Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

May 6, 2012

Anak ibu nak kawin .....

Dah dedekat Ramadhan ni mula la org duk cari cari kurma, walhal sepatutnya kurma ni menjadi makanan harian kita atas sebab khasiatnya yang begitu tinggi kan. Ramai la jugak yang mula nak cari bisnes bisnes raya ni, almaklumlah nak harap duit suami je, mmg tak cukup .. anak dah masuk 3, at list baju melayu sorang sepasang, baju ibu ayah pun kalau ada rezeki nak la jugak berganti .. tu tak masuk budget untuk duit raya sepupu sepapat anak-anak sedara sedari lagi .. mak aaaiii .. mana nak korek duit ni ???

Wahai kanak-kanak zaman moden, mmg la cost of living dah meningkat, tapi jangan la demand duit raya lelebih ye .. pakcik dan makcik kesempitan hidup .. ahaks ! 

Ni lawak dari The No.2 ( Mus'ab la tu ) 

Mus'ab : Ayah, tu ape ?
Ayah : Ooo, tu kedai isi minyak kereta ...
Mus'ab : Bukan la ayah .. PETRONAS tu. 
Ayah : Erkkk .. 
Tetiba dalam suasana sengap sunyi di tengahari, ibu dan ayah pun baru nak lelap .. Mus'ab bersuara," Ibu, dik nak kawin la ... " 
Ibu ayah terkejut la apesal plak anak aku umur 2 tahun tetiba nak kawin plak ni ???

Oooo .. rupenye dia teringin pakai BAJU MELAYU ... sebabnye die tgk org kawen je pakai baju melayu .. ayah pi surau pun pakai t-shirt je .. padanla die kate die nak kawin .. aduhai anak ibu ..



No comments:

Post a Comment

Sponsor Kami