Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

May 30, 2012

Bedung Kontemporari :)

Disebabkan Nukman yang dah 3 bulan masih tidur berbedung, ibu mengambil keputusan untuk jahit sendiri bedung yang lebih KONTEMPORARI .. huhu .. kat rumah, ibu bedung pakai kain tudung lame-lame ibu .. hahah .. nak buat camne, badan dah besar, kain lampin mmg tak muat la. Tapi, masalahnya bile jengjalan JUSCO, takkan nak bawak bb berbedung kain tudung bunga-bunga kot. huhu .. 

So, ni la dia rupa hasil kerja tangan ibu malam tadi. Tak berapa kemas la sbb 1st time buat. Tapi insyallah lepas ni untuk anak2 sedara yang bakal tiba 3 org lagi ni boleh la cuba jaya lagi. Huhuhu .. Nampak Nukman macam selesa jek. 

Thanks to Ani Fauzia, my dearie friend yang sudi share dengan ibu this infant swaddler pattern.Sape nak try jahit sendiri boleh check kat sini






Ni la rupanya Nukman bila dah masuk dalam sarung bunga-bunga .. ahaks !

Nape pakai kain bunga-bunga ?? Macam pompuan ... huhu. Sebabnya ibu guna kain yang ada kat rumah je. Tak sempat nak beli kain lain. Insyallah ayah dah request suruh ibu jahit kaler biru. aaaa nak kaler biru, jom jalan-jalan cari kain .. hehe 

Luar ibu guna kain flanel lembut nipis. Dalam guna kain cotton biasa je. Takde lapik dengan span pun sbb takut Nukman panas. Cuma bahagian kepak tu ibu lekat dengan kain gam yang selalu org bubuh kat kolar tu, bagi keras sikit. Lekat kepak tu ibu guna velcro je. 

No comments:

Post a Comment

Sponsor Kami