Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

May 22, 2010

My Kidz Play Room :p

Alhamdulillah, impian ibu untuk menyiapkan sebuah 'PLAY ROOM' untuk Muadz dan Mus'ab tercapai jugak. Inilah hasilnya ..

Ni lah keadaan Play Room masa KEMAS ...

Simple je, takdela hebat mana pun tapi alhamdulillah ibu berpuas hati dan lega bila impian ibu tercapai jugak sebelum bilik ni jadi stor atau sekadar tempat longgokan kotak-kotak toys. Sebelum ni bilik yang dah dicat biru seawal sebelum pindah ni jadi tempat longgokan baju-baju tak sempat lipat. Tapi ibu tekad, masuk bulan Mei, playroom anak-anak ibu mesti SIAP !! Alhamdulillah .. selesai satu kerja .. 

Semua orang bagi nih !! ELMO tu je ayah belikan untuk Muadz

Bukan ape .. memang betul-betul senang bila ruang bermain untuk anak-anak kita sediakan sebaik mungkin .. Hasilnya, rumah dah tak bersepah sebab Muadz dah faham dia hanya boleh sepahkan Play Room ni dan lepas main kena kemas balik .. Memang Muadz follow .. dan setiap kali dia rasa nak bawak keluar satu toy, dia akan minta kebenaran ibu ...

" Ibu ... Muadz bawak keluar ... SATUUUU je ye .. "

Kadang-kadang ibu bagi, kadang-kadang ibu tak bagi .. Tapi bila ibu bagi, ibu akan pastikan mainan tu mesti diletakkan semula dalam Play Room balik .. Kotak-kotak dalam tu pun dah dibahagi ikut jenis-jenis mainan .. Ada kotak kenderaan, ada kotak soft toy ( teddy bear yang Muadz panggil 'bebet' ), ada kotak ABC and few more .. 

Target ibu lepas ni nak letak few picture frames dan pelekat ABC .. Alhamdulillah at this moment Muadz dah kenal few ABC and colours .. tu pun kena tanya everyday sampai dia dapat .. tapi macam tak percaya tiba-tiba dia dah kenal .. ibu memang suka tanya muadz dan awal-awal memang jawapan muadz tunggang langgang .. tapi lately banyak jawapan dia yang betul .. kalau tanya 5 colours, insyallah 4 betul ... 

Seronoknye dapat tengok anak membesar depan mata .. Bersyukur sangat sebab hubby faham dan bagi kebenaran untuk aku bersama anak-anak 24/7 .. 

Thanks abang, insyallah saya akan cuba lakukan yang terbaik untuk anak-anak kita  !!!

No comments:

Post a Comment

Sponsor Kami