Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Oct 2, 2007

Count down ...

2nd Oct dah .. cepat betul masa berlalu .. semakin hampir masanya semakin berdebar plak aku rase .. few of my friends dah selamat pun deliver their baby .. me ? Insyallah .. harapnya dengan izin Allah aku dipermudahkan masa deliver nanti .. doakan ye ..
Message for my baby ...

Barang2 anak ibu mostly ibu dah beli .. everytime gi kedai mesti ade yang tertarik untuk ibu belikan buat anak ibu .. skali ibu kire2 ade 19 lai dah baju die ... Ya Allah .. banyak la plak .. ingatnye macam baru beli sket .. tapi ibu plan nak beli lagi selai cukupkan 20 .. hikhik .. lampin, botol susu, towel sume dah siap cume belum susun masuk dalam cabinet je .. ibu mayotteru la nak belikan die stroller camne .. ade yg suh beli yang jenis kecik tu sbb kalau besar2 nanti tak muat keta nak isi barang lain .. tapi kalau ibu beli yang simple sangat tu sian plan kat anak ibu .. ish .. ntah la .. Ade few items je still belum berjaya menarik perhatian ibu kat kedai2 area KL nih .. nanti ibu cari kat Kulim.. mane tahu dapat lagi murah dan cantik dan comelll .. Opah pun dah siapkan cawat ngan barut die .. kate opah 28lai die buatkan .. mak aihhh .. banyaknye .. tapi ibu pun tak plan nak pakaikan anak ibu dengan pampers awal awal nih .. so biar la die kencing berakk dalam cawat dulu .. tak busuk sangatttt kot .. hehehe ( busuk ke baby punye tutttt*)
This week dah 32 weeks, maknenye dah 8 bulan .. kejap je kan .. perut pun rase makin besar dan makin berat .. die pun dah makin aktif .. aktif sesangat .. kalau few weeks before, ade masa masa die berehat .. ade masa die main .. tapi lately ibu rase 24 jam moving .. mungkin dulu die gerak jugak tapi sbb ruang still besar so movementnye ibu tak rase .. skrang nih berombak-ombak perut ibu dibuatnye .. tak kire pagi petang siang malam .. kekadang dapat jugak ibu tangkap .. tapi tak sure itu siku ke buku lali .. yang pasti movement anak ibu semakin kuat dan aktif walaupun ibu kurang aktif .. alhamdulillah .. lagipun doktor kate, baby ni adalah parasit paling hebat ciptaan Allah sbb walaupun ibu tak sihat, lemah, sakit sakit, kurang zat .. tapi insyallah anak dalam kandungan sihat as long uri ibu sihat .. tapi ibu perlu jaga kesihatan sebaik mungkin jugak .. tak boleh berserah je ..
***

Eh terpanjang plak .. ok la .. nak sambung wat keja .. banyaknye keja .. walaupun pergerakan aku terbatas, aku akan cuba buat yang terbaik dan termampu .. hopefully teman seperjuangan dalam RND ni faham condition aku skrang .. thanks lot guys !

No comments:

Post a Comment

Sponsor Kami