Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Apr 1, 2005

diam bukan bererti bisu ...

kadang kala bila difikirkan balik .. diam lebih bererti dari bercakap .. kan ?? diam bukan bermakna kite setuju ... dan kadang kala diam juga bukan bererti kite tak setuju ... contohnye bagi org perempuan bile time ditanye dah ready ke nak kawin ngan sorang laki nie kan ... kalo die diam .. biasanya membawa erti setuju ... ( ni bukan aku cakap .. org tetua cakap .. ) hehehe .. tapi dalam kes lain .. bile kite rase tak puas ati pun kite diam jugak kan ?? betui tak ... aaa tu lah ... yang pasti lebih baik diam dari bercakap ... cakap banyak .. lagi banyak masalah timbul ...

eh .. jangan kecik ati plak sesape yang bace ni terase ke ape .. takde kaitan ngan sesape pun ... saje je nak menulis pasal nie ... tetiba terbaca pasal kotoba DIAM ni dalam satu majalah .. die kate .. manusia ni macam-macam .... kekadang tu rase macam nak je cakap ... tapi tak terkeluar pulak ... time tak perlu cakap .. senang plak nak bersuara .. kenapa ya ?? ermmm itu lah .. sekarang ni susah betul nak cakap apa yang memang dah termaktub dalam agama sebagai betul .. yang salah sesenang je orang bleh cakap dengan konpiden yang mantap plak tu .. isk isk isk ... pelik pelik ... ( siapalah diri ini untuk berkata-kata persoalan ini ... )

dunia tak terbalik .. manusia yang terbalik ... selagi masih tak rase nak mengubah diri ke arah lebih baik .. selagi tu lah kite nampak dunia yang pelik .. sebenarnye setiap yang berlaku asalnye individu ... bukan mak , bapak , kengkawan , ketua kampung mahupun perdana menteri ...

nak tegur tak mampu ... nak marah lagi tak mampu ... diam dan berdoa mungkin yang terbaik dalam situasi sekarang nie .. di mana saja .. kebenaran dikaburi kebatilan ... kesimpulannya ... jangan sangka orang yang diam ni die tak buat ape ape .. jangan juga sangka die tidak berperasaan untuk melakukan ape ape .. dan jangan juga sangka die tak punya mata untuk melihat dan telinga untuk mendengar ...

hehehe .. itu saje dari saye untuk hari ini ...

( letihnye .. balik baito ...! ZZzzZ ..... )

persahabatan yang paling indah ialah apabila dua insan duduk bersama dan masing-masing DIAM ... dan mereka berpisah dalam keadaan masing-masing merasakan " itulah perbualan paling bermakna buat diri mereka " ... ermmm apa pendapat anda ...

No comments:

Post a Comment

Sponsor Kami