Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Feb 1, 2005

kisah hidup si penghantar surat khabar

seawal jam 3 pagi si penghantar surat khabar telah bangun bersiap-siap sambil berfikir " kenapa lah aku kena bekerja di pagi hari .. di kala suhu mencapai -2 darjah celcius ( tv kate .. aku rase macam -3 -4 je ) .. di kala snow turun lebat tak terkira .. alhamdulillah moto masih selamat dari tergelincir .. malangnye si pembawa motor tergolek di tepi tangga akibat jalan yg terlalu licin ...dengan angin yang sangat kuat sehinggakan motor pun rase melayang-layang tak bley nak terus ke depan .. asyik menyeget je .. sejuk tak terkira pagi tadi ... takpe .. si penghantar surat khabar masih tabah ...

bos kate baki surat khabar 2 keping je ... dah abeh antar semua ... aikkkkkkkk apesal ade baki 13 keping ... aa sudahhh !! .. ade 11 keping si penghantar surat khabar termiss .. yabaiiii .. terpaksa kakunin balik sebijik sebijik rumah .. elok lepas 3 4 bijik rumah ... minyak motor plak abesss .. ya allah ape lah malang nasib si penghantar surat khabar ... baki ade lagi 11 keping lagi .. dah lewat ... budak skolah dah mula berduyun duyun gerak ke skolah masing masing .. terus call boss ..

" bos !! minyak abeh la .. lupe nak cek minyak sebelum dtg tadi .. sowwi aa bos "

" laaa awak nih .. aa tunggu satgi saye dtg .. awak kat ne tu ? "

dan si penghantar surat khabar pun terpaksa menanti bos tiba dalam 15 minit di bawah salji lebat depan oita ginko ... adehssss sejuknye ... nampaknye bos agak keciwa kerana si penghantar surat khabar mengejutkan nye dari tidur yg nyenyak di musim sejuk begini ..

yossshhh ... si penghantar surat khabar meneruskan perjalanan menjejak 11 rumah yg tertinggal ... yappari ... hanya 6 bijik rumah dapat di kesan .. lagi 5 dah tak jumpe .. dan si penghantar surat khabar pesan pada bos kalau ade call kate umah die tak sampai suratkhabar .. " sile la call saye balik .. sbb saye rase dah anta semua but still ade baki 5 nie " ( walaupun dgn ati tak redha nak dtg balik lepas tu .. hehehe )

dan si penghantar surat khabar budget ... mesti ade 5 bijik call yg sampai ke pejabat arini mengatakan surat khabar tak sampai ke post box !!! hahahah dulik ape .. sebab si penghantar surat khabar tak terima call pun suh antar semula... esok sure kena fire dek boss nie ..

di rumah ... si penghantar surat khabar terus bersiap-siap utk ke sekolah walaupun badan dah rase lain macam .. gambarou ze !!! kat kelas .. terlentuk lentuk sehinggalah 30 minit terakhir baru berjaya bukak mata .. dan ....

abeh kelas terus BALIK DAN TIDUR kerana si penghantar surat khabar telah DEMAM TAHAP KRONIK ... mungkinkah si penghantar surat khabar ini mampu meneruskan kerjayanya semula esok pagi ???

mari kite doa-doakan supaya si penghantar surat khabar kembali pulih esok hari .. dan tidak difire oleh boss kerana tertinggal 5 bijik umah ..

-TAMAT-

No comments:

Post a Comment

Sponsor Kami