Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

May 30, 2012

Menu untuk anak-anak

Sebagai ibu, setiap hari ibu kena fikir nak masak ape untuk suami dan anak-anak ibu untuk breakfast, lunch, minum ptg, dinner dan sub-sub menu yang lain. Sejak kecil ibu dah ajar anak-anak makan pada waktu-waktu yang dah ibu tetapkan ( breakfast 8am, minum pagi 10am, lunch 12pm, minum ptg 4pm, dinner 7pm ). Jadinye sampai sekarang ni bila tiba waktu makan, kalau ibu tak siap makan mmg kelam kabut dibuatnya.. Setiap ari mcm ni la keja ibu memikirkan menu terbaik utk anak-anak. Ni antara yang sempat ibu amik gambar meals untuk this few weeks. Yang lain tak sempat amik, dah selamat masuk pewoottt :)

 Biskut batik istimewa 

  Kuih keria fav. ayah

Chicken chop + mushroom sauce

Chicken lasagna ( hangit sket )

Chocolate muffin

Alhamdulillah, ni la serba sikit air tangan ibu buat anak-anak tersayang. Hari ni ibu masak nasi daging + air asam. Tak sempat nak upload pics lagi. Almaklum la kite pakai kamera. Orang lain dah pakai tablet boleh terus upload je kan .. :)

No comments:

Post a Comment

Sponsor Kami