Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

May 18, 2005

bile perlu membuat pilihan ...

setiap hari kite sering menjalani proses membuat keputusan ... nak decide antara main game atau nak buat report ... nak makan kat seikyo atau nak jimat makan kat umah je ... sampai sekecil-kecil menda pun kite selalu terpaksa membuat keputusan ... contohnye nak pilih antara nak buang air dulu atau nak terus tengok tv citer best giler ... pun nak kena buat keputusan ... cube bayangkan kalau kite terus tengok tv and tahan nak buang air .. kekkyoku sakit perut dan akhirnye kena gi toilet jugak .. tapi citer best tak sanggup nak tinggal ... nampak macam simple tapi kite selalu berdepan dengan masalah camni kan ... kalau aku la kan .. baik aku gi buang air dulu baru lega nak layan tv .. hehe .. anda pula bagaimana ??? ahaks !!

tapi tu masalah masalah yang boleh dianggap kecil .. bagaimana pula keputusan yang perlu diambil tu berhubung kait dengan orang lain ... dengan mak , ayah ... kawan kawan mahupun insan tersayang .. kekadang rase malas nak make a decision sebabnye biasanya bila diberi pilihan dan perlu membuat keputusan bermakna satu pihak akan lebih dan satu pihak akan kurang ... tak ke ?? mungkin tak semua perkara melibatkan kurang lebih .. ade jugak yang kedua-duanya lebih .. tapi yang pasti setiap keputusan yang dibuat tu pasti ade hikmah disebaliknya .. cume ntah bile nak nampak .. mungkin cepat mungkin lambat ...

yang pasti ....

aku keliru ... mane satu nak pilih ?? .. dua dua ade kelebihan dan kekurangan ... susahnye bile menda yang harus dipilih melibatkan dua hati ... DUA JIWA SATU HATI ... :P

No comments:

Post a Comment

Sponsor Kami