) then potong jadikan kad-kad kecik.

3. SIAP !!

Cara main :

1. Tutup semua kad.

2. Suruh anak buka 2 kad.

3. Kalau SAMA, biar kad tu terbuka.

4. Kalau TAK SAMA, tutup balik kad dan ulang lagi cari sehingga dapat kad yang sama.

* Mula dengan 2 pasang kad dulu dan tambah lagi sampai dia expert. Seriously, anak-anak sangat enjoy main game ni. In stead of diorang main game ni kat PC, baik main sama dengan ibu ayah ..

Kebaikan game ni :

1. Meningkatkan daya ingatan anak.

2. Mengeratkan silaturahim ibu dan anak.

CUBALAH !!

No comments:

Post a Comment

Sponsor Kami