Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Dec 18, 2004

Sabtu 1:10~8:00 pm ( kelas programming )

Bayangkan diri anda dipaksa berada di skolah pada ari sabtu petang untuk mengadap C language yang sememangnye bukan bidang anda .. rase nak termuntah pun ade bile disogok dengan kotoba kotoba printf , scanf , factor , #define , #include dan segala jenis macam lagi yang aku langsung tak faham dan tak boleh masuk dengan menda menda nih .. actually skrang aku sedang berada dalam kelas 203 berhadapan dengan shibata sensei , duk sebelah nomura .. dalam kelas yang sangat shizuka .. kengkawan sume sedang menyiapkan program memasing .. dah 3 jam duduk ni belum ade sorang pun yang dapat menyiapkan program "runge kutta" ni aa .. awat la susah sangat .. edatmitsu kat depan aku ni dari tadi duk pandang kiri kanan .. aku tau dia pun blur gak cam aku .. hehehe ...adehhhh camne la orang orang programming ni wat keja... kalau aku rasenye dah bersimpul urat kepala tengok kotoba kotoba yang tak nampak makne tu ..

Lame jugak aku tak update blog ni eh ... minta maaf la kepada yang sering mengikuti perkembangan nosaka-ila .. ( ade ke ? ) hihihi .. kalau ade time kasih...bukan tanak update cume masa tak mengizinkan untuk aku menulis ..

"konban mo nemurenai kamo !!"

" sann nen sei no kouki wa sonna mon taihen tte sa , ganbare yo !! "

itu lah salah satu mail tiba kat hp aku .. di kala aku keletihan mengadap pc .. menyiapkan report repot jikken yang memang tak penah abeh .. sehingga hari ini masih ade 5 bijik report tertangguh menyebabkan aku tak mampu untuk berganjak dari kerusi lipat aku tu untuk bergerak ke wasada town , park place mahu pun konbini everyone depan skolah .. terasa segala urat saraf dah kejang dan beku ..

minggu lepas baru lepas kena marah dengan tsuchida sensei .. sensei tu memang ade je menda tak kena .. sedih sangat bile di kate nihon go aku bukan level daigaku .. dia ingat senang ke nak bajar bahasa orang .. pehtu nak belajar bahasa cakap .. pehtu nak belajar bahasa tulis , pehtu kena belajar bahasa electric plak .. dengan cakap dia yg laju cam shinkansen tu duk harap aku faham .. aku rase nihonjin pun tak faham ... sampaikan dia nak hempas buku atas lantai sebab aku tak faham nihon go .. aku bukan tak faham .. aku faham soklan dia .. aku tak jawab soklan dia sebab aku terlupe persamaan yg dia tanye tu ..baru je nak cakap terlupe.. tak sempat nak jawab dah kena tengking ....lagila akui lupe sume rumus yg dah ingat .. mane tak nye .. masuk je bilik dia dah kena usha semacam .. pastu tanye soklan macam peluru berpandu...laju jek.. tetiba ngamuk nak hempas hempas buku .. eiii geramnye .. mementang la aku sorang je pompuan .. suka ati je nak buat camtu .. tengok la kalo ade anak jepun kat mesia nanti "bin" ke "binti" tsuchida .. siap aaaa … memang aku bagi cukup-cukup .. kasik dia tau sket bapak dia dulu wat camne kat foreign student dia .. ingat senang sangat nak bajar bahasa negara orang .. takat eigo sume orang tau .. aiiiii sabo je la sensei aku sorang ni …

saiking banyak perkara yang berlaku … aku rase letih sangat .. letih kepala , letih badan … letih segala-galanya .. jadi kepada teman-teman di sekelilingku mahupun di mana jua kalian berada .. aku minta maaf sekiranya ada e-mail yg tidak berbalas , c-mail yang dirasakan dimushi , message ym/msn yang tidak direply .. bukan sengaja aku tak reply .. dan bukan aku tanak reply .. memang aku tak sempat nak reply .. dan anggapkan lah bukan anda seorang je yang aku tak sempat reply … kat semua pun aku tak sempat nak balas .... GOMENNASAI !!!! shibaraku matte kudasai !! mou sugu owaru kara … gomennasai ..

makin besar makin banyak menda nak kena fikir .. makin tak cukup-cukup masa .. kenapa yek ? pelik .. ke sebab aku tak reti menguruskan masa .. ermm mungkin jugak kot .. camne cara menguruskan masa yg betul ye .. ?? jeles tgk adik-adik dan kakak-kakak kat sini rilek belaka .. gi shopping mopping .. uwaaaa nak ikut laaaaa .. kenapa aku diseksa untuk berada di kelas 203 ini .. dah la kelas sentaku je.. kalau aku tahu akan diseksa begini takmo aku amik kelas ni dulu .. dekat 4 jam dah nih .. eiii buang mase betuiii .. kalo kat umah dah siap sebijik report aku … tak pasai pasai je buang mase camni ..

ARGHHHHH !!! SAKIT PALA !!! sensei tolong la faham … aku tak faham menda alah nih … aku tak minat programming la … satu pe pun tak masuk .. buang mase aku 5 jam je duk kat kusi ni tau taaaaaaaaaakkk !!!!!

Sakit pala sakit pala sakit pala sakit pala sakit pala sakit pala sakit pala sakit pala sakit pala sakit pala sakit pala sakit pala sakit pala sakit pala sakit pala !!!!











dan akhirnya .. jam 8:00pm siap jugak programming aku tu ... !!! dan pulang ke rumah dengan hati yang lara .. letihssss .. ZZzzZzZ !!!

No comments:

Post a Comment

Sponsor Kami