Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Dec 11, 2005

Di pagi yang hening , kududuk seorang diri di depan PC sambil memikirkan apakah aktiviti aku untuk hari ini memandangkan ari ahad merupakan ari yang ditunggu-tunggu oleh aku untuk merehatkan badan .. terasa ingin bersiar-siar .. hari ni mesti banyak program kat luar especially dedekat krismas ni .. kat wasada mesti ade program show untuk kanak-kanak, kat park place dah siap lampu-lampu lawa siap ngan bola kaler-kaler .. kat machi pun dan ade Oita Fantacy .. teringin sangat nak menjejakkan kaki ke tempat-tempat ni .. tapi blom sempat lagi .. insyallah nanti aku pi bile kenkyu membenarkan cuti sehari dua .. arini rase malas nak ke mana-mana la plak .. persediaan nak menghadapi ari esok ..

Saikin kat tv slalu sangat tayang pasal persediaan menghadapi bencana alam .. ishhh .. aku pun naik risau jadinye .. barang barang belum pack lagi .. nak beli mancis api pun tak sesempat lagi .. nak kena get ready nih .. walaupun targetnye Tokyo .. tapi kuasa Allah ni kite tak bleh nak main agak-agak .. baru baru ni kuar kat TV satu mesin yang bleh detect gempa bumi at least 14 saat sebelum die datang .. mesin tu akan kabo

" dalam masa 14 saat tempat ini akan bergegar dengan skala ritcher 4 " ...

Fuhh .. kagum .. tapi dalam 14 saat tu ape yang mampu kite wat .. dalam program tu die kate tindakan pertama tutup api dapur, bukak pintu rumah luas luas dan lari masuk bawah meja ... tu je yang paling penting .. kalau sempat kuar rumah kuar tapi kuar pun ade bahayanye kalau ditimpa menda menda lain .. mase tu kena handan sendiri mane baik mane buruk ..

Nanka saikin rase tak selamat la kat memane pun .. kat malaysia pun banyak kes bunuh, rogol dan sebagainya .. kat sini pun tak kurang hebatnye kes-kes jenayah yang berlaku .. kenape ye ? Mesti ade sebab kenapa menda ni terjadi ... adakah ini semua pun bala dari Allah SWT .. ermm ntah lah .. mari lah kite fikir-fikirkan ..

Oh ye sebenarnye tanoshimi nak gi Kouchi 24/25hb Dis nih .. tak sabar nak same same join kengkawan lain cedok ilmu dari ustaz dan ustazah .. ( insyallah ade ustazah kali ni .. best best ! bleh tanye soklan *censored* ahaks ! ) ... pehtu bleh bincang ngan kengkawan masalah-masalah akidah, ibadah .. aa satu lagi ade tajuk kawen-kawen .. hihihi waku waku plak .. sape nak blajar cara carik jodoh .. bleh aa datang .. kepada kengkawan dari Kyushu yang nak join sile bagi nama kat saya sebelum weekend minggu depan .. untuk urusan pengangkutan dan sebagainya .. yoroshiku na ! ... :)

Maklumat lanjut WG .. jangan sesegan .. klik sini

Tempat tu dekat je dari Kyushu .. especially dari Oita .. tiket feri 1800 yen gurai jek.. dan lebih otoku kalau pegi berlima sebab dalam shikoku ade tiket murah utk pakai tsukaihoudai.. rugi aaa tak pegi .. lenlaki wat kat Hokaido susah aa nak pi .. jom aa amik peluang nih pegi reramai .. meriah sket lam feri tuh .. :) sape tak tau sile tanye kay ... jangan sesegan .. :)

No comments:

Post a Comment

Sponsor Kami