Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Jun 10, 2012

Dadih orang kite :)

Dah lama Muadz minta ibu buatkan ni tapi kesibukan ibu telah melambatkan aktiviti buat dadih ni .. alhamdulillah, last week opah bagi tupperware isi dadih ni, ( mekasih opah ... erkk mcm upin ipin plak ), dapat la ibu buat dadih mangga feveret anak-anak ibu especially si muadz yang sangat suka makan manis2 ni .. ( geraaaaaammm sangat, puas nasihat jgn makan menda merapu, tapi biasalah budak-budak, sungguhpun begitu, dengan ibu mmg bertuah la kalau dapat jajan, gula-gula dsb yang mmg diragui kehalalannya .. dgn org lain, ibu hanya dapat bagi lirikan mata 'manja' je .. )



Penangan susu ibu rasanya ---> si mus'ab ni mmg tak berapa minat jajan, gula-gula dan menda-menda haru biru ni .. die lebih berminat nasi, lauk-pauk, air kosong. Alhamdulillah. Mungkin sbb masa full bf dulu dia banyak rasa menda2 gini kot. Compare to Muadz yg minum susu botol, dah biasa sangat rasa menda manis-manis. Aduhai anak ibu ..

 Ni la hasilnya yang belum dibekukan. 

Ibu guna dadih buatan org Islam. Sedappp !! Nyumm nyum.

Memang tak manis. Dah siap susu, gula, gelatin semua dalam 1 bungkus. Masak air. Tuang serbuk campuran tu. Buh perasa. SIAP !! 3 step je. 

Kalau tak sedap memang ibu tak introduce. Sebab ibu pun bukan suka anak-anak makan menda manis-manis ni. Tak manis dan ada susu which is good for them jugak kan. This one mmg sedap sangat. Previously ada try brand lain buatan muslim juga tapi tak berapa nak best. Sapa nak ni boleh habaq sbb org yang buat ni duk Kulim .. dekat ngan rumah parent in law je.

No comments:

Post a Comment

Sponsor Kami