Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Apr 18, 2006

Good morning everybody .. my new day have started at 6:10am early in the morning.. erghh sleepy .. tapi org kate cukup-cukup la tido 10 to 6 .. 8 jam cam baby plak .. aduihhh .. hihihi

Working in front of the PC all day long make me sleepy , dah la bangun pagi atuk sediakan sarapan setiap pagi dengan milo panas yang enak .. ermm perut kenyang , duduk bilik air-cond .. manela tak menggalakkan aku lena di pagi hari .

So, my new topic today is how to protect yourself in working area .. ermm looks simple .. not that much actually .. why ?? because working make us mix with every level , it’s definitely different with our school environment ….. sebabnye .. kat skolah kite berkawan dengan rakan rakan yang lebih kurang sebaya, dan sekepala, kalaupun taraf hidup berbeza level pendidikan mungkin lebih kurang sama sebab tu kita dihantar ke sekolah untuk sama sama menuntut ilmu .. rase-rase boring boleh ajak main main .. lepak-lepak .. window shopping ..

Apa yang beza bila dah masuk keja ?? ermm pada pandangan aku .. once you masuk keja your life akan berubah .. firstly dalam office kebanyakannya your senior , so nak tanak kena lah pandai amik ati dan pandai-pandai la senyum to everybody , first impression .. and dalam office diorang takkan pedulikan where do you live , what are you doing , they don’t ever care what happened to you .. yang penting kerja diorang siap .. mase ni pepandai la bawak diri .. mengusik sket sket tu ade lah tapi tak la sampai ada masa nak borak sambil makan-makan sambil ngumpat ngumpat .. ahaks !! takde mase pun .. nak keja lunch pun semput semput deh.

Ade satu pengalaman menarik aku nak citer .. tapi sshhhh !!! my first day at this dept. terkejut sangat sebab most of them lelaki pehtu pandang semacam jek .. pastu aku ditempatkan di satu seat bersebelahan ngan sorang abang nih .. few minutes after I sat .. he said ..

" Yeyy yeyy ade budak baru ." dengan suara yang agak menyeramkan .. dan jelingan mata yang menggerunkan ..

aku senyum je .. then he started to appeal himself ..

" Masuk la dept. ni nanti ye ."

Since he knew I will decide my real dept. later after all my training .. then aku ingat ini kes biase takde la layan sangat .. few days later something happened and I found some unbelievable notes in his PC .. you know what ???? Doa Pengikat Kasih , Doa Asmara and something like that .. errghhhhh .. tekejut berukkk aku ..

Tapi tatau la kot doa tu for his wife ke ape .. cume ia agak memeranjatkan aku .. why does he put all that things in the office’s PC right .. ?

Ermm .. so nasihat aku , since your working life is totally different with your student life .. always behave yourself .. nasihat untuk diri sendiri jugak nih .. kay lah .. nak sambung wat keja ..

babai .. wassalam ..

No comments:

Post a Comment

Sponsor Kami