Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Jan 19, 2011

Suami gembira, isteri suka ...

Sebagai isteri apa yang anda rasa bila suami lebih suka balik makan tengahari di rumah daripada melepak makan dengan kawan-kawan ... Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi kerana ku punya suami yang cintakan rumah dan anak-anak berbanding kawan-kawan. Walaupun agak kelam kabut menyiapkan makan tengahari dengan kelam kabut anak-anak, aku rasa terharu bila suami pulang dengan senyuman walau apa jua hidangan yang dihidangkan untuk dia. Tak pernah lagi dengar rungutan dari mulut dia. Memuji tu selalu la jugak .. hehe. Cuma masalahnya sejak kebelakangan ni aku hilang idea nak masak ape. Sape2 yang ada idea tu boleh la share dengan kite. Nak search resipi kat internet memang jauh sekali la .. kadang-kadang baru dapat peluang nak bukak pc nih .. sibuk mengalahkan Perdana Menteri .. 

Rase-rase esok nak masak ape ye .. ikan isi ade lagi dalam peti ais tu. Rasenye ikan masak kicap je la kot. Dengan sayur goreng .. ermm biasanya aku masak 3 jenis .. lagi satu tu belum ade idea. Kalau tak ikan kering goreng ataupun keropok ikan .. huhu simple simple je .. memang tak sempat nak menggulai bagai .. baru nak menumis sorang tarik tangan sorang tarik kaki .. sape lagi kalau bukan si abang dengan si adik .. bertuah la kalau dapat gulai ke masak lemak ke .. ade sambal pun dah cukup baik .. hehe .. agak2 emergency, masak nasik daging ngan air asam jek .. bile la boleh jadi isteri yang power masak sampai suami takmo makan luar ..  wuish boleh jadi azam tahun baru nih .. baiklah, azam saya tahun ni adalah untuk belajar masak sebaik mungkin sampai abang kate tak boleh sehari tak makan makanan air tangan isteri .. huhu possible ke ?? Takpe, ganbarimasu .. 
Kay lah gud nite .. Rase-rase esok nak cite pasal Muadz .. Insyallah .. Daaa..

No comments:

Post a Comment

Sponsor Kami