Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Apr 17, 2006

Hari kedua aku keja bawak bekal ... atuk aku sediakan nasik lemak, sambal telur dengan ayam goreng ... Tiba lunch hour aku ke kantin dengan sorang member .. die teknisyen sesame baru masuk ngan aku gak .. die pun bukak bekal ..

Agak terkedu jugak la sebab bekal nye cume nasik dan sayur taugeh+kacang panjang goreng .. aku tak tahu mungkin itu favorite die atau mungkin itu je yang ade kat umah die .. atau mungkin hari ni je die mkn lauk tu ... jadi aku takde la offer lauk aku pada dia .. ( at last aku kena marah ngan bapak sebab tak offer .. even though aku tahu member aku ni golongan yg agak susah la jugak mengikut definisi umum .. ) .. ( aku pun bukan senang sangat pun .. duit kontena tak baya lagi ni )

Yang menariknye .. the next day aku makan bersama kakak-kakak HR yang agak berada la jugak so they all tak bawak bekal .. sume beli je kat kantin .. since aku bawak bekal takkan nak berlakon plak .. so aku bawak je la bekal tu sampai ke meja makan .. you know what they said ..

" aiii bawak bekal ke .. ? cam budak skolah ek ... "

Adoiiiii ... tekene sebijik .. by the way aku tak la kisah sangat pasal kata-kata kakak tu cume ade la jugak terasa keciknye aku disamping kakak kakak nih .. sebab aku tgk operator operator kilang pun takde yang bawak bekal .. since atok aku pun org susah die tak suke tgk cucu die membazir .. marah betul die bile aku kate nak makan kat kantin je ..

" takyah la beli .. makan atok bekalkan je ni .. "

Nak kate malu tak la jugak tapi sometimes ade la jugak rase sbb boleh bilang ngan jari je yg bawak bekal nih .. hihi ..

Kay la dah abeh lunch hour ... nak sambung wat keja .. end !

No comments:

Post a Comment

Sponsor Kami