Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Aug 21, 2007

Duit duit duit ...

Ermm when we are talking about money, everybody has their own opinion.. few days ni orang asyik cakap pasal duit .. wondering jugak .. why huh ? Adakah keadaan ekonomi skrang semakin meruncing menyebabkan semua orang terpaksa melakukan sesuatu untuk mencukupkan duit ..

Duit cukup ? ermm never ... I always say to myself ... duit memang tak pernah cukup .. sebab memang fitrah manusia sentiasa tak penah rasa cukup dan puas dengan apa yang kite ada .. betul tak ? Kalau takde kereta, dapat kancil pun cukup la .. once dapat kancil we aim to get wira then followed by vios .. and our target will make us to go for that ... tak salah la kan sebab memang Allah SWT yang cipta manusia ade nafsu dan perasaan camtu cuma pepandai control je la .. yang penting selalu tingkatkan rase syukur dengan apa yang Allah bagi tu, insyallah gaji RM1000 pun mampu hidup kat KL ni..

Macam tak percaya kan .. its not lying cozz few of my friends and teachers as well faced this and of cozz I wonder .. how come ??? They said what else then ' KEBERKATAN' .. ermm make sense .. banyak sedekah, banyak bersyukur .. walaupun amount dalam bank belum mencapai 5 angka seperti yang ditarget ... tapi dengan hikmah dan berkat Allah SWT tu kite boleh rase macam duit yang ada tu terlalu banyak ...

Sometimes manusia memang rase nak lebih ... even me too .. sape yang tanak kaya .. sape yang tanak rumah lengkap dengan set kontemporari yang cantik-cantik .. sape tanak baju yang cantik cantik .. aku pun naaaaaaaaakkkkk ... cuma masanya belum tiba .. kalau ade rezeki ade la peluang nak rase hidup mewah sket .. buat masa ni cukup la dengan ape yang ade ...

Tapi aku suka dan bangga melihat anak melayu berusaha keras membangunkan diri dan keluarga untuk masa depan ... yess they are brilliant .. tabikkk springgg kepada mereka yang sanggup bekerja keras dengan pelbagai risky profession ... aku lemah sket nak mencuba menda menda baru nih .. bukan ape ... aku malas ah nak study pengaliran duit muit tu, ke mana die digunakan, ke mana die dilaburkan ... jelas ke tak ke .. .. kalau dah bebetul yakin baru aku masuk .. tapiiii ... takpela .. bagi kengkawan proceed dulu .. dah confirm ok aku join .. hikhik .. ( tu la sikap orang melayu.. sebab tu orang melayu susah nak maju .. ) kate mereka yang sedang menuju kejayaan ... hihihi takpe la .. aku follow nanti ...

No comments:

Post a Comment

Sponsor Kami